۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۴
کد خبر: ۴۸۱۴۸۳
در قم؛

نخستین همایش مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت برگزار شد

نخستین همایش مطالعات تطبیقی و دومین جشنواره محصولات فرهنگی پژوهشی اسلام و مسیحیت به همت معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.
اولین همایش مطالعات تطبیقی و دومین جشنواره محصولات فرهنگی پژوهشی اسلام و مسیحیت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نخستین همایش مطالعات تطبیقی و دومین جشنواره محصولات فرهنگی پژوهشی اسلام و مسیحیت پیش از ظهر امروز در مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

در این همایش، از میان آثار ارسالی به دبیرخانه همایش، از 17 نفر با اهدای تندیس و لوح تقدیر تقدیر شد و همچنین 31 مقاله برتر نیز لوح تقدیر دریافت کردند و صاحبان آثار برتر مورد تجلیل قرار گرفتند.

در این همایش، حجت الاسلام محمدتقی سبحانی رییس نخستین همایش مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت تصریح کرد: مرزبندی جریان های فکری و فرهنگی در دنیا مهم است و نباید بین افراد و گروه ها و مذاهب و ادیان خلط کنیم و توجه کنیم که بسیاری از حرکت هایی که به نام دین و مذهب می شود، به هیچ کدام از ادیان ربطی ندارد. لذا میان ادیان و گفت وگوی میان آنها یک سخن است و درگیری با جریان های پیاده نظامی که با اهدافی غیر از اهداف معنوی و فرهنگی امروز به صحنه  آمده اند، چیز دیگری است.

وی گفت: قرآن می فرماید انسان در مواجه با رقیب سه گونه حکمت، موعظه حسنه با قید حسنه و جدال با قید احسن می تواند برقرار کند؛ قرآن توصیه می کند که با اهل کتاب به جدال احسن برخورد کنید؛ قرآن از جدال بارها با یک مفهوم منفی سخن می گوید، اما هر جا می خواهد از جدال خوب و مثبت صحبت کند، می فرماید باید احسن باشد؛ اگر این منطق سه گانه قرآن را کار کنیم و درست دریابیم، یک روش جهانی انسانی مبتنی بر عقلانیت را می توانیم بنا گذاریم و این از ممیزه های قرآن کریم است.

رییس نخستین همایش مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت گفت: حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن سه روی یک سکه است و نمی توان یکی را بدون دیگری انجام داد؛ باید نسبت به حوزه های علمیه، محققان و بزرگان حوزه دست به دست هم دهیم اولا الهیات اسلامی را احیا کنیم و این الهیات را تخصصی کنیم و کلام ما باید جنبه کاربردی به خود بگیرد و این همایش دارد یک گام از آن را بر می دارد و الهیات حتی عمیق ترین مباحثش باید با زندگی و حیات مردم پیوند بخورد.

وی تصریح کرد: گامی که در این همایش برداشتیم، این است که بحث های فکری و فرهنگی به جای خود، اما باید تلاش کنیم که مبانی نظری را در زندگی انسان معاصر نشان دهیم.

در این همایش، حجت الاسلام محمد کاشانی دبیر نخستین همایش مطالعات تطبیقی اسلام و مسیحیت اظهار داشت: دویست مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این میان، حداقل 40  مقاله را اساتید و اعضای هیئت علمی و استادیار و دانشجویان، بیش از 30 مقاله را دانش آموختگان دکتری، حدود 50 مقاله را دانشجویان و دانش آموختگان کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط و 70 مقالات را طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه به قلم تحریر در آوردند.

وی تصریح کرد: در کنار این همایش جشنواره ای در نظر گرفته شده است که در حوزه های محصولات فرهنگی است که صاحب نظران و اندیشمندان آثاری را به صورت کتاب، شعر، دکلمه، پایان نامه، پوستر، نرم افزار، فیلم نامه، مستند و فیلم داستانی، سایت و وبلاگ و همچنین اینستگرام تولید کرده اند که مجموعا 1051 اثر به جشنواره ارسال شده است./822/پ203/ی

ارسال نظرات