۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۲
کد خبر: ۴۴۶۲۶۲
معاون بين‌الملل حوزه های علمیه:

مطالبه ملت ايران حج عزتمندانه است

حجت الاسلام زماني گفت: حج نظام جامعي از مجموعه معارف گوناگون اسلام همچون توحيد و نبوت است و شعار «لبيك لا شريك لك لبيك» يكي از بهترين نشانه هاي توحيد در حج است.
حجت الاسلام زمانی

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام والمسلمين محمدحسن زماني، در گفت و گویی با اشاره به اهميت اين فريضه الهي گفت: حج به عنوان يكي از مهمترين اركان شريعت اسلامي است و ترك آن از نگاه قرآن كريم كفر محسوب مي شود.


معاون بين الملل حوزه علميه قم افزود: حج نظام جامعي از مجموعه معارف گوناگون اسلام همچون توحيد و نبوت است و شعار «لبيك لا شريك لك لبيك» يكي از بهترين نشانه هاي توحيد در حج است.

حجت الاسلام زماني گفت: در حج به خاطر اينكه همه مردم لباس يكسان و واحدي مي پوشند عدالت وجود دارد و امامت نيز در اين فريضه الهي متجلي است.

معاون بين الملل حوزه علميه درباره ديگر اسرار حج افزود: هم زيارت پيامبر(ص) در اين مناسك وجود دارد و هم به سبب پوشيدن لباس احرام، انسان به ياد قيامت و مرگ مي افتد و به نحوي معاد نيز در اين مناسك وجود دارد و علاوه بر اين موارد فروعات ديني نيز در آن متجلي است.

معاون بين‌الملل حوزه اظهار داشت: به خاطر امساك از برخي محرمات در ايام محرم‌شدن مي توان گفت كه روزه نير در اين فريضه متجلي است، قرباني كردن نشانه انفاق و امر به معروف و نهي از منكر و جهاد با نفس كه نماد آن در رمي جمرات است نيز در حج وجود دارد.

استاد حوزه علميه با بيان اينكه به دليل جامعيت حج، اين عبادت موجب قوام بشر معرفي شده است، گفت: به همين دليل، همه مسلمين در صورت استطاعت واجب است كه اين عبادت را به جا بياورند و حتي اگر افرادي اين امكان برايشان فراهم نباشد، دولت اسلامي وظيفه دارد زمينه آن را تا حد امكان فراهم كند.

وي با اشاره به نگاه قرآن كريم نسبت به «صد عن سبيل الله» گفت: «ليصدون عن سبيل الله» به عنوان يكي از آيات قرآن كريم درباره كساني است كه مانع حج مسلمانان مي شوند و سرنوشت آنان عذاب و توبيخ الهي و وعده جهنم است.

معاون بين الملل حوزه علميه تاكيد كرد: اكنون دولت عربستان موجب محروميت عده اي از مسلمانان در تشرف به حج شده اند و مصداق «صد عن سبيل الله» هستند و از اين جهت محكوم به مجازات الهي خواهند بود.

حجت الاسلام زماني با اشاره به يكي ديگر از اقدامات دولت عربستان در مقابل حج گفت: ممانعت از تحقق فلسفه حج و تخليه محتواي آن، سالهاي طولاني است كه از سوي دولت عربستان دنبال مي شود؛ يعني در درجه اول همواره به دنبال جلوگيري از حج بوده و وقتي نتوانست، تخليه محتواي آن را هدفگذاري كرده است.

معاون بين الملل حوزه علميه بيان داشت: حج بايد همراه با برائت باشد و مناسك نيز با محتوا برگزار شود؛ به همين دليل اعلام برائت از دشمنان خدا و در رأس آن آمريكا و اسرائيل، جزء محتواي اصلي حج است تا حج ابراهيمي و محمدي(ص) به معناي واقعي ايجاد شود، اما متاسفانه حكومت عربستان از شعار دادن و اعلام برائت جلوگيري مي كند.

وي تاكيد كرد: فرياد امام(ره) و مقام معظم رهبري اين بوده و هست كه حج بايد با محتوا برگزار شود، بنابراين ظاهرا جُرم حجاج ايراني اين است كه مي خواهند به اين فرمان الهي كه ايمان واقع بينانه به آن دارند، جامه عمل بپوشانند ولي با منافع حكومت عربستان در تضاد است، لذا مانع برگزاري آن مي شوند.

حجت الاسلام زماني در پايان اين گفت و گو با اشاره به يكي از دلايل محروم شدن ايراني ها از حج امسال از نگاه دولت عربستان عنوان كرد: ايران براي حج امسال مطالبه غيرقانوني و غيرشرعي نداشت، بلكه مي خواست حج ابراهيمي كه خواسته اسلام است عزتمندانه به جا آورد، ولي ظاهرا خواندن دعاي كميل و به جا آوردن حج واقعي جرمي است كه حجاج ايراني به واسطه عمل به دستورات دين اسلام، از سوي حكومت عربستان محكوم به محروميت از حج هستند./1330/د102/ی

ارسال نظرات