۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۴
کد خبر: ۴۸۱۱۵۷
آیت الله مهدوی:

عمل صالح فرزند برای والدینش ثبت می شود

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: به سبب اینکه والدین در تربیت دینی فرزندانشان مؤثر بوده اند، در ثواب اعمال آنها شریک هستند.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه عزاداری صبح امروز که در خیمه فاطمی واقع در محله کردآباد اصفهان برگزار شد، گفت: فرزندان صالح جزء باقیات الصالحات محسوب می شوند.

ثواب اعمال فرزند برای والدینش نیز ثبت می شود

وی در ابتدا با قرائت کردن آیه پنجاه و هشتم سوره نور که می فرماید«قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ»، افزود: خداوند در این آیه خطاب به مؤمنان می فرماید«به فضل و رحمت خداوند خوشحال باشید و این مایه خرسندی شما باشد، چرا که فضل و رحمت الهی بهتر از چیزهایی استکه سبب خوشحالی دیگران می شود».

آیت الله مهدوی ادامه داد: منظور از چیزهایی که سبب خوشحالی دیگران می شود، جمع آوری اموال است و منظور از اموال فقط پول نقد نیست بلکه می تواند شامل زمین، باغ و چیزهایی از این قبیل نیز باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: اموال جمع شده گاهاً غیر قابل استفاده برای کسی استکه در راستای جمع کردن آنها تلاش کرده است، این ثروت به صورت ارث به فرزندان شخص می رسد و آنها هستند که برای نوع خرج کردن آن تصمیم می گیرند، چیزی که برای پدر و مادر باقی می ماند، دعای فرزندانشان است، پس ثروت اندوزی اگر به فرزند صالح برسد، می تواند برای آخرت پدر و مادر مفید واقع شود.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه ثروت دنیوی برای آخرت انسان حسنه محسوب نمی شود، ابراز کرد: هرگز این چنین نیست که اموال دنیا سبب در درجات اخروی برای انسان باشد ولی اگر با ثروت خود با نیت الهی مشکل کسی را حل و فصل کردیم، درجات اخروی ما افزوده می شود.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان با اشاره به آیه چهل و ششم سوره کهف که می فرماید«الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَوَابًا وَخَیْرٌ أَمَلا»، اذعان کرد: مال و فرزندان زینت حیات دنیا محسوب می شوند و برای همین دنیا فایده دارد، پس وقتی دنیا فانی است، زینتش نیز باقی نمی ماند.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: خداوند برای اینکه محبت مال و فرزند در دلِ انسان رسوخ نکند، در آیات قرآن دائماً بقای آخرت و فنای دنیا اشاره می کند و می فرماید«اعمالی که باقی باشد و صالح باشد برای انسان فایده دارد».

وی با بیان اینکه اعمالی که باقی می ماند بر دو قسم است، افزود: باقیاتی که انسان به سبب انجام آنها عذاب می شود، اعمالی استکه تحت عنوان گناه وجود دارند و باقیاتی که انسان به سبب انجام آنها مأجور است تحت عنوان ثواب هستند.

آیت الله مهدوی اظهار کرد: خداوند به صورت مستقیم فنای مال و فرزندان را مطرح نمی کند چرا که ممکن است مال و فرزند نتیجه اخروی برای انسان داشته باشند، مثلاً ساختن مسجد به واسطه پرداخت مال نتیجه اخروی برای انسان دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: فرزند انسان اگر تربیت دینی داشته باشد جزء باقیات الصالحات والدین محسوب می شود حتی اگر اعمالش را به نیت والدینش انجام ندهد، چون آنها در تربیتش مؤثر بوده اند، برای والدینش نیز ثواب نوشته می شود.

نیت خیر داشتن سبب رسیدن نصرت الهی می شود

امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: بنیاد خیریه المهدی(عج) حدود 18 سال پیش قرآن مساجد کهنه شده بود و بنده با یک بانی هماهنگ کردیم که هزاران قرآن را تهیه کند، بعد می خواستیم قرآنهای مساجد را تعویض کنیم، نگران این مسأله بودیم که قرآنها در قفسه ها بماند به همین سبب از مسؤولان مساجد تعهد گرفتیم که بعد از گرفتن قرآنها هر شب در مساجد یک صفحه قرآن خوانده شود.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر با بیان اینکه نیت خیر داشتن سبب تحصیل ثواب برای شخص نیت کننده می شود، اظهار کرد: اگر انسان نیت انجام کار خیر داشته باشد خداوند او را یاری می رساند و او را به اهدافش می رساند، خداوند در قرآن می فرماید، آرزوهای خود را روی باقیات صالحات بگذارید.

استاد اخلاق حوزه علمیه  با تشریح کردن مفهوم فضل، اذعان کرد: خداوند شرایط عامه تکلیف را در چهار چیز یعنی عقل، بلوغ، قدرت و علم قرار داده استکه به سبب عمومی بودن فضل محسوب نمی شود.

وی گفت: فضل آن چیز زیادی استکه خداوند علاوه بر شرایط عامه تکلیف به انسان بخشیده است و آن چیزها نبوت پیامبران و ولایت ائمه(ع) است؛ اینکه خداوند در آیه پنجاه و هشتم سوره نور می فرماید«به فضل و رحمت الهی خوشحال باشید» یعنی به ولایت اهل بیت(ع) و نبوت پیامبر(ص) خوشجال باشید./867/202/ب1

ارسال نظرات