توجه به حقايق و معارف دين محوري ترين پيام قيام حسینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام حمزه علی اکبری، معاون حوزه علمیه مازندران امروز در مراسمی که به مناسبت آغاز دهه محرم در مدرسه علمیه ساری برگزار شد با بیان این که نقش محرم نقش بصيرت دهي است، گفت: محرم فرصت مناسبي براي طلاب و روحانيان است تا معارف دين اسلام و اهل بيت(ع) را تبيين کنند.
معاون حوزه علمیه مازندران با بیان این که نهضت عاشورا نه به عنوان يک واقعه تاريخي محض، بلکه به عنوان يک باور مذهبي براي تشيع، محور بسياري از حرکتها و خيزشهاي فکري و سياسي بوده است، افزود: حادثه عاشورا با توجه به آموزه ها و پيام هايي كه در آن است يك ظرفيت عظيم تربيتي و اخلاقي است كه اگر به شايستگي تبيين و تدوين شود ديگر جايي براي غلو و طرح مسائل غير واقعي وجود نخواهد داشت.
وی اصلي ترين و محوري ترين پيام قيام حضرت اباعبدالله الحسين(ع) را توجه به حقايق و معارف دين و شريعت اسلام عنوان كرد و افزود: آنهايي كه مي خواهند محتواي پيام عاشورا را منحرف سازند امروز به انواع امكانات و تجهيزات مدرن مجهز شده اند در حالي كه نمي دانند واقعيت قيام عاشورا براي هميشه چون روز روشن قابل طرح و بيان است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بيان اينکه مجالس عزاداري تنها براي اشک ريختن نيست، بلکه فرصتي براي درک اهداف قيام عاشورا است، خاطرنشان کرد: دشمنان با برنامه ريزي و صرف هزينههاي زياد، در پي انحراف اين مجالس هستند و قصد دارند فرهنگ شهادت طلبي را سست کنند بنابراين بايد هوشيار و مراقب باشيم.
حجت الاسلام اکبری با بیان این که امام حسین(ع) و یاران باوفایش برای احیای دین خدا در واقعه تلخ و غمبار عاشورا مظلومانه به شهادت رسیدند، ادامه داد: محرم یک رسانه هزار چند ساله است و اگر می خواهیم تعبیر درستی داشته باشیم می توانیم بگوییم محرم رسانه شیعه و اسلام است و تا قیامت ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این که نهضت عاشورا یک مسأله فرا زمانی است و تا قیامت ادامه خواهد داشت، گفت: اگر در روز عاشورا شخصیت حقیقی امام حسین (ع) را به شهید رساندند شخصیت حقوقی ایشان زنده است چون محرم و عاشورا زنده است.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به اينکه ماه محرم و صفر ماه عزاداري سرور و سالار شهيدان است، خاطرنشان کرد: در اين ماه دوستداران و عاشقان اين امام بزرگوار از واقعه کربلا حزن و اندوه فراوان دارند و به خاطر اين واقعه مراسم سوگواري باشکوهي را هر ساله برگزار ميکنند.
وی با اشاره به اينکه آحاد جامعه بايد از ماه محرم و صفر در کسب معرفت ديني تلاش کنند، تصریح کرد: آنان با بهره گيري از واقعه کربلا ميتوانند با نحوه و چگونگي سيره زندگي سيدالشهدا(ع) آشنا شوند و آن را در زندگي خود عملي کنند تا به سعادت واقعي برسند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بيان اينکه امام حسين(ع) هرگز زير بار ظلم نرفت، اظهار داشت: آحاد جامعه که پيرو اين امام بزرگوار هستند بايد اين هدف را سرلوحه زندگي خود قرار دهند و تحت هيچ شرايطي زير بار زورگويي و ظلمستيزي کشورهاي استکبار جهاني از جمله آمريکا و اسرائيل نروند.
حجت الاسلام اکبری نهضت عاشورا را از نهضت هاي بي نظير در تاريخ عنوان کرد و افزود: نضهت عاشوراي امام حسين(ع) الگوي کامل قيام هاي بشري در جهان است و بسياري از انديشمندان و آزادگان جهان براي رهبري قيام ها و اثبات حقانيت مظلومان از قيام امام حسين (ع) الگو برداري کردند.
