انسان دارای قلب سلیم، در مواجهه با جذبه های دنیا زمین نمی خورد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید رحیم توکل شامگاه گذشته در خیمه حسینی واقع در خیابان هشت بهشت شرقی گفت: اسلام همه ریزه کاری های زندگی را بیان کرده است.
وی در ابتدا با طرح یک سؤال افزود: اگر حضرت عزرائیل در این جلسه حاضر شوند و به هر کدام از ما بگویند، وقت رفتن شما از دنیا است، چند نفر آماده رفتن هستید؟ چند نفر از شما همه حسابهای خود را تسویه کرده اید؟ زمان و مکان رفتن از این دنیا مشخص نیست، هر کسی کار بر زمین مانده ای دارد، قبل از مرگ تسویه کند.
آیت الله توکل با اشاره به آیه معروف «الّا مَن اَتَی اللهُ بِقَلبٍ سَلِیمٍ»، اظهار کرد: در روز قیامت ثروت و فرزند هیچ دردی از انسان دوا نمی کنند، تنها چیزی که عامل نجات انسان از عذاب آتش جهنم است، قلب سلیم است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در روایات متعددی از معصومین(ع) آمده است که هر آنچه از گلویت پایین رفته، رزق تو بوده است و هر آنچه را به ارث گذاشته ای در اصل حمّال ورثه هایت بوده ای، ارثت حلال باشد یا حرام باشد آنها می خورند، اگر حلال باشد که مشکلی در آخرت برایت به وجود نمی آید ولی اگر حرام باشد، برای ریال به ریال آن باید پاسخگو باشی.
استاد اخلاق حوزه علمیه در تشریح معنای قلب سلیم، تبیین کرد: انسان صاحب قلب سلیم، انسانی است که آنچنان روی خودش کار کرده است تا در مواجهه با جذبه های دنیا به هیچ عنوان مغلوب نشود و زمین نخورد.
وی در ادامه به ابعاد وجودی موجودات مختلف از جمله ملائکه، حیوان، انسان و اجنّه اشاره کرد و ابراز داشت: ملائکه از حیث وجودی برخلاف انسان و اجنّه که موجوداتی دو بُعدی هستند، عقل محض هستند و هوا و هوسی ندارند و حیوانات تماماً از نفس تشکیل شده اند و عقل ندارند، یعنی برای ملائکه و حیوان راه تکاملی وجود ندارد.
آیت الله توکل ادامه داد: انسان به دلیل دو بُعدی بودن هم می تواند از مقام حیوان تنزل کند و هم می تواند از مقام ملائکه بالاتر برود و این مسأله را نوع زندگی انسان و رابطه اش با خداوند تعیین می کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اسلام عزیز همه ریزه کاری های زندگی را برای انسان تشریح کرده است، افزود: اسلامی که برای رفتن به دستشویی آداب گذاشته است، مطمئناً در مسائل مهم زندگی راه را برای انسان تشریح کرده است، اگر انسان پیرو دستورات اسلام باشد، قرآن به او عنوان شکور می دهد و اگر از دستورات دین اسلام تبعیت نکند، قرآن عنوان کفور به او می دهد./867/202/ب2