۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۴
کد خبر: ۴۳۴۰۶۳
نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا:

ایستادگی و عدم سازش پذیری شاخصه اصلی جهاد اکبر است

نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا مازندران با بیان این که سازش پذیری و عقب نشینی در جهاد اکبر هیچ معنایی ندارد، گفت: در جهاد اکبر درگیری و جنگ با خود شیطان است، اما در جهاد اصغر جنگ با پیروان شیطان است.
نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام یدالله غلامی، نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا مازندران امروز در جمع پاسداران سپاه قائمشهر ماه مبارک رمضان را فرصتی برای زدودن درون از ناپاکی ها و ظلمت ها دانست و گفت: روزه مهم‌ترین عمل در مبارزه با نفس است و جز با تقوا و پرهیزکاری نمی توان به باطن روزه رسید.

 

وی با اشاره به این‌که در هیچ مکتبی گرسنگی و تشنگی فضیلت شمرده نمی شود، افزود: سختی های غذا نخوردن و تشنگی کشیدن باید مارا به باطن روزه برساند که آن هم رسیدن به خدا از راه تقوا و پرهزکاری است.

 

نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا با بیان این‌که با نظر به آیات و روایات، جهاد برسه قسم جهاد اکبر، جهاد اصغر و جهاد کبیر تقسیم شده است، ادامه داد: در آیه 52 فرقان به جهاد کبیر اشاره شده است که در موضوع علمی، فکری، فرهنگی وجهاد با کجی ها وانحرافات وعدم اطاعت پذیری از کفار تاکید شده ومقام معظم رهبری نیز در سخنان اخیرشان به این موضوع پرداختند.

 

وی روزه را از مهم ترین اعمال در مبارزه با نفس بیان کرد و افزود: تفاوت های زیادی بین جهاد اصغر و جهاد اکبر وجود دارد  به طوری که در جهاد اصغر دشمن عیان است و رو در رو با او مبارزه می کنید اما در جهاد اکبر دشمن همواره در کمین است.

 

حجت الاسلام غلامی با اشاره به این که در جهاد اصغر زمان جهاد کوتاه است و به پایان خواهد رسید، اما جهاد اکبر تا آخر عمر همراه آدمی است، ادامه داد: در جهاد اصغر مرگ یک بار و احتمالی است اما جهاد اکبر هر لحظه ممکن است مرگ معنویت، مرگ باورها، اعتقادات و ارزش ها با انجام هر گناهی اتفاق بیفتد.

 

نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا با بیان این که در جهاد اصغر زمان و مکان مشخص و معین است اما در جهاد اکبر در هر لحظه و مکان امکان درگیری و مغلوب شدن به دست دشمن هست، گفت: در جهاد اصغر شکست از دشمن زود نمودار می شود اما در جهاد اکبر ممکن است هر روز شکست باشد و متوجه نباشیم.

 

وی در ادامه گفت: در جهاد اصغر حمله و هجوم دشمن برنامه ریزی شده و با استفاده از تجهیزات و امکانات است اما در جهاد اکبر در هر لحظه و بدون برنامه با وسوسه نفس فوراً حمله صورت می گیرد.

 

حجت الاسلام غلامی در ادامه تفاوت های بین جهاد اصغر و جهاد اکبر به هفتمین نقطه افتراق آن اشاره کرد و گفت: صلح و سازش در جهاد اصغر وجود دارد اما در جهاد اکبر با نفس نمی توان صلح و سازش کرد.

 

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که فرار و عقب نشینی در جهاد اصغر با دشمن امکان دارد اما در جهاد اکبر چنین نیست و باید حتماً دشمن را سرکوب کرد، ادامه داد: جنگیدن برای ناتوانان در جهاد اصغرضرورت ندارد اما در جهاد اکبر همه درگیر جنگ با نفس هستند و اگر کسی در جهاد اکبر پیروز شود در جهاد اصغر هم حتماً پیروز است اما عکس آن حاکم نیست.

 

حجت الاسلام غلامی با بیان این که حفظ و تداوم جهاد اصغر به وسیله جهاد اکبر است، خاطرنشان کرد: در جهاد اکبر درگیری و جنگ با خود شیطان است اما در جهاد اصغر جنگ با پیروان شیطان است.

 

نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا با اشاره به این که در جهاد اصغر انسان می تواند با فکر و دست و زبان بجنگد اما در جهاد اکبر عمل کننده اراده درونی خود انسان است، بیان داشت: در جهاد اصغر نیاز به تجهیزات مادی است اما در جهاد اکبر اشک، ناله و زاری است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن شب های پرفیض قدر، شب های قدر را بهترین فرصت برای جهاد با نفس بیان کرد و با اشاره به دعای امام سجاد(ع)، خاطرنشان کرد: شکر خدا را بخاطر حضور در این شب ها بجای آوریم و از خداوند بخواهیم توفیق زنده ماندن در شب های قدر سال های بعد برای درک این شب ها را به ما بدهد.

 

استاد حوزه علمیه مازندران ادامه داد: حرمت خاص شب قدر به نزول قرآن است، بنابراين معناي قدر و منزلت قدر هرگز به معناي ارزش اعتباري نيست، بلکه به برکت قرآن و به معناي ارج وجودي و شدت درجه هستي است.

 

وی افزود: از جمله حكمت هاي نازل شدن قرآن در شب سرنوشت ساز قدر، اين است كه انسان ها با احياي شب قدر و توجه خاص فكري و عملي به آيات نوراني كلام وحي سرنوشت خود را به صورت الهي و معنوي رقم زنند.

 

نماینده ولی فقیه در سپاه کربلا با بيان اين‌كه شب قدر، شب تحول، شب تغيير، شب درك حقايق زندگي است، گفت: شب قدر، شبي است كه انسان با درك آن مي‌تواند خود را به جايگاه رفيع خليفه الهي برساند و مقام محمود را از آن خود كند.

 

استاد حوزه علمیه مازندران با بيان اين‌كه شب قدر شب تقدير و اندازه‌گيري است و هر امري با حكمت، معين و ممتاز مي‌شود، افزود: قرآن عظيم‌الشأن در شب قدر نازل شده و مقام و مرتبه اين شب از هزار ماه بالاتر و برتر است و فرشتگان در اين شب بزرگ و با عظمت به اذن خداوند تا صبحگاه بر مقام ولايت و امام عصر(عج) از هر فرمان و دستور الهي و سرنوشت مقدرات خلق را نازل مي‌كنند./950/203/ب2

ارسال نظرات