انفاق و دستگیری از محرومان شاخصه اصلی عدالت علوی است
![انفاق](/Original/1395/03/19/IMG22251642.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام محمد نسب، استاد حوزه علمیه مازندران بعد از ظهر امروز در دیدار جمعی از مدیران مراکز خیریه و نیکوکاری با تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع) با بیان اینکه در قرآن هر جا کلمه نماز آمد کلمه زکات و انفاق نیز همراه آن آمده است، اظهار داشت: این همراهی نشان از اهمیت جایگاه انفاق دارد.
وی اعتقاد به آخرت و اقامه نماز را دو ویژگی مهم مؤمنان برشمرد و افزود: اقامه نماز همراه با انفاق در قرآن مرود تاکید است و در روز قیامت اگر نماز ما مورد قبول واقع شود همه اعمال ما نیز مورد قبول واقع میشود و برای اینکه نماز ما مورد قبول واقع شود باید انفاق کرد.
حجت الاسلام محمدنسب با اشاره به انفاق امام علی(ع) حتی در حال نماز خواندن، بیان کرد: انفاق عین عبادت است واگر انسان کاری را با اعتقاد راسخ و برای خدا انجام دهد دیگر نیازی به کس دیگری نیست.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره دغدغه محرومان ومصتضعفان جامعه را داشته و دارند، تصریح کرد: در حال حاضر همه تلاش مقام معظم رهبری کاهش آلام قشر کم درآمد و محروم جامعه اسلامی است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که هر حکومتی وظیفه دارد برخی از نیازهای اولیه آن ملت را تأمین کند خاطرنشان کرد: خدمت به مردم رسالت همه مدیران و مسؤولان در نظام اسلامی است و همین موضوع موجب تقویت جایگاه نظام و انقلاب خواهد شد.
حجت الاسلام محمد نسب با اشاره به این که ملت بزرگ ایران همواره در مسیر آرمان های اصیل انقلاب حرکت کردند، بیان داشت: خدمت صادقانه و بی منت به ملت مهم ترین راه جبران از خودگذشتگی و ایثارگری های این مردم است.
امام جمعه میاندرود با بیان این که اقشار محروم جامعه همواره پشتیبان حقیقی انقلاب و نظام اسلامی بوده و هستند، گفت: این قشر بدون هیچ چشم داشتی در دفاع از آرمان هاو ارزش های انقلاب حاضر شدند و از کشورشان دفاع کردند.
وی با تأکید براین که نظام اسلامی مدافع حقوق ضعفا و محرومان جامعه است، بیان داشت: هیچ گاه نخواهیم گذاشت حقوق محرومان جامعه پایمان شود.
حجت الاسلام محمد نسب با بیان این که مردم کشورمان در حس نوع دوستی و مهرورزی همواره پیشگام بوده اند، گفت: کمک به محرومان جامعه یکی از سنت های حسنه اسلامی است که همواره مورد تأکید بزرگان دین ما بوده است.
وی حمایت از ایتام را سیره امیرمومنان علی(ع) دانست و با اشاره به این که حضرت علی(ع) در همه زمان ها به فکر مردم فقیر و مستمند بود و حتی در نیمههای شب نیز به آنها رسیدگی می کرد، ادامه داد: امروز نیز این سنت حسنه باید از سوی جامعه اسلامی دنبال شود.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که طبق قانون الهی و طبیعی، آفرینش انسان بهگونهای است که نمیتواند نسبت به سایر همنوعان خود بیتفاوت باشد و این جنبه از آفرینش یکی از وجوه تمایز انسان با سایر موجودات است، افزود: از جمله چیزهایی که خداوند در وجود انسان سرشته است حس نوعدوستی و نیکوکاری است که در آیات و روایات مختلفی نسبت به این امر تأکید فراوان شده است.
حجت الاسلام محمد نسب، انفاق و کمک به دیگران را یکی از مهم ترین سفارش های ائمه معصومین(ع) دانست و خاطرنشان کرد: پیامبران و امامان معصوم ما شیعیان پیشگام این عرصه الهی بودند.
وی با بیان این که دین مبین اسلام و آموزه های فرهنگی ایران، همواره بر دستگیری از مستمندان، کمک به نیازمندان و به نوعی حمایت از محرومان جامعه تاکید داشته اند، خاطرنشان کرد: آنچه از آیات قرآن به دست میآید این است که احسان، نوعی گذشت از حق شخصی و ایثار است.
استاد حوزه علمیه مازندران بیان داشت: احسان و مردمداری، اخلاق زیبنده مسلمانی است که میخواهد از الگوهای دینی و ارزشهای مکتبی الهام گیرد و زندگی اسلامی را به وجود آورد.
امام جمعه میاندرود با بیان این که شاد کردن دل مؤمن و شاد کردن دیگران از اجر و پاداش دنیوی و اخروی بسیار زیادی برخوردار است، ادامه داد: انفاق و دستگیری از محرومان مهم ترین شاخصه یک فرد مؤمن و مسلمان است.
وی با تأکید براین که جامعه اسلامی و انقلابی ما، باید به پیروی از پیشوای محرومان حضرت علی(ع) روح و جان خود را با ایثار و انفاق صفایی تازه بخشد، تصریح کرد: دستگیری از محرومان و مستمندان، همواره جزء وظایف ملی و مذهبی مردم ایران بوده است.
امام جمعه میاندرود مهربانی، کمک رسانی و دستگیری از محرومان را یک فرهنگ اصیل در ایران اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: این فرهنگ انسانی به برکت اسلام ناب در کشورمان نهادینه شده است.
استاد حوزه علمیه مازندران، کار خیر و کمک به دیگران در جامعه اسلامی را یک ارزش والا دانست و تصریح کرد: همه باید قدر این فرصت را بدانیم و در جهت تحقق آن گام برداریم چون هم دارای پاداش دنیوی و هم اخروی است.
حجت الاسلام محمد نسب با اشاره به نقش احسان در حیات فردی و اجتماعی خاطرنشان کرد: انسان دارای نیازمندیهای فکری، مالی، روحی و معنوی است و انسانها میتوانند با احسان کردن به یکدیگر نیازمندیهای خود را در زمینههای مختلف برطرف کند./950/202/ب2