عدم توجه به امر به معروف و نهی از منکر زمینهساز رشد بی اخلاقی در جامعه می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام جانعلی نوری، استاد حوزه علمیه مازندران عصر امروز در مراسمی که با حضور کارکنان لشکر عملیاتی 25 کربلا برگزار شد، سبک زندگی امام حسین(ع) را در زندگی امروزه دارای اهمیت دانست و گفت: در میان اعمال و صفات، برخی از آن رفتار ها اهمیت خاصی دارند.
وی با اشاره به اهمیت فریضه نماز در زندگی و آخرت مؤمنان اظهار داشت: نخستین موضوعی که در قیامت سؤوال می شود بحث اقامه نماز به معنای واقعی آن است، به همین دلیل اگر این امر مورد قبول واقع شود همه چیز مورد قبول قرار می گیرد.
حجت الاسلام نوری امر معروف و نهی منکر را در مسائل اجتماعی موضوعی کلیدی خواند و ادامه داد: در مدیریت حوصله و سعه صدر نکته مهم و کلیدی است و درسی که از زندگی امام حسین(ع) در همین رابطه حاصل می شود درس عفو و گذشت است.
استاد حوزه علمیه مازندران، تنها راه برای مقابله با فساد و انحراف را اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر سلامت جامعه را تضمین می کند و این وظیفه در مراتب مختلف بر عهده خواص و عوام است.
وی با بیان این که قرآن نخستین وظیفه پیامبران را امر به معروف و نهی از منکر می داند، گفت: سیدالشهدا(ع) بر اساس رسالت خود تنها راه حفظ اسلام را قیام در برابر حکومت یزید می دانست تا درخت نیمه خشکیده اسلام را با خون خود و بهترین مردمان عصر خود آبیاری کند.
نماینده ولی فقیه در لشکر عملیاتی 25 کربلا با بیان درس زندگی امام حسین(ع) و تمسک به قرآن، خاطرنشان کرد: اگر کسی از عمل خود پشیمان شد و به شما مراجعه کرد او را سرزنش نکرده، خطایش را بپوشانید و او را ببخشید.
وی گذشت در مسائل شخصی را مورد تمجید دانست و با بیان این که در سه موقعیت گذشت و عفو گناهکار جایز نیست، گفت: نخست هنگامی که گذشت موجب جری شدن گناهکار شود، هنگامی که گناه موجب لطمه و ضربه به دین شود و زمانی که گناه موجب ذلت و خواری دیگران شود.
حجت الاسلام نوری با اشاره به این که حرکت عظیم امام حسین(ع) در عاشورا، ریشه همین فریضه الهی است که فرمود: حرکت کردم تا امر به معروف و نهی از منکر را دنبال و احیا کنم، خاطرنشان کرد: پیشوایان معصوم(ع) افزون بر تحلیل علمی و تبیین جایگاه فریضه امر به معروف و نهی از منکر، در رفتار و سیره عملی خود نیز اهتمام زیادی به این فریضه داشتند.
استاد حوزه علمیه مازندران افزود: تفرقه، نفاق و دور کردن نیروهای مؤمن و مردمی از هم مهم ترین کار دشمن در دورکردن افراد جامعه از این فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر است که باید مراقب این اعمال دشمن باشیم.
حجت الاسلام نوری خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه مقدس است که امت اسلامی برای رسیدن به سعادت باید بهعنوان یک تکلیف شرعی و دینی به آن عمل کنند.
نماینده ولی فقیه در لشکر عملیاتی 25 کربلا، عدم توجه به امر به معروف و نهی از منکر را زمینهساز رشد بی اخلاقی در جامعه دانست و ادامه داد: اگر به دنبال نهادینهکردن ارزش های اسلامی در جامعه هستیم باید این فریضه مهم اسلامی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به این که انقلاب اسلامی بستری را برای احیا و گسترش فرهنگ دینی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فراهم کرد، بیان داشت: متأسفانه برخی ها در کشورمان تنها شعار اجرای این فریضه دینی را می دهند و در عمل سست هستند.
استاد حوزه علمیه مازندران پرداختن به مسأله مهم امر به معروف و نهی از منکر را امری مهم در جهت تقویت باورهای معنوی و اعتقادی مردم دانست و گفت: احیای فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر اساس تحول در نظام اسلامی است.
نماینده ولی فقیه در لشکر عملیاتی 25 کربلا هدف قیام امام حسین(ع) را امر به معروف و نهی از منکر دانست و اظهار داشت: در تفکر شیعی قیام عاشورا و نهضت حسینی با دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر اجین شده است.
حجت الاسلام نوری افزود: رسول خدا(ص) درباره اهمیت و جایگاه ویژه امر به معروف و نهى از منکر مى فرماید: کسى که امر به معروف و نهى از منکر کند، جانشین خدا در روى زمین و جانشین کتاب خدا و جانشین رسول خدا است./1317/202/ب2