معرفی چهره واقعی اسلام به جهان؛ مسؤولیت بزرگ متفکران مسلمان/ برای حفظ منافع مسلمانان باید روی اشتراکات تمرکز کرد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر سهشنبه به وقت نیویورک (صبح چهارشنبه به وقت تهران)، در دیدار رهبران مسلمان جامعه آمریکا، اظهارداشت: دین مبین اسلام و مسلمانان در طول قرنهای گذشته با مشکلات فراوانی روبرو بودند اما در همه مقاطع تاریخی، مصلحین و متفکرین دنیای اسلام و مجاهدین واقعی توانستند از دین و فرهنگ اسلام به خوبی صیانت کنند.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: در طول تاریخ جنگهای زیادی بر مسلمانها تحمیل شده و مستبدین فراوانی بر جوامع اسلامی مسلط بودند و از سوی دیگر استعمارگران کشورهای زیادی از دنیای اسلام را تحت سلطه خود در آورده بودند، اما مسلمانان با ایستادگی و مقاومت و در سایه فرهنگ غنی اسلام توانستند بر مشکلات غلبه کنند.
دکتر روحانی اضافه کرد: شاید سختترین دوران زمانی بود که از لحاظ فرهنگی، اسلام را مساوی سنت قرار دادند و این در حالی است که سنتها، آداب و رسوم ملتها با مفهوم جامع سنتی که در اسلام به عنوان سنت پیامبر(ص) یاد میشود دو مقوله متفاوت است.
رییس جمهوری گفت: برخی مواقع نیز اسلام را در برابر تجدد قرار دادند و تجدد نیز یک لفظ و معنای دوگانه دارد. تجدد به معنای نوآوری، دانش و فناوری و یا تجدد به معنای رسیدن به مطامع مادی با شیوهها و روشهای جدیدی که ترویج میشود؟
دکتر روحانی تصریح کرد: اسلام با تجدد به معنای علم و فناوریهای جدید هرگز مخالف نبوده و نیست، اما عدهای تقابل غیرواقعی بین اسلام، علم و تجدد بوجود آوردند در حالی که اسلام دین فهم، عقل و فقه به معنای درک عمیق مسایل است.
رییس جمهوری با بیان اینکه در دنیای امروز معضلی را پیش پای مسلمانان بوجود آوردند که ظاهر آن تقابل دین با دین و باطن آن تقابل باطل با حق است، اظهار داشت: اگر امروز شرایطی فراهم آمده است که برخی از جوانان مسلمان در کشورهای مختلف به این احساس رسیدهاند که باید از تعالیم اسلام و مسلمانی خود فاصله بگیرند تا بتوانند در امنیت فکری و روحی قرار بگیرند، این همه بخاطر قرائت انحرافی از اسلام و آموزههای دینی توسط گروههای تروریستی و تکفیری است.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه دنیای اسلام از شرایط دشوار کنونی عبور خواهد کرد، گفت: تردیدی نداریم که حق دائمی است و باطل برای دوران کوتاهی کارایی داشته و در نهایت از بین خواهد رفت، اما در عین حال مسئولیتهای بسیار بزرگی بر دوش حکومتها و متفکرین مسلمان وجود دارد تا چهره واقعی اسلام را به جهانیان معرفی کنند.
رییس جمهوری پیروی از سیره و روش پیامبر را به عنوان الگوی کامل مورد تأکید قرار داد و گفت: حکومت و روش پیامبر(ص)، مسیر محبت و رحمت برای همه مردم بود و دیدیم که چگونه پیامبر(ص) توانست با همین روش برای مردم علم، اخلاق، حکومت عادلانه و آزادی به ارمغان آورد.
دکتر روحانی در ادامه با تأکید بر لزوم توجه به شبکههای اجتماعی و مجازی، اظهار داشت: اگر چه این وسایل ارتباط اجتماعی چه بسا مشکلاتی را نیز از لحاظ فرهنگی برای جوانان ایجاد کنند اما در عین حال ابزاری است که میتوان از آن در پیشبرد اهداف متعالی هم استفاده کرد.
رییس جمهوری خطر جذب جوانان به سمت گروههای خشونتطلب را مورد اشاره قرار داد و گفت: خطر این موضوع از کشته شدن انسانها بدتر است چرا که میتواند آینده و نسلهای آتی را از مسیر حق و هدایت واقعی منحرف کند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: امروز متأسفانه برخی دولتهای اسلامی آنچنان که باید به وظیفه خود در برابر مشکلات و بحرانهای موجود عمل نمیکنند و برخی از آنها تحت تأثیر قدرتهای سلطهگر قرار دارند و این مسألهای است که مشکلات را مضاعف کرده است.
رییس جمهوری تصریح کرد: امروز راهی جز اتحاد، هوشیار کردن جوانان در برابر خطرات و معرفی چهره اسلام واقعی، وجود ندارد و باید چهره واقعی اسلام را از خطر انحراف فرهنگی که عدهای از آن به عنوان توطئه علیه اسلام استفاده میکنند، حفظ کنیم.
دکتر روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران به هر کشور اسلامی و دولتی که در برابر تروریستها خواهان کمک بوده، کمک کرده است و این را وظیفه خود میداند چرا که ترور و تروریسم را خطر بزرگی برای جان، مال و نوامیس مسلمانها و آبروی اسلام میدانیم و معتقدیم راهی جز همفکری، همکاری و برادری و تلاش مضاعف در برخورد با این معضل وجود ندارد و مطمئن هستیم خداوند نیز در صورت اتحاد یاری کرده و در نهایت حق پیروز خواهد شد.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود و پس از سخنان تعدادی از رهبران مسلمانان جامعه آمریکا، اعتقاد جمهوری اسلامی ایران به وحدت شیعه و سنی را مورد تأکید قرار داد و گفت: ما همواره به دنبال وحدت شیعه و سنی بودهایم و تأکید بر این موضوع بدین معناست که هر دو را در کنار هم به رسمیت شناختهایم.
رییس جمهوری تصریح کرد: امروز اگر به دنبال منفعت کل اسلام هستیم باید بر روی اشتراکات دینی خود تمرکز کرده و آنها را تقویت کنیم.
دکتر روحانی افزود: بیتردید کسانی که با اسلام مخالف هستند، برای آنها شیعه و سنی تفاوتی با یکدیگر ندارند و با هر دو ضدیت میورزند همانطوری که امروز در منطقه ما گروههای تروریستی شیعه، سنی و حتی مسیحیها را قتل عام میکند.
دکتر روحانی با اشاره به واقعه بزرگ غدیر خم گفت: امروز سالروز غدیر خم است و اصل این واقعه مورد اتفاق شیعه و سنی قرار دارد، لذا مهم این است که بر اینگونه موارد مشترک خود تأکید کرده و سطح تحمل خود را بالا ببریم.
در این دیدار شماری از رهبران مسلمان جامعه آمریکا در سخنان جداگانهای نظرات و دیدگاههای خود را با رییس جمهوری اسلامی ایران در میان گذاشتند./1323/د102/ج1