دومین پیش نشست همایش «راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دومین پیش نشست همایش علمی «راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» با رویکرد سبک زندگی اسلامی _ ایرانی در بیمارستانها و مراکز درمانی، 16 دی ماه در بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی خاتم الانبیا(ص) تهران برگزار شد.
در این نشست، محمدتقی کرمی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با بیان اینکه بیمارستان تابعی از کل جامعه است، بیان داشت: اگر جامعهای هنجار پوشش و لباس داشته باشد، بیمارستان نیز از آن کل تبعیت میکند.
وی افزود: البته بیمارستان دارای اختصاصات است که شامل تلفیقی از قلمرو عمومی و خصوصی می شود. در چنین فضایی کار حجاب دشواتر می شود. اما پرسش این است که در بیمارستان مشکل عفاف و حجاب داریم؟ نخست باید مسأله را بفهمیم.
کرمی خاطرنشان کرد: بیمارستان در جامعه ما به یک نهادی تجاری _ اقتصادی تبدیل شده است. وقتی اینگونه شد، دغدغه بهداشت و سلامت وجود نخواهد داشت طبیعی است که در این صورت دغدغه اخلاق و هنجار نیز نباشد.
وی ادامه داد: عفاف و حجاب در بیمارستانها در دو سطح خرد و ساختاری قابل تحلیل است. در سطح خرد بیمارستانها مشکل خاصی ندارند اما به لحاظ ساختاری بیمارستانها از محیطهایی هستند که به فساد نزدیک بوده و می توانند فساد آور باشند؛ چه در حوزه اقتصادی و بهداشتی و چه در حوزه هنجارها و ارزشها.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: اگر امروزه درگیر جراحیهای مختلف زیبایی هستیم، به سبب صنعتی شدن پزشکی و اقتصاد پزشکی است. در بحث عفاف و حجاب نیز باید به این موضوع توجه داشت و به جای برخورد با افراد پایین دستی، با ستادهایی که می خواهند با پوشش نامناسب در بیمارستان، برای خود مشتری جذب کنند، برخورد کرد.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات جامعه این است که درباره انسان شاعرانه حرف می زنیم در حالی که توده های مردم با تبلیغات کار کرده و با رسانه زندگی می کنند. جامعه را رسانه میسازد. تأکید بیش از حد بر عنصر آگاهی، حرف فلسفی است نه جامعه شناختی./202/993/ب1