وی قیام عاشورایی امام حسین(ع) را ماندگار دانست و اظهار داشت: امام حسین(ع) به دست افکار پلید و دیدگاههای شوم دشمنان اسلام در روز عاشورا به شهادت رسید، اما همچنان ایدهها و نظرات این بزرگوار برای ابدیت باقی مانده و همچنان چراغ راه بشریت خواهد بود.
معاون حوزه علمیه مازندران با تأکید بر بهره گیری مناسب از پیام ها و درس های نهضت حسینی گفت: قیام عاشورا سراسر از عبرت و پند های بزرگی است که جامعه امروز ما باید بیشتر به این پیام ها توجه کند و آنها را سر لوحه کارهای خود قرار دهند.
حجت الاسلام اکبری ولایت مداری و تبعیت از امامت و ولایت را بزرگترین درس نهضت حسینی و قیام عاشورا دانست و تصریح کرد: دین خلاصه مکتب عاشورا است و امام حسین(ع) برای دفاع از شریعت محمدی دست به قیام زد و در این راه به شهادت رسید و این درس بزرگی برای همه ما است که برای دفاع از دین و ارزش های دینی باید جان خود را در کفه اخلاص قرار دهیم.
وی با تأکید بر این که امروز درس ولایت مداری و دفاع از ولایت فقیه قیام عاشورا باید از سوی همگان در جامعه ایرانی نهادینه شود، خاطرنشان کرد: در دفاع از حریم ولایت و رهبری نباید تعارف کرد، بلکه وظیفه خواص در این خصوص سنگین تر از دیگران است.
حجت الاسلام اکبری با اشاره به این که جریان عاشورا مانند قرآن است، ادامه داد: آن چنان که قرآن در هر زمان برای ما تازگی دارد حادثه کربلا و قیام امام حسین(ع) نیز در هر زمان برای ما تازگی دارد و کهنه نخواهد شد و با گذشت هزار و چهار صد و اندی سال از نهضت حسینی ارادت مردم نسبت به امام حسین (ع) روز به روز بیشتر شده است.
وی تصريح کرد: فلسفه قيام عاشورا مبارزه با استکبار و اصلاح باورها و اعتقادات غلط و برداشت هاي نادرست از اسلام بود و انقلاب عظيم ايران اسلامي نيز با پيروي از همين مشي حسيني توانست به پيروزي برسد و تا کنون با شعار عاشورايي حرکت کرده است.
حجت الاسلام اکبری ماه محرم و صفر را يک فرصت خوب براي ترويج و تبليغ دين در جامعه ياد کرد و افزود: ماه محرم نقش بي بديل در پيروزي انقلاب داشته و هميشه اين ماه محرم و صفر بوده که سبب شده هميشه اين انقلاب ماندگار و پايدار در همه عرصه ها قدم بر دارد.
استاد حوزه علمیه مازندران فلسفه قيام حضرت امام حسين(ع) را امر به معروف و نهي از منکر عنوان کرد و افزود: توجه به اين موضوع مهم مي تواند بسياري از آسيب هاي اجتماعي را به حداقل کاهش دهد.
حجت الاسلام اکبری ماه محرم را فرصت طلايي براي ترويج و توسعه امر به معروف و نهي از منکر ياد کرد و گفت: در اين ماه بايد امر به معروف و نهي از منکر توجه شود و اين فريضه به خوبي در اين ماه تقويت شود، چرا که در کاهش جرايم بسيار مؤثر است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این که بزرگترين آفت و تهديد عزاداري هاي شيعيان در مناسبت هاي مختلف ترويج بدعت ها و الگوهاي ناصحيح است، ادامه داد: آنچه كه امروز دشمن به دنبال دست يافتن بر آن است اين كه ماهيت عزاداري ما را به سوي مسائل غير واقعي و غلوآميز سوق داده و سعي كند از جنس عزاداري هاي ما يك جنس بي خاصيت توليد كند./950/202/ب2