تدوین یک دوره تفسیر، کلام اسلامی و ادبیات عرب برای طلاب سطح یک
حجت الاسلام والمسلمین سید حمید جزایری، مدیر گروه علمی تفسیر و علوم قرآن و مدیر دفتر تدوین متون درسی حوزه علمیه قم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به فعالیت های جدید انجام شده در دفتر تدوین متون درسی حوزه علمیه اظهار داشت: اخیرا کتاب جدیدی در حوزه تفسیر قرآن و همچنین اثری در حوزه ادبیات عرب با محوریت آیات و رویات آماده شده است.
تأثیر ادبیات عرب در فهم آیات و روایات
وی افزود: از آن جایی که آموزش ادبیات عرب تأثیر بسزایی در فهم آیات قرآن کریم و روایات معصومین دارد، در این کتاب سعی شده است که مطالب درسی با آیات و روایات درگیر شود و طلبه از همان سال های نخست با قرآن و کلام معصومین در ارتباط باشد.
حجت الاسلام والمسلمین جزایری با بیان این که آموزش کتاب های قبلی ادبیات عرب نیز هنوز پابرجا است، ابراز داشت: کتاب هایی نظیر سیوطی و مغنی که از منابع غنی ادبیات عرب به شمار می روند طبق روال گذشته در پایه دوم و سوم تدریس می شوند و این کتب جدید نیز در کنار آن ها قرار گرفته و ادبیات را با آیات و روایات همراه می کند.
وی با اشاره به فعالیت های دیگر این دفتر عنوان کرد: در دفتر تدوین متون درسی حوزه علمیه کتاب دیگری نیز اخیرا به مرحله چاپ رسیده که در واقع یک دوره کلام اسلامی با محوریت پاسخ به شبهات است که این کتاب نیز از سال آینده به برنامه درسی حوزه های علمیه اضافه می شود.
تدریس کلام از پایه اول
مدیر دفتر تدوین متون درسی حوزه علمیه قم ادامه داد: ما سعی داریم طلبه از سال نخست با مقدمات کلام اسلامی آشنایی پیدا کند و در مراحل بعدی نیز وقتی وارد پایه های بالاتر می شود مباحث کلامی را با عمق بیشتری آموزش ببیند و در این عرصه نیز بتواند حرفی را برای گفتن داشته باشد و شبهاتی را که دشمنان به ویژه وهابیت وارد می کنند را پاسخ بدهند.
وی با بیان این که کتاب های فوق برای دوره مقدمات در نظر گرفته شده است، افزود: برای سطوح عالی نیز گروه های علمی در حال مطالعه و تحقیق و عملیاتی کردن آثاری هستند ولی هنوز بالفعل اثر جدیدی برای این طلاب در نظر گرفته نشده است./1330/ت302/س