۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۹
کد خبر: ۴۴۱۶۲۹
سخنران حرم حضرت معصومه تبیین کرد؛

چرایی اعطای مقام عصمت به انبیا و ائمه اطهار

حجت الاسلام رستم نژاد با بیان فرازهایی از دعای ندبه به جریان اعطای مقام عصمت به انبیا(ص) و ائمه(ع) اشاره کرد و این مقام را به خاطر وفای اهل بیت(ع) به عهدی که با خدا بسته اند عنوان کرد.
رستم نژاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهدی رستم نژاد، سخنران حرم حضرت معصومه(س) شب گذشته پس از نماز مغرب و عشا و در تفسر فرازهای دعای ندبه با بیان این که داشتن مودت ذی القربی ی پیامبر(ص) نفعی برای آنان ندارد، اظهار داشت: مودت اهل بیت(ع) با توجه به آیات قرآن اتخاذ راهی به سمت خداوند است و این که ما مودت آنها را داشته باشیم برای خودمان خوب است.

 

وی با اشاره به فراز «و کانو هم السبیل الیه» از دعای ندبه افزود: دعایی که از معصوم صادر می شود تفسیر و تأویل دارد و مفسرانی که خود را از نعمت اهل بیت(ع) محروم کرده اند بسیاری از آیاتی که درباره محبت اهل بیت(ع) آمده است را نتوانسته اند تفسیر کنند و به نا کجا آباد رفته اند.

 

حجت الاسلام رستم نژاد با اشاره به مقام عصمت ائمه(ع) در پاسخ به این شبهه که چرا خداوند این عصمت را به آنان داده و به ما نداده است، ابراز داشت: در ابتدای دعای ندبه جریان انبیای خدا را دنبال کرده و در نهایت به بقیه الله اعظم(عج) رسیده است که همه فضایل در امام عصر جمع شده است.

 

وی با اشاره به متن دعای ندبه اظهار داشت: در اوایل دعای ندبه خطاب به خدا می گوییم تو اولیای خود را بعد از این شرط کردی و از آنان پیمان زهد گرفتی و آنها هم شرط را پذیرفتند انتخاب کردی و تو علم داشتی که آنها به عهد خود وفادارند و سپس قبول کردی و به آنها عزت دادی؛ معنی این سخن این است که مقام عصمت همینطور بدون جهت به ائمه(ع) داده نشده است.

 

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با بیان این که به اولیای خدا صدیق گفته می شود، خاطرنشان کرد: این صفت به خاطر این است که آنچه خداوند شرط کرده را صادقانه انجام دادند و در رابطه با حضرت زهرا(س) در زیارت نامه دارد که ای کسی که خداوند قبل از این که تو را خلق کند امتحان کرد و تو از امتحان سربلند بیرون آمدی.

 

وی با اشاره به این که خداوند آدم(ع) و نوح(ع) و آل ابراهیم(ع) و آل عمران(ع) را برای خلافت برگزیده است، گفت: ما هم بوده ایم ولی انتخاب نشدیم؛ جریان انتخاب در ذریه قرار دارد و خداوند می دانست که این ذریه اهل وفا هستند و در همان ذریه انبیا(ع) برخی را بر برخی دیگر ارجحیت داد و هر مقام را بنا بر صلاحیت و وفای به عهد هر کس به او داده است.

 

حجت الاسلام رستم نژاد با بیان این که در دعای ندبه اشارات زیادی به آیات قران دارد و تفسیر برخی آیات است گفت: نکته این جا است که تمام مقاماتی که در این دعا در رابطه با انبیا آمده است چیزهایی است که در حضرت علی جریان دارد زیرا در قرآن صریحا دارد که نسل حضرت ابراهیم(ع) تا قیامت خواهند بود و تنها فرزندانی از ابراهیم(ع) که اکنون شناخته شده و شناسنامه دار هستند اهل بیت(ع) و فرزندان آنان هستند.

 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا می توانیم برخی جملات در دعاهای مأثوره را کم و یا زیاد کنیم، ابراز داشت: از روایات استفااده می شود که کم و زیاد کردن روایات جایز نیست و گذشته از این خلاف ادب است که کلمات معصومین(ع) را تغییر دهیم.

 

سخنران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) در رابطه با این که ادعیه باید همانطور که نقل شده است بدون یک کلمه کم یا زیاد خوانده شود، افزود: کلمات معصومان(ع) مانند دندانه های کلید است و اگر یک دندانه کم و زیاد شود دیگر قفلی باز نخواهد شد./843/پ202/ی

ارسال نظرات