پیاده روی اربعین بیانگر وحدت و اقتدار جبهه حق در برابر مستکبران است
حجتالاسلام حسن زمانی نوری مدیر مدرسه علمیه امام موسی بن جعفر(ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه یکی از آثار پیاده روی عظیم اربعین در جامعه زنده نگه داشتن قیام اباعبدالله(ع) و انتقال آن به نسلهای آینده است، تصریح کرد: بصیرت افزایی مردم نسبت به فلسفه قیام امام حسین(ع) از مهمترین رسالتهای مبلّغان حوزههای علمیه میباشد و باید این مطلب برای مردم به خوبی تببین شود که سیره و منش ائمه اطهار(ع) در همه زمینهها برای همه ما تا الی الابد الگو است و از این رو موظفیم نسبت به سیره و جایگاه ایشان معرفت و شناخت پیدا کنیم.
وی افزود: زیارت اربعین ما را نسبت به مطامع زود گذر دنیوی متنبه کرده و از ما میخواهد نگاه عمیق و واقع بینانهای درباره پیامها و اهداف نهضت عاشورا داشته باشیم. بر این اساس داشتن روحیه انقلابی و مبارزه با ظلم مستکبرین و تسلیم نشدن در مقابل زیاده خواهی ظاعوت از مهمترین شاخصههای قیام سیدالشهدا(ع) است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه زیارت اربعین برزگترین کنگره جهانی اجتماع مسلمین و آزادیخواهان جهان است، اظهار داشت: حضور بیش از بیست میلیون نفر در این مراسم گواهی آشکار بر این حماسه عظیم است. از این رو به نظر میآید اجر و ثواب زیارت اربعین موضوعیت دارد، ولی جنبه فهم و درک فلسفه قیام عاشورا و تأکید امام معصوم(ع) بر زیارت اربعین طریقیت دارد و باید بیشتر مورد توجه واقع شود.
وی ادامه داد: کسی که به زیارت اربعین میرود باید به مرتبهای از ایمان برسد که حیات و مرگ او حسینی باشد و زنده نگه داشتن پیام نهضت عاشورا در گرو آن است که زائران اربعین سبک زندگی خود را بر پایه تبعیت از منش و سیره امام حسین(ع) تنظیم و پایهریزی کنند.
مدیر مدرسه علمیه امام موسی بن جعفر(ع) حضور پرشور ایرانیها به ویژه جوانان در پیاده روی اربعین را بسیار مهم و قابل توجه دانست و گفت: جوانان عزیز قدر این تشرف و زیارت اربعین امام حسین(ع) را بدانند زیرا با حضور در این مراسم تا مدتها بیمه بوده و مورد توجه امام(ع) هستند.
وی با اشاره به حضور اقشار مختلف مردم با مذاهب گوناگون در پیاده روی اربعین، اظهار داشت: هر کس به طریقی که میتواند باید پیامهای نهضت عاشورا را به بهترین وجه برای مردم تبیین کند و باید به این نکته توجه داشت که امام حسین(ع) سرور همه آزادگان و مستضعفین جهان میباشد و از این رو ممکن است برخی افراد حاضر در مراسم دچار ضعف فرهنگی و اعتقادی باشند ولی با اندک اشارهای همچون جناب حر به سپاه امام ملحق شوند و پی به اشتباهات خود برده، و از بهترین بندگان صالح خدا شوند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه نوع روش و بیان ما در تبیین معارف اهل بیت(ع) بسیار تاثیرگذار است، یادآور شد: به طلاب و زائران عزیز توصیه میکنم چنانچه در پیاده روی اربعین با مواردی برخورد کردند که نیاز به تذکر داشت، سعی کنند با حفظ آرامش و در نهایت محبت و حفظ کرامت انسانی باشد زیرا آن فرد وقتی این رفتار کریمانه را ببیند قطعاً تذکر شما را خواهد پذیرفت.
حجتالاسلام نوری زمانی در پایان با تأکید بر حضور خالصانه زائران در پیاده روی اربعین، خاطرنشان کرد: مراسم پیادهروی اربعین هرگز با هدف به رخ کشیدن اقتدار شیعه در برابر مذاهب اسلامی نبوده و نیست، بلکه بیانگر وحدت و اقتدار جبهه حق در برابر مستکبرین جهانی است./302/9592/ب1