خدمتگزاران نظام از سیره رسوال اکرم در روابط خارجی الگوبرداری کنند
حجت الاسلام محمد قاسم احمدی، مدیر دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، با اشاره به زندگی و سیره پیامبر اکرم(ص)، ابراز داشت: یکی از ابعاد زندگی رسول اکرم (ص) سیره حکومتی آن حضرت در روابط خارجی و چگونگی برخورد با بیگانگان است.
مدیر دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه تصریح کرد: یکی از مسائل مهم هر دولتی روابط خارجی آن است، از این رو بررسی روابط خارجی مسلمانان در دوران رسول اکرم(ص)، سیره حکومتی آن حضرت در این زمینه و آگاهی از چگونگی آن برای مسلمانان به ویژه کارگزاران نظام جمهوری اسلامی راه گشا است.
استاد حوزه علمیه بیان داشت: روشن است که روابط خارجی ما در نظام جمهوری اسلامی باید بر اصول و مبانی اسلام مبتنی باشد، این اصول و مبانی از سیره حکومتی رسول خدا(ص) در روابط خارجی به دست می آید.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به اهمیت تألیف کتاب روابط خارجی در حکومت نبوی، بیان داشت: در بخش اول این کتاب آیاتی از قرآن کریم بررسی و مطابقت سیره حکومتی رسول اکرم(ص) را با قرآن در زمینه روابط خارجی گوشزد کرده ایم.
وی در ادامه افزود: در فصل دوم جغرافیای سیاسی و اوضاع عمومی جهان در دوران پیامبر اکرم(ص) به طور اجمالی بررسی شده و شرایط جهانی و زمینه های سیاسی و اجتماعی ظهور اسلام تبیین شده است.
مدیر دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه با اشاره به مطالبی که در بخش سوم این کتاب مطرح شده است، بیان داشت: سیره حکومتی پیامبر اسلام در روابط خارجی و چگونگی رویارویی آن حضرت با بیگانگان بررسی و تحلیل شده است، در این زمینه موضوعاتی مانند مذاکرات پیامبر با سران قبایل و گروه ها و انعقاد پیمان با آنها، ارسال نامه و سفیر به دربار پادشاهان و سران قبایل، جنگ و صلح با کفار و مشرکین، ارسال گروه های تبلیغی و هیأت های نمایندگی به سوی قبال و دولتهای اطراف و موارد دیگر مطرح شده است.
این مسؤول یادآور شد: هدف از تألیف، بررسی و پژوهش در این زمینه شناخت خط مشی و راهکارهای حکومتی رسول اکرم(ص) در روابط خارجی و چگونگی برخورد آن حضرت با بیگانگان است.
وی در پایان ابراز داشت: کتاب روابط خارجی در حکومت نبوی از سوی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و در 240 صفحه منتشر شده است./857/303/ب2