هزینهکرد زکات در اجرای پروژههای عمرانی نادرست است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، عباس اهرابی اصیلی، دبیر شورای زکات استان خراسان شمالی، امروز در نشست خبری، با اشاره به برنامههای این شورا در راستای ارتقای فرهنگ زکات در استان، اظهار کرد: درزمینهٔ فرهنگسازی و جمعآوری زکات در خراسان شمالی اکنون 162 روحانی مبلغ در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه افزون بر این دو هزار و 870 عامل افتخاری نیز برای جمعآوری زکات در خراسان شمالی فعالیت میکنند، ادامه داد: با فرهنگسازی انجام شده در چند سال گذشته میزان جمعآوری زکات در استان روند صعودی داشته است.
اهرابی اصیلی اضافه کرد: پارسال در استان خراسان شمالی در مجموع هفت میلیارد و 300 میلیون تومان زکات جمعآوری شد درحالیکه امسال پیشبینی میشود این میزان به هشت میلیارد تومان افزایش یابد.
دبیر شورای زکات استان با اشاره به اینکه پارسال اهالی 308 روستای خراسان شمالی زکات محصولات خود را پرداخت کردند، افزود: با وجود این سال گذشته به دلیل سیل و خشکسالی و به تبع آن کاهش محصولات کشاورزان، پرداخت زکات به اهالی 239 روستای استان تعلق نگرفت و مردم این روستاها از پرداخت زکات محروم شدند.
وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس برنامه 60 درصد از مبالغ جمعآوری شده از محل زکات صرف رسیدگی به امور محرومان و نیازمندان میشود، افزود: در سالهای گذشته غالب زکات جمعآوری شده صرف اجرای پروژههای عمرانی عامالمنفعه میشد درحالیکه زکات مالیات اسلامی بوده و باید در راستای کمک به مستمندان هزینه شود.
اهرابی اصیلی با یادآوری اینکه پارسال 40 درصد از مجموع هفت میلیارد و 300 میلیون تومان زکات جمعآوری شده در خراسان شمالی به محرومان و نیازمندان اختصاص یافت، تصریح کرد: این میزان در سال جاری به 60 درصد افزایش مییابد.
وی با تأکید بر اینکه باید رویه اجرای پروژههای عمرانی از محل زکات به اتمام برسد، اضافه کرد: زکات مالیات اسلامی بوده که باید از طریق عالم فقیه برای رسیدگی به محرومان و نیازمندان هر منطقه تعریف و هزینه شود ازاینرو هزینهکرد زکات در اجرای پروژههای عمرانی نادرست است.
اهرابی اصیلی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته از محل اعتبارات زکات چند حسینیه، غسالخانه و سایر پروژههای عمرانی در یک روستا ساخته میشد، تصریح کرد: در روستایی که ظرفیت مسجد بالا بوده و مسجد هم غالباً خلوت است دیگر ساختن چند حسینیه چه توجیهی دارد؟
به گفته وی در یک روستای چند صد نفره ساختن دو غسالخانه و چند حسینیه از محل زکات به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست آن هم درحالیکه بسیاری از نیازمندان و محرومان آن منطقه به مبالغ زکات نیاز دارند.
دبیر شورای زکات استان خراسان شمالی در خاتمه اظهار امیدواری کرد که روحانیان مبلغ و ائمه جمعه و جماعات با بهرهگیری از فرصت ماه مبارک رمضان، در راستای ترویج بیش از پیش فرهنگ پرداخت زکات و ادای این فریضه اسلامی تلاش کرده و فعالیت مضاعفی داشته باشند./9314/202/ب3