كسي كه طالب علم است در نگاه توحيدي جايگاه بالايي دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي در همايش روحانيون شاغل در منطقه كاشان كه شامگاه چهارشنبه در حسينيه حضرت علي اكبر(ع) این شهر برگزار شد، گفت: روحانيت وابستگي ندارد، بلكه براي اداي تكليف آمده است.
وي افزود: حفظ كرامت و حرمت و جايگاه روحانيت بستگي به تفكرات و عملكرد او دارد، گفت: كسي كه طالب علم است در نگاه توحيدي جايگاه بالايي دارد.
آيت الله نمازي با اشاره به مقام، منزلت و فضيلت طالب علم گفت: در گذشته اگر يك نفر از خانواده اي متوسط و يا برخوردار تصميم به وارد شدن به حوزه را داشت مورد سرزنش افرادي كه از جايگاه و منزلت طالب علم غافل بودند قرار ميگرفت.
وي با بيان اينكه جايگاه و منزلت طالب علم در نگاه توحيدي بايد تعريف شود، اظهار داشت: منزلت طالب علم در نگاه توحيدي بايد تعريف شود تا متوجه شخصيت مهم طالب علم باشند كه در چه جايگاهي قرار دارد.
نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به آيات و روايات متعددي در ارتباط با طالب علم، گفت: اهل ايمان داراي جايگاه رفيع هستند، اما افراد عالم داراي درجات هستند، بنابر اين كساني كه ايمان مي آورند خداوند به آنها يك درجه مي دهد اما كساني كه عالم هستند داراي درجات هستند.
آيت الله نمازي افزود: طالب علم، هر راهي را كه براي تحصيل علم طي ميكند، خداوند نيز يك راهي را براي او به طرف بهشت باز ميكند و فرشتگان الهي بالهاي خود را در زيرگام هاي طالب علم ميگسترانند و اين در حالي است كه اينكار فرشتگان ديكته شده از سوي خداوند و تحميلي نيست بلكه فرشتگان داوطلبانه بال هاي خود را زير گام هاي طالب علم مي گسترانند.
وي همچنين با بيان اينكه ماهي هاي اقيانوس ها و درياها براي طالبان علم طلب مغفرت مي كنند، يادآور شد: طالب علم بي توجه به تعلقات دنيا است و دروغ نميگويد، غيبت نميكند و تهمت نمي زند، اما متأسفانه در جامعه امروز غيبت و تهمت نه تنها زياد شده است، بلكه تكليف شرعي نيز براي غيبت خود درست ميكنند.
نماينده ولي فقيه در كاشان در ادامه با اشاره به اينكه انسان در هر موقعيتي خود را بايد در محضر خدا بداند، گفت: يك روحاني در هر اداره و سازماني كه فعاليت دارد بايد الگو و هادي باشد.
آيت الله نمازي با تأكيد بر اينكه، مبداء شناسي و معرفت شناسي نياز جامعه امروز است، يادآور شد: وظيفه روحانيت نيز در چنين جامعه اي سخت و سنگين و دشوار است.
وي در ادامه بر آموزش و كار علمي روحانيون شاغل در نهادها و ادارات و سازمانها در كنار فعاليتهاي اداري تأكيد كرد و اظهار داشت: روحانيت به صرف فعاليت در ادارات و نهادها و سازمانها نبايد كار علمي غافل شوند و يا فعاليتهاي علمي خود را تعطيل كنند.
به گفته وي، روحانيان شاغل در ادارات و سازمانها، كارهاي علمي خود را در خارج وقت اداري و زمان استراحت انجام دهند، همانگونه كه روحانيت در گذشته و قديم الايام دروس خود را شبها انجام ميدادند.
عضو مجلس خبرگان رهبري همچنين از روحانيون شاعل در ادارات و سازمانها خواست تا مسائل معرفت شناسي خود را دائما افزايش دهند.
به گفته وي، ميزان معرفت انسان دائما بايد در حال شارژ شدن باشد و روحانيت در هر نهاد و سازماني كه فعاليت دارد ميزان آگاهي خودش را بايد افزايش دهد و در يك سطح متوقف نشود.
آيت الله نمازي در عين حال روحانيان را عامل به انجام وظايف شرعي دانست و خاطرشان كرد: كسي كه عامل به انجام وظايف باشد، خداوند نيز در نگاه او اثر ميگذارد و حرف و عمل او بر انسانها تأثيرگذار و نافذ است.
وي يكي از نشانه هاي حكمت را كم حرف زدن دانست و بيان داشت: اگر زبان آلوده به گناه نباشد اين زبان مبارك است چرا كه وقتي سخن ميگويد دلها را تسخير ميكند.
نماينده ولي فقيه در كاشان در ادامه با تأكيد بر اينكه مديريت حوزه علميه كاشان بايد به گونه اي برنامه ريزي كند كه روحانيان شاغل در ادارات و نهادها هم به درس خود برسند و هم به خودشان برسند، گفت: در برنامه ريزي ها، اولويت ها بايد در نظر گرفته شود./1307/202/ب2