۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۹
کد خبر: ۴۲۹۷۲۷
حجت‌الاسلام فرحزاد:

وجود بازرس‌های مستقل لازمه حکومت مهدوی است

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه نظام اسلامی ظلم را حتی در محدودترین و کمترین شکل آن نمی پذیرد، گفت: همین موضوع وجود بازرسان مستقل را در بخش‌های مختلف لازمه حکومت اسلامی و مهدوی می داند.
حجت الاسلام فرحزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حبیب الله فرحزاد، سخنران حرم حضرت معصومه(س) بعد از ظهر امروز در برنامه سمت خدا از شبکه سه سیما با اشاره به اینکه اسلام به شدت با ظلم مخالف است، گفت: قرآن کریم تنها نشانه مؤمن را این موضوع عنوان می‌کند که ایمانش آمیخته با ظلم نیست.

 

وی افزود: بر همین اساس شیعه و پیرو رسول خدا(ص) و حضرت علی(ع) کسی است که نه تنها به دوستان بلکه حتی به دشمنان خود هم ظلم نمی‌کند و سیره ائمه(ع) هم به این شکل بود که هرگز به دشمنان خود ظلم نمی کردند.

 

سخنران حرم حضرت معصومه(س) اظهار کرد: در جنگ با معاویه زمانی که حضرت علی(ع) در کنار رودخانه با معاویه روبه رو شد معاویه آب را به روی حضرت علی(ع) و سپاه اسلام بست و از آن جایی که جنگیدن بدون آب ممکن نبود حضرت علی(ع) به مالک اشتر دستور داد تا سپاهیان معاویه را به عقب برانند که مالک موفق شد ولی حضرت علی(ع) با وجود ظلمی که معاویه در حق ایشان کرده بود هرگز حاضر نشدند مانند او عمل کرده و آب را به روی او ببندند که این موضوع نشان می‌دهد ائمه(ع) حتی با ظلم به دشمن مخالف هستند.

 

حجت الاسلام فرحزاد با اشاره به اینکه مرحوم قاضی همواره توصیه می‌کردند که در جامعه از ظلم پرهیز شود، گفت: این عالم بزرگ تأکید می‌کردند که باید در جامعه اسلامی بازرسان مستقلی وجود داشته باشند و بر بخش‌های مختلف جامعه نظارت کنند تا کوچک‌ترین ظلمی حتی در حق گناهکاران صورت نگیرد و مجازات و جرم با هم تناسب داشته باشد.

 

وی با اشاره به یک روایت در مورد اینکه آه مظلوم به طور یقین ظالم را فرا می گیرد، گفت: در زمان های گذشته که نظام حاکم و فرمانداری در کشور رواج داشت یکی از حاکمانی که بر کرمان حکومت می‌کرد بسیار ظالم بود و یکی از افرادی را که مخالف بود زندانی کرد و برای اینکه این فرد را شکنجه روحی کند دستور داد فرزند خردسالش را در کنار او زندانی کنند و چون آب و غذای زندان نامناسب بود کودک مریض شد و پدر کودک برای اینکه فرزندش را از زندان نجات دهد به حاکم پیشنهاد داد تا در ازای دریافت مبلغ زیادی پول فرزندش را آزاد کند اما حاکم گفت که من حاضر نیستم با گرفتن پول قانون ملک و حکومت خود را عوض کنم و به این ترتیب کودک در اثر بیماری در زندان جان سپرد.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: بعد از این ماجرا حاکم که دارای فرزند رشیدی بود فرزندش به بیماری سختی گرفتار شد و او حتی مقدار زیادی گوسفند نذر کرد و فرزندش شفا نیافت و او برای چاره‌جویی نزد یکی از علما رفت که آن عالم در پاسخ به حاکم گفت چطور تو حاضر نشدی در مقابل دریافت پول قانون خود را عوض کنی و حالا انتظار داری که خداوند در مقابل نذر قانون خود را عوض کند و باید این را بدانی که از هر دست که بدهی از همان دست می‌گیری و در اثر این ظلم حاکم، پسرش جان سپرد.

 

حجت الاسلام فرحزاد ادامه داد: این ماجرا نشان می‌دهد مقابله با ظلم تا چه اندازه در یک اجتماع اهمیت دارد و باید مهم‌ترین رسالت حکومت اسلامی مقابله با ظلم حتی در کوچکترین حد و ذره آن باشد زیرا انسان باید به شدت از آه مظلوم در هراس باشد.

 

وی با بیان اینکه نظام اسلامی بر پایه عدالت استوار شده است، یادآور شد: در نظامی که به مردم ظلم می‌شود و میان مجازات و جرم تناسب وجود نداشته باشد نمی‌توان آن نظام را اسلامی نامید و مسؤولان باید از آه مظلوم نگران باشند و باید تا جایی که می‌توانند به عدالت رفتار کرده و سعی کنند ریشه‌های ظلم را در تمامی عرصه ها نابود کنند./۹۶۸/پ202/ی

ارسال نظرات