۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳
کد خبر: ۴۳۵۸۰۱
امام جمعه موقت كاشان مطرح کرد؛

نقش غذاي طيب و طاهر در هدايت انسان

امام جمعه موقت كاشان با اشاره به اهميت غذاي حلال و طيب در سلامت انسان، گفت: تأكيد خداوند ابتدا به طيبات و سپس عمل براي اين است كه غذاي طيب و طاهر در هدايت انسان بسيار موثر است.
حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار جمعه شب در محفل انس با قرآن در مسجد آيت الله رضوي كاشان، فصاحت و بلاغت را  يكي از ويژگي هاي قرآن دانست و گفت: خداي متعال در جملات كوتاه قرآن، معاني بلندي را قرارداده است.

 

وي افزود: خداوند در آيه 51 سوره مومنون مي فرمايد، ‹‹يَا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًاإِنِّي بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ›› خداي متعال خطاب به رسولان و سفيران خودش مي فرمايد، از غذاهاي پاكيزه و اعلا استفاده كنيد و عمل صالح انجام دهيد و بدانيد زير نظر هستيد.

 

حجت الاسلام اسلامي تبار يادآورشد: انبيای الهي در پيشگاه خداوند متعال مسؤوليت دارند و در برابر نعمت هايي كه انجام مي دهند بايد عمل صالح داشته باشند و اينگونه نيست كه  اگر بندگان خاص خدا هستند، رها و يله باشند.

 

وي افزود: نبايد اينگونه تصور شود كه انبياي الهي جداي مردم عادي هستند نه اينگونه نيست، بلكه همه انبيای الهي در نزد خدا مسؤول هستند و هيچكدام با خدا فاميلي و خويشاوندي ندارند و مسؤوليت انبيای الهي در نزد خدا حتي نسبت به افراد عادي بيشتر و سخت تر است.

 

به گفته وي، پيامبر اكرم(ص) و انبيای الهي نسبت به مردم عادي بيشترين عبادت را داشتند.

 

امام جمعه موقت كاشان گفت: خداوند خطاب به تمام انبيای الهي از صدر خلقت تا به آخرمي فرمايد، غذاي طيب و عمل صالح داشته باشند، از اين رو توجه به غذاي حلال و انجام عمل صالح مورد توجه همه انبياء الهي است.

 

وي افزود: همه انبيای الهي  در برخي از مسائل از جمله دعوت به توحيد، ايمان به پيامبر و اعتقاد به معاد و مبارزه با طاغوت مشتركاتي دارند، از اين رو خداوند مي فرمايد، براي هر امتي پيامبري را فرستاديم.

 

حجت الاسلام اسلامي تبار همچنين استفاده از غذاي حلال و طيب و عمل صالح  را به عنوان يكي ديگر مشتركات همه انبيای الهي نام برد و افزود: خداوند در اين زمينه در قرآن به همه انبيا خطاب مي كند.

 

وي با اشاره به اهميت غذاي حلال و طيب در سلامت انسان، گفت: تأكيد خداوند ابتدا به طيبات و سپس عمل براي اين است كه غذاي طيب و طاهر در هدايت انسان بسيار موثر است.

 

امام جمعه موقت كاشان گفت: همانگونه كه غذاي سالم موجب سلامتي و غذاي آلوده سبب بيماري جسم انسان است به همان اندازه نيز غذايي كه حرام باشد باعث بيماري روح انسان و فاسد بودن آن سبب بيماري جسم انسان خواهد شد.

 

به گفته وي، سالم بودن غذاي طيب و طاهر جسم را سالم مي كند و حلال بودن آن نيز روح انسان را سالم مي كند.

 

حجت الاسلام اسلامي تبار يادآور شد: سالم بودن و حلال بودن غذاي طيب و طاهر دو مولفه اي است كه تنها دين اسلام به آن  توجه دارد و بقيه اديان توجهي به اين دو مولفه مهم ندارند.

 

وي با تأكيد بر اينكه، توفيق عمل صالح در گرو انجام غذاي حلال است، گفت: روايت است، اگر مي خواهي دعاهاي شما مستجاب شود بايد غذا و كسب و كار حلال داشته باشيد و چنانچه لقمه حرام ويا شبهه ناكي وارد خانه اي شود فرزندان آن خانه هدايت نخواهند شد.

 

امام جمعه موقت كاشان افزود: روايت است كه عبادت 10 جزء دارد كه 9 جزء عبادت در طلب روزي و مال حلال است، از اين رو افرادي كه غذا و كسب و كار حلال داشته باشند، 9 مرتبه عبادت را پيموده اند و آخرين مرتبه را نيز در قالب نماز و روزه و واجبات ديگر كسب خواهد كرد.

 

 به گفته وي، دعوت به حق در گرو رفع مشكلات اقتصاد مردم است، اما چنانچه مشكلات مادي وجود داشته باشد امكان دعوت به حق وجود ندارد.

 

امام جمعه موقت كاشان گفت: در قرآن كلمه ‹‹كلوا›› مكرر تكرار شده است و به دنبال آن مسؤوليت است چرا كه كلو به معناي خوردن است اما اسراف را منع كرده است و بخشش غذا را سفارش كرده است و به شكر نعمت و تقوا تأكيد شده و طغيان  را نهي كرده و گفته فريب شيطان را هم نخوريد.

 

حجت الاسلام اسلامي تبار بیان کرد: از آيات قرآن اينگونه نتيجه گرفته مي شود كه دنيا جاي بخور، بخور نيست، چرا كه خداوند همه نوع نعمت به بندگانش داده است اما در قبال نعمت هايي كه به انسان داده است مسؤوليت هايي هم داده است و اعمال بندگانش را نظارت مي‌كند.

 

به گفته وي، دنيا محلي براي يله و رها شدن نيست چرا كه دنيا صاحب دارد و صاحب آن نيز بر دنيا نظارت دارد و همه چيز را زير نظر دارد و بندگانش هر عملي كه انجام دهند ناظر و حاضر بر آن است و حسابگر است./202/1307/ب1

ارسال نظرات