۰۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۸
کد خبر: ۴۸۳۲۸۱
مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی:

روحانیان خادم مردم باشند

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با بیان اینکه روحانی باید خادم مردم باشد نه سوار بر گرده مردم، گفت: قلم، سخن و عمل یک روحانی انقلابی باید تن دشمن را به لرزه درآورد.
پناهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام پناهی، مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، امروز به مناسبت ایام فاطمیه و سالروز صدور سند منشور روحانیت در آستان مقدس حضرت عبداعبدالعظیم حسنی(ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: حضرت فاطمه صدیقه(س) نخستین شهید در راه دفاع از حریم امامت و ولایت بود.

وی افزود: شهیدی که با دفاع جانانه خود فریاد مظلومیت اهل بیت(ع) را در طول تاریخ طنین انداز کرد، در برهه‌ای خاص پس از رحلت رسول خدا، حضرت زهرا(س) که یک انسان کامل و الگویی به تمام معنا برای بشریت به شمار می‌رود وظیفه مظلوم در برابر ظالم را برای همگان ترسیم کردند.

حجت الاسلام پناهی با اشاره به سالروز صدور منشور روحانیت از سوی رهبر کبیر انقلاب، بیان داشت: منشور روحانیت خطاب به مراجع، علما و فضلا، روحانیت و طلاب است که از سوی امام راحل در سوم اسفند سال 67 صادر شد.

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اضافه کرد: پیام امام اشاره به سابقه درخشان روحانیت، مبارزات و مجاهداتی که این قشر در طول تاریخ داشته و هم نقشه راهی است که برای این نهاد مقدس ترسیم کرده تا از نفوذ و رخنه دشمن جلوگیری شود و دیگر این که امام در این منشور راهی را نشان داده تا سره از ناسره مشخص شود تا ما بدانیم برای یادگیری معارف دین باید به سراغ چه روحانی برویم.

وی افزود: امام نسبت به روحانیتی که متحجر و در اختیار استکبار است هشدارهایی داده که باید به آن توجه کرد.

حجت الاسلام پناهی با بیان اینکه لازم است منشور روحانیت مورد مطالعه طلاب قرار بگیرد تا بهتر به وظیفه خود پی ببرند، عنوان کرد: کسانی که علاقه مند هستند وارد فضای روحانیت بشوند منشور روحانیت آنان را با فضای حوزه آشنا می‌کند.

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با استناد به بخشی از بیانات گوهربار امام راحل در منشور روحانیت، گفت: حضرت در منشور روحانیت خطاب به روحانیان، مراجع، مدرسین، طلاب، ائمه جمعه و جماعات اینگونه فرمودند: سلام بر خاندان امانت وحی، حماسه سازان همیشه جاوید که هم در منبر هدایت قرار گرفتند و هم در هنگامه نبرد نخستین قربانیها را اهدا کردند، تردیدی نیست که حوزه‌های علمیه و علمای متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهمترین پایگاه محکم اسلام در برابر حملات، انحرافات و کژرویها بوده‌اند.

حجت الاسلام پناهی ادامه داد: بنیان گذار کبیر انقلاب می‌فرمایند: اگر فقهای عزیز نبودند معلوم نبود امروز چه علومی به عنوان علوم قرآن، اسلام و اهل بیت(ع) به خورد توده‌ها داده بودند، جمع آوری معارف اهل بیت(ع) با شرایط سخت و همه همتی که ستمگران در طول تاریخ داشتند که آثار اهل بیت(ع) را محو کنند این واقعا یک مجاهدت بود تالیفات و زحمات جهاد فی سبیل الله است چندین سال است که روحانیت تکیه‌گاه مردمان بوده است.

وی با اشاره به شهدای اقشار در دوران دفاع مقدس گفت: روحانیت بیشترین شهدا را در دوران دفاع مقدس از بین دیگر اقشار داشته است، خصوصیاتی همچون قناعت و شجاعت، صبر و زهد، طلب علم و عدم وابستگی به قدرتها و از همه مهم‌تر داشتن احساس مسؤولیت در برابر اسلام، روحانیت را زنده و پایدار حفظ کرده است.

