خبرنگاران نباید تنها گزارشگر عملکرد مسؤولان باشند
به گزارش خبرگزاری رسا از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج رسانه استان فارس سلیمان مهدوی دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان فارس در دوره طرح ولایت بسیج رسانه این استان با اشاره به نقش زنان در تحولات اجتماعی گفت: در تمام انقلابها نقش زنان نقش بسیار بارزی است چرا که به گواه تاریخ انگیزه اولیه و نیروی محرک برای انجام کارهای بزرگ، همواره از سوی زنان در نهاد اجتماع بارور شده است.
وی در ادامه افزود: در بررسی واقعه عاشورا، نقش زنان بسیار اساسی است به نحوی که بسیاری از مردان بزرگی که در این کارزار به شهادت رسیده اند،از سوی مادران، همسران و یا خواهران خود به این درجه از جرات، شهامت و فداکاری دست یافته اند و اگر تربیت صحیح مادران و هدایت راهگشای همسران نبود قطعا چنین رشادت ها و حماسه هایی حاصل نمی شد.
مهدوی خاطرنشان کرد: به حق باید اذعان کرد اگر زنان از حضور موثر در عرصه انقلاب اسلامی کنار می کشیدند، این انقلاب هیچگاه به پیروزی دست نمیافت.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: در حماسه حسینی نیز مشاهده می کنیم که پیام عاشورا و شرح حوادث آن و تشریح علل قیام امام حسین(ع)، از سوی یک زن که خود شاهد و گواه تمام اتفاقات و جریان ها بوده بیان شود و اصطلاحا رسانه ای می شود و به گوش جامعه می رسد به نحوی که اگر حضرت زینب کبری(س) به عنوان پیام آور عاشورا به همراه امام سجاد(ع) از تبیین حقیقت اجتناب می کردند، چه بسا ابعاد حادثه عاشورا برای تاریخ و مردم در اعصار مختلف بیان نمی شد.
وی ادامه داد: رونشگری حضرت زینب(ع) پس از واقعه عاشورا سبب شد حکومت غاصب اموی ایشان را به مکان های دورافتاده و مختلف تبعید کند چرا که این روشنگری سبب بیداری مردم و مطالبه گری آنها از حکومت می شد.
مهدوی یادآور شد: روشنگری و اطلاع رسانی دقیق، صحیح و به موقع از جمله رسالتهای اصلی اصحاب رسانه است و برای پی بردن به اهمیت این موئلفه ها، کافیست فکر کنیم اگر پیام آوران و خبرنگاران واقعه عاشورا این موئلفه ها را رعایت نمی کردند و مد نظر قرار نمی دادند، امروز ما از امام حسین(ع) و قیام مقدس او چه چیزی برای عرضه به جامعه داشتیم؟
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس بیان کرد: عاشورا خود یک رسانه است که طی 1400 سال گذشته، بسیاری از مناسبات مهم جهان را تحت الشعاع خود قرار داده است و تنها کافیست از این ظرفیت به درستی برای بیداری نسل ها استفاده شود.
وی در ادامه با اشاره به نقش رسانه ها افزود: به همان میزان که یک رسانه می تواند واقعه بزرگی چون عاشورا را صحیح و اثرگذار به گوش جهانیان برساند، می تواند آن را تحریف کند و حقایق را چنان وارونه جلوه دهد که عده ای تصور کنند جنگ امام حسین(ع) و یزید یک خصومت شخصی بوده و یا برای تصاحب حکومت و جاه و مقام بوده است.
مهدوی در پایان گفت: خبرنگاران نباید تنها گزارشگر عملکرد مسؤولان باشند بلکه باید برای کشف حقیقت تلاش کنند و روشنگری را رسالت خود بدانند و بازتاب دهنده مشکلات مردم باشند و اگر این اتفاق بیفتد، آنگاه رسانه تبدیل به بزرگترین ابزار تحقق امر به معروف و نهی از منکر می شوند./102/919/ب1