۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷
کد خبر: ۴۵۷۵۸۶
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی:

زیارت حرم امام حسین بهترین حسنه عمر هر فردی است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به تأکید ائمه اطهار(ع) به زیارت حرم امام حسین(ع)، گفت: بهتر است که هر فرد شیعه ای حداقل یکبار همراه خانواده خود به زیارت حضرت برود.
امام جمعه ارومیه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی پیش از ظهر امروز در جلسه اخلاق با مدیران ضمن تسلیت ایام شهادت اباعبدالله الحسین(ع) و اسارت خاندان آن حضرت، اظهار داشت: اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بیش از اندازه به زیارت امام حسین(ع) تأکید فرمودند چرا که زیارت ابا عبدالله(ع) اجر عظیمی دارد.

وی به کتاب کامل الزیارت اثر ابن بویه اشاره و اضافه کرد: این کتاب را علمای رجال توثیق عام کرده اند و راویان آن را قابل اطمینان و اعتماد می دانند، در این کتاب روایتی از امام صادق(ع) است که امام حسین(ع) را باید زیارت کرد حتی اگر سالی یکبار باشد که هر کس به زیارت امام شهیدان مشرف شود، در حالی که معرفت داشته و به حق ایشان معترف باشد خدای متعال به بهشت و رزق واسع او را ملحق می سازد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: بر اساس سخن امام صادق(ع) خدای متعال چهار هزار ملک بر حرم امام حسین(ع) موکل کرده است که زوار حضرت را تا هنگام برگشت به خانه خود همراهی می کنند و اگر بیمار شود به عیادت او می روند و هنگام مرگ بر سر جنازه او حاضر شده و برای او از خدای متعال طلب استغفار می کنند.

وی ادامه داد: تعابیری که در مورد شان و جایگاه امام حسین(ع) و زیارت حرم ایشان به کار رفته است در مورد هیچ یک از ائمه اطهار(ع) به کار نرفته و این نشان از اهمیت زیارت حرم ایشان است، بنابراین بهتر است که هر فرد شیعه ای حداقل یکبار با همراه خانواده خود به زیارت حضرت برود.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی با بیان اینکه بر اساس روایات رسیده کسی که به زیارت حرم امام حسین(ع) نرفته باشد مهمان بهشت می شود و تصرفی در باغ و بهشت ندارد، افزود: کسانی که در دنیا به زیارت امام حسین(ع) نرفته اند در روز قیامت به قدری پشیمان می شوند که آرزو می کنند ای کاش در دنیا همواره در کنار حرم امام حسین(ع) می زیستند.

وی به سوال از نعمتها در عالم آخرت اشاره و ابراز کرد: هر اندازه که خدای متعال به ما نعمت و استعداد داده است به همان میزان از ما سوال می شود و این مسأله را عدالت الهی اقتضا می کند، چون فردی تا درجه 100 استعداد دارد دیگری 50 یا فردی در خانواده ای متمول متولد می شود دیگری فقیر یا فردی در محیطی که شرایط برای هدایت آماده است متولد می شود و دیگری در شرایطی بر عکس.

امام جمعه ارومیه با بیان اینکه تکالیف و وظایف انسان نیز بر حسب توان و دارایی او معین شده است، گفت: در تکالیف دینی به طور مثال کسی که مال فراوان دارد و سود بسیار به دست می آورد به اندازه همان مال و منفعت باید خمس مال بپردازد ولی کسی که مال و ثروتی ندارد یا بیشتر از معونه او نیست موظف به پرداخت خمس هم نیست.

وی با توجه به این که پاداش و عقاب انسانها در عالم آخرت را بر حسب توان و وظایف آنان حساب می کنند، خاطرنشان کرد: مدیر نسبت به کارمند ساده وظیفه خیلی سنگینتری دارد و اگر سستی و کوتاهی کند باید جوابگو باشد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به دعای مکارم اخلاق و بهترین دعای رسیده از ائمه اطهار(ع) خواندن آن، گفت: اگر ما می خواهیم بدانیم که متخلق با اخلاق الهی هستیم باید این دعا را خوانده و با اعمال خود منطبق کنیم.

وی به فرازی از دعای مکارم اخلاق اشاره و اضافه کرد: در این دعا از خدای متعال می خواهیم که هر کس بر ما ظلمی کرد دستی داشته باشیم که علیه او بلند شود و بر کسی که با ما دشمنی می کند درخواست پیروزی و چاره اندیشی در برابر فتنه گران می کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی ادامه داد: در این دعا به ما آموزش داده می شود که در برابر دشمنان و مخالفان که در پی لطمه زدن و توطئه کردن هستند تنها از خدای متعال طلب کمک و یاری کنیم و در مقابل از ارشاد و راهنمایی افراد دلسوز و خیرخواه پیروی کنیم.

وی مقابله با بداندیشان و فریبکاران به روش نصیحت آنان را یکی دیگر از روشهای اخلاقی آموزش داده شده در دعای مکارم خواند و افزود: تربیت نشدگان مکتب دین و اهل بیت(ع) جواب بدیها و کاستیها را با رفتاری متقابل و بلکه بدتر جبران می کنند ولی در اولیا الله(ع) به ما آموزش می دهند که چگونه بدی را با خوبی جبران کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه ارومیه توضیح داد: به طور مثال در دوران حجاج بن یوسف که فردی شقی و ظالم بود وقتی گرفتار شد و حاکم وقت فرمان داد که هر کس از او کینه ای دارد فرصت انتقام به او داده می شود حجاج گفت که از همه بیشتر به زین العابدین(ع) ظلم و جفا کرده ام و جز او از کسی ترسی ندارم اما حضرت انتقام نگرفتند که هیچ از او دلجویی کرده و در حق چنین فردی احسان کردند و حجاج ستمگر پس از مشاهده چنین رفتاری اعتراف کرد که خدای متعال خوب می داند ولایت خود را به چه کسانی اعطا کند./936/202/ب2

ارسال نظرات