۱۲ تیرماه نمونه ای از یک تراژدی بزرگ انسانی علیه دولت و مردم ایران است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مجمع جهانی صلح اسلامی در پایان نشست هم اندیشی بررسی حقوق بشر امریکایی با محوریت واکاوی حمله ناو امریکایی به هواپیمای مسافربری ایران در سال 1367 بیانیهای را به شرح ذیل صادر کرد؛
12 تیرماه یادآور تراژدی بزرگ انسانی است که ایالات متحده علیه مردم ایران انجام داده است. به همین مناسبت مجمع جهانی صلح اسلامی با حضور اساتید، نخبگان و مسئولان کشوری نشستی علمی در خصوص واکاوی حقوقی این اقدام برگزار نمود.
مفهوم حقوق بشر از جانب قدرت های بزرگ و هم پیمانان آنها به طور انحصارطلبانه و یکجانبه تفسیر بصورت ابزاری استفاده میگردد. در این رابطه خاطر نشان می شود، امریکا تاکنون با اقدامات ضد حقوق بشر خود نشان داده است که به هیچ یک از تعهدات بین المللی در قبال حقوق بشر و پدیده تروریسم پایبند نیست.
اساتید این هم اندیشی ضمن برشمردن مصادیق و تعاریف حقوق بشر، امنیت و صلح عادلانه، به بررسی قوانین و مقررات بین المللی در این خصوص، از همه صاحبنظران عرصه حقوق بشر می خواهند با برگزاری کمپیمن محکومیت پدیده تروریسم و حمایت قدرت های بزرگ از آنها بار دیگر جامعه جهانی را نسبت به این موضوع حساس کرده تا آرامش به جهان پر تلاطم امروز باز گردد. در همین رابطه بیانیه ای به شرح زیر منتشر و مورد تاکید و تصویب قرار دادند:
1- با وجود کنوانسیون های مختلف، هنوز تعریفی جامع و مانع از صلح در جهان فراگیر نشده است. همین امر باعث یکجانبه گرایی و تفسیر به رأی قدرت های بزرگ و هم پیمانان آنان شده است. شرکت کنندگان در هم اندیشی واکاوی حقوق بشر امریکایی، تأکید کردند: ایجاد جهانی امن توأم با صلح عادلانه نیاز به تعریفی صحیح از این مفاهیم دارد که ضرورت دارد این امرتوسط سازمان های بین المللی صورت پذیرد.
2- شورای امنیت و سازمان های مدافع حقوق بشر هنوز به نوعی تحت سلطه قدرت های بزرگ قرار دارند و با این شیوه هرگز نمی توان به صلح و امنیت بین المللی دست یافت و می بایست بر عملکرد آن نقد کرد.
3- قوانینی برای اجبار دولت ها به تعهدات خود در عرصه بین المللی و کنوانسیون های مختلف تدوین نشده است. بنابراین تاکید می شود تا این قوانین و ابزار مناسب برای الزام دولتها به تعهدات آنها وجود نداشته باشد، دست یافتن به جهانی ایمن دور از دسترس خواهد بود.
4- 12 تیرماه نمونه ای از یک تراژدی بزرگ انسانی علیه دولت و مردم ایران است. این فاجعه که با سیاست و قدرت توسط ایالات متحده صورت پذیرفته نمونه ای از حقوق بشر امریکایی است.
5- تأکید شد هر ساله در این خصوص بیانیه هایی صادر شود تا ضمن زنده نگهداشتن این موضوع، تبدیل به اسناد الزام آور بین المللی گردد.
6- تاکید شد مجمع جهانی صلح اسلامی به عنوان یک NGO و سازمان مردم نهاد فعال در این حوزه، اسنادی در این خصوص تهیه و از طریق مجامع قانونی مرتبط مانند سازمان ملل و ایکائو پیگیری نماید.
7- امروز ملت های مظلوم سوریه ، عراق، یمن و بحرین تاوان سکوت معنادار سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر و حمایت آشکار آمریکا از تروریسم سازمان یافته و غیر سازمان یافته را میدهند. از این رو شرکت کنندگان این هم اندیشی بر خود لازم می دانند با محکومیت این اقدامات غیرانسانی، زمینه معرفی گروه های تروریستی به مجامع حقوقی بین المللی فراهم شده و کشورهای حامی آنها در نزد افکار عمومی معرفی گردند.
در انتها بر این نکته تاکید می کنیم که پیامدهای اقدامات امریکا در مخدوش کردن صلح و امنیت جهان را امروز در اقصی نقاط جهان به شکل های مختلف اعم از آواره شدن میلیون ها شهروند سوری، فلسطینی، عراقی، افغانی و ... و همچنین تبدیل شدن منطقه به یک زرادخانه بزرگ تسلیحاتی و از بین رفتن امنیت و آرامش ملت ها شاهد هستیم./856/پ202/ج