انقلابیگری خط قرمز حوزه علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، دومین نشست از سلسله نشستهای «افقهای پیش روی حوزه علمیه خراسان» صبح امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام والمسلمين فرزانه، دبير شوراي عالي حوزه علميه خراسان، حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام علوی، معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان و جمعی از مدیران مدارس علمیه خواهران و برادران استان هاي خراسان برگزار شد.
این نشست که با حضور مدیر حوزه علمیه خراسان برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین عاملی به تأکید مقام معظم رهبری در مورد ایجاد تحول در حوزه علمیه خراسان اشاره کرد و افزود: مدیران مدارس علمیه مشهد در چشمانداز، نظامهای آموزشی، پژوهشی و تبلیغی و برنامههای اجرایی دیدگاه تحولی دارند و همگی به آن معتقد هستند.
وی ضمن تشکر از فعالیتهای مرحوم آیتالله واعظ طبسی نسبت به حوزه علمیه خراسان خاطر نشان کرد: تحول در حوزه ضرورتی اجتنابناپذیر، تاریخی، مستمر و مداوم است و معنای آن ارتقاي وضعیت موجود است و نه نفی آن.
مدیر حوزه علمیه خراسان غفلت مدیران حوزههای علمیه را از حوزههای اخلاق، پژوهش، تبلیغ، آموزش سیاست و فرهنگ را همچون وقوع فاجعهای عظیم بیان کرد و اظهار داشت: وقتی بحث تحول مطرح میشود، ضرورتاً نوآوری و خلاقیت باید همراه و ملزوم آن شود.
وی انقلابی ماندن حوزه علمیه را یک ضرورت اجتنابناپذیر دانست و عنوان کرد: در این مسیر باید مراقب شیاطین بود تا در مسیر انقلابی ماندن حوزه علمیه انحراف ایجاد نکنند.
مدیر حوزه علمیه خراسان در ادامه با اشاره به جایگاه رفیع حوزه علمیه و ظرفیتهای گرانقدر و توجه ویژه مقام معظم رهبری به حوزه علمیه خراسان را یک فرصت تاریخی معرفی کرد و افزود: این یک فرصت تاریخی است و نباید آن را از دست بدهیم.
حجتالاسلام والمسلمین عاملی با بیان اینکه فقاهت اصل اساسی در رویکردهای مختلف حوزه علمیه است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم هویت حوزه را حفظ کنیم باید به فقاهت توجه ویژهای داشت.
مدیر حوزه علمیه خراسان در ادامه به تخصص گرایی در حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: تخصصها عرصههای عملی فقاهت هستند اما مسأله تخصصگرایی بعضاً ابهام و انحراف شده است.
وی تصریح کرد: حوزههای تخصصی از دیرباز و برای پاسخگویی کارآمد و روزآمد به مقتضیات زمان مطرح بودهاند.
مدیر حوزه علمیه خراسان افزود: اگر ما بخواهیم به طور جامع و کامل به نیازهای جامعه و نظام اسلامی پاسخگو باشیم و اگر فقاهت بخواهد خودش را در همه میدانها نشان دهد، راهی به جز تخصصی شدن حوزههای علمیه وجود ندارد.
وی با تأکید بر نیاز جدی حوزه علمیه به بازنگری در تخصصهای موجود و تقویت تخصصهای متناسب با اهداف عالی آن اظهار داشت: برخی از بحث تخصصی شدن حوزه برداشت نادرستی داشتهاند و این را به عنوان بهانهای برای نیمهتمام گذاشتن تحصیل و فرار از حوزه تلقی کردهاند.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی با برشمردن ویژگیهای یک حرکت علمی و کارساز حوزوی، گفت: سعی خواهیم کرد ارتباط منظم و مستمری با مدیران مدارس و طلاب حوزههای علمیه داشته باشیم.
وی ضمن اعلام نیاز به نظرات و مشورتهای مدیران مدارس علمیه در برنامهریزیهای نظامهای جامع آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و اخلاقی عنوان کرد: دیدگاههای مدیران به صورت کارگاهی و هم چنین در کمسیونهای ویژه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره اینکه مدیریت در مدارس علمیه مدیریت سیاسی، مالی و اقتصادی نیست، تأکید کرد: مدیریت مدارس علمیه یک مدیریت علمی، معنوی، اخلاقی و الهی است.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده مدیران از الگوهای مطلوب در مدیریت مدارس علمیه تأکید کرد و اظهار داشت: لازمه مدیریت، توانمندی و سرآمدی است؛ مدیر باید در مجموعه خود توانمندترین و سرآمدترین فرد باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عاملي با بیان اینکه مدیران مدارس علمیه باید به صورت تمام وقت در خدمت مدرسه و طلاب باشند، ابراز داشت: انقلابیگری خط قرمز شورای عالی حوزه علمیه خراسان است و شخص ضد انقلاب نمیتواند مولود حوزههای علمیه باشد، چرا که انقلاب را طلاب حوزههای علمیه تحت رهبری امام راحل (ره) بنیان نهادند.
وی در پایان گفت: برخی افراد که ضد انقلاب هستند و حتی برای خود، شأن مرجعیت نیز قائل شدهاند، زاده حوزه نیستند؛ آنها زاده استکبار، آمریکا و انگلیس هستند، چه بفهمند و چه نفهمند./201/859/ب1