۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱
کد خبر: ۴۸۲۶۴۷
کارشناس مسایل دینی:

بدگویی از جریان استکبار مهمترین شاخصه‌ در شناخت روحانی انقلابی است

کارشناس مسایل دینی با بیان اینکه شاخصه روحانی تراز انقلاب آن است که او از جریان استکبار بدگویی می‌کند، گفت: در مسیر اسلام ناب روحانی انقلابی مغضوب خبری دنیا واقع می‌شود.
حجت الاسلام سرلک

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علی سرلک، کارشناس مسائل دینی، شب گذشته در نشست میز گفت‌وگوی روحانیت اصیل و بازخوانی منشور روحانیت امام که در سالن شهدای 72 تن برگزار شد، گفت: اسلام ناب و اسلام آمریکایی، متاخر از او روحانی اسلام ناب و روحانی آمریکایی در ادبیات تولیدی امام راحل یک مفهوم جدیدی را از ظرفیتهای مثبت و منفی جبهه حق و باطل ارائه شد.

حجت الاسلام سرلک با اشاره به وجه تمایز روحانی اسلام ناب و روحانی آمریکایی، ابراز کرد: در اندیشه‌های امام وجه تمایز روحانی اسلام ناب و روحانی آمریکایی در مبارز و مجاهد بودن اوست وجهی که به تعبیر ایشان درگیری است که او با جبهه کفر دارد، که این نوع از اسلام و این نوع از قرائت اسلام را حضرت امام با ظرفیت‌های گوناگون تحت عنوان اسلام ناب معرفی می‌کنند.

وی افزود: روحانی تراز اسلام ناب کسی است که جریان استکبار از او حساب ببرد و در عین حال روحانی منفعلی نباشد، امام راحل از روحانیان منفعل را به عنوان ملاهای بیشرف یاد می‌کنند و یا از تعابیری مانند آخوندهای درباری، متحجرین و مارهای خوش خط وخال استفاده می‌کنند و بیان می‌کنند که ضربه اصلی را همین افراد به اسلام وارد کردند.

کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: پیروزی انقلاب اسلامی سبب شد روحانیت سازش‌کار، روحانیت منفعل و روحانیت توجیه‌گر در بین ظرفیت موجود خودش را نشان دهد.

حجت الاسلام سرلک با بیان اینکه منشور روحانیت در اواخر عمر امام راحل و از سوی ایشان صادر شد، گفت: پس از گذشت چند سال از پیروزی انقلاب اسلامی با ظهور برخی از ظرفیت‌های موجود در قشر روحانیت امام راحل به اسلام ناب و اسلام آمریکایی اشاره می‌کنند که با گذشت زمان این ظرفیت‌ها بیشتر برای همگان آشکار شده است.

وی تصریح کرد: روحانی تراز انقلاب روحانی است که از یک طرف بدنه اجتماعی و نفوذ دارد و از سوی دیگر افشاگر و جدال‌گر است و از جهتی جریان استکبار از او به شدت حساب می‌برد، امام راحل در منشور روحانیت این نوع روحانیت را به جامعه متدینین معرفی می‌کنند.

حجت الاسلام سرلک افزود: روحانی با نفوذ و در عین حال جدال‌گر را باید سینماگر درک کند تا بتواند نقشی که از آن تهیه می‌کند براساس ویژگی‌های یک روحانی سازش کار و یا خشن نباشد، توجه به شخصیت امام راحل در رسیدن به این درک کمک می‌کند.

کارشناس مسائل دینی ادامه داد: در فیلم یتیم خانه با توجه به انقلابی بودن فیلم ساز، دو چهره سفید و سیاه روحانیت به نمایش گذاشته می‌شود روحانیانی که هیچ کدام در موقعیتهایی که بتوانند جوهر روحانیت را بروز دهند نشان داده نمی‌شود و تنها فیلمی که توانست تا حدودی این مهم را به تصویر بکشاند فیلم عمرمختار بود که بر اساس شخصیت یک روحانی انقلابی وارد عرصه نمایش شد.

حجت الاسلام سرلک اضافه کرد: فیلم یتیم خانه با نشان دادن یک روحانی خوش اخلاق و مورد علاقه‌ای که جهت‌ها و مبارزه‌ها را می‌شناسد تقریبا به آن ایده مورد نظر نزدیک شد ولی جنبه‌های درام آن جنبه‌های سینمایی به معنای دقیق کلمه نیست ولی این فیلم نقطه عطفی است که تاریخ جنایت گسترده استکبار به ایران را به تصویر می‌کشاند.

وی در تبیین روحانی تراز اسلام از نگاه امام راحل، بیان داشت: روحانی تراز انقلاب یک شاخصه بزرگ دارد و آن این است که او از جریان استکبار بدگویی می‌کند در مسیر اسلام ناب روحانی انقلابی مغضوب خبری دنیا واقع می‌شود.

حجت الاسلام سرلک ادامه داد: از سال 88 به بعد باید به این مهم توجه داشت که استکبار کدام روحانیان را مورد توجه، کدام یک را مورد انکار و بغض قرار داده است و این یک نمونه از معیاری است که امام راحل از روحانی اسلام ناب و روحانی آمریکایی ارائه می‌دهند./201/807/ب1

 

 

 

ارسال نظرات