پدافند غیرعامل کشاورزی مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از ایکنا، محمود هوشیارفرد، عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان، در خصوص اهمیت و ضرورت رویکرد پدافند غیرعامل کشاورزی گفت:استان گیلان با وسعت۱۴هزار و ۷۱۱ کیلومتر مربع به عنوان قطب منابع آبی،کشاورزی،دامی و آبزیان کشور،دارای جایگاه اساسی در پدافند غیر عامل، مقابله با تحریم های اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی در کشوراست.
وی با بیان این که منظور از پدافند غیر عامل کشاورزی،یکسری اقدامات پیشگیرانه با هدف کاهش ميزان خسارات و تلفات احتمالي ناشي از تهدیدات(غیر زیستی و زیستی) و افزایش آستانه آسیب پذیری بخش کشاورزی است،اضافه کرد:پدافند غیرعامل بخش کشاورزی یکی از زیرساخت های مهم و موثر توسعه پایدار بخش کشاورزی است.
وی گفت:اعتقاد بر این است که معیشت و اقتصاد مردم گیلان بیشتر در بحث کشاورزی رقم میخورد و بخش کشاورزی و محیط زیست استان با چالش هایی مانند فرسایش خاک، مدیریت منابع آب، انواع آفات و بیماری های محصولات زراعی و باغی، کاهش جمعیت و گاهاً از بین رفتن برخی گونه های گیاهی، جانوری و آبزیان، تهاجم گونه های گیاهی مهاجم، آلودگی منابع آبی و خاک،استفاده بی رویه از سموم آفت کش و غیره مواجه است و بدین لحاظ در سلسله اقدامات پدافند غیرعامل، از جایگاه بالایی برخوردار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان تصریح کرد:از دیدگاه پدافند غیرعامل کشاورزی، دو نوع تهدید شامل تهدید داخلی (۷۵ درصد تهدیدات) و تهدید خارجی (واردات دام،اسپرم گاوی تخم ماهی چشم زده و محصولات و فرآورده های کشاورزی بدون مجوز) بخش کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار می دهند.
وی با تاکید بر اینکه بی توجهی به پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی،کشاورزان را با مشکل مواجه میکند، ادامه داد: پس باید با برنامهریزی مدون برای کشاورزان و بهره برداران استان، ساز و کار پدافند غیرعامل در این بخش را به دلیل نقش بسیار مهم در امنیت غذایی، استقلال،خودکفایی و اقتصاد مقاومتی به طور جدی پیگیری و اجرا کنیم. بعبارت دیگر، اجرای صحیح پدافند غیر عامل کشاورزی می تواند مصداق بارز اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی استان باشد./836/د102/ل