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به نیازهایی که یک جامعه اسلامی متدین به روحانیت دارد، گفت: نخستین نیاز امروز جامعه مربوط به مساجد می‌شود مساجد در اسلام به عنوان قرارگاه و سنگر فرهنگی و اعتقادی معرفی می‌شود و امام جماعت افزون بر اینکه وظیفه اقامه نماز را برعهده دارد به کار بیان احکام، تبلیغ دین، مشاوره، رسیدگی به مشکلات و امور مردم و آموزش نیروهای جوان اهتمام ویژه دارند.

حجت الاسلام پناهی ادامه داد: متاسفانه امروز ما شاهد آن هستیم که برخی از مساجد به نسبت جمعیتی که در کشور وجود دارد فاقد امام جماعت هستند همچنین در مدارس خلأ امام جماعت به سبب تربیت صحیح فرزندان حس می‌شود.  

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اضافه کرد: این کمبودها با حضور و ثبت نام جوانان و علاقه مندان به این رشته به طور قطع مرتفع خواهد شد و تاثیر بسزایی در زمینه ارتقای سطح اعتقادی و دینی مردم خواهد داشت.

حجت الاسلام پناهی افزود: امروز در دادگاه‌ها نیاز مبرم به قاضی مجتهد که بتواند رای صحیح صادر کند حس می‌شود همچنین حراست از اعتقادات در برابر انحرافات فکری به ویژه وهابیت و بهائیت و سایر فرق صوفی و غیره بر عهده روحانیت است.

وی درباره اینکه استقبال از شرکت در حوزه‌های علمیه تشیع به نسبت حوزه‌های علمیه سایر کشورهای اهل تسنن کمتر است، گفت: جمعیت شرکت کننده و فارغ التحصیل شده از حوزه‌های علمیه با توجه به جمعیت کشور بسیار اندک است این درحالی است که حوزه علمیه پایگاه دفاع از تشیع به شمار می‌رود.

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با تاکید بر اینکه عرصه کار برای یک طلبه فاضل بیش از سایر دانش آموختگان علوم کلاسیک است، عنوان کرد: تحقیق، پژوهش، تالیف و تدریس از عمده فعالیت‌هایی است که یک طلبه نخبه می‌تواند پس از فارغ التحصیل شدن داشته باشد.

حجت الاسلام پناهی ادامه داد: نیروهای لازم حکومت را حوزه‌های علمیه باید تامین کنند مثل تامین عرصه ولایت فقیه، فقهای شورای نگهبان، فقها و مراجع، مجلس خبرگان و دهها نیاز دیگر که تنها با حوزه علمیه این نیازها قابل تامین است.

وی بحث مشاوره مذهبی را یکی دیگر از نیازها بیان کرد و اظهار داشت: امروز جامعه ما نیاز به مشاور مذهبی دارد تا مشکلات مردم را به نسبت تفکر و فرهنگ دینی آنان رفع کند.

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: امروز دشمن درصدد آن است که جوانان کمتر به حوزه علمیه جذب شوند این امر می‌طلبد که خانواده‌های مذهبی و جوانان اقدام لازمات را انجام دهند و اگر کسی آمادگی شرکت در حوزه‌علمیه را داشت به این امر تشویق کنند.

حجت الاسلام پناهی تصریح کرد: ما امروز نیاز به روحانی داریم که انقلابی، بصیر، شجاع و شهادت طلب باشد که مبادا با شنیدن سخن دشمن دست و پایش بلرزد و بگوید که دشمن قصد جنگ با ما را دارد و ما باید سریع تسلیم شویم زیرا ما نه ابزار و وسایل جنگی کافی داریم و نه توان مقابله با آنها را در خود می‌بینیم؛ درحالی که حضرت زهرا(س) به ما یاد دادند که یک تنه می‌توان فریاد مظلومیت برافراشت و از قدرتهای اطراف هراسی به دل راه نداد.

وی عنوان کرد: روحانی باید خادم مردم باشد نه سوار بر گرده مردم، روحانی که قلم، سخن و عمل او لرزه بر تن مردم افکند لازم است مانند رهبر معظم انقلاب که یک پیام و یا سخنرانی ایشان تمام دنیای غرب را می‌لرزاند.

مدیر مدرسه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به آغاز ثبت نام حوزه‌های علمیه، بیان داشت: شرایط سنی یکی از شرایط ورود به حوزه‌های علمیه است و در سال جاری آزمون ورودی برای علاقه مندان برگزار نخواهد شد.

حجت الاسلام پناهی گفت: حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در جوار این آستان مقدس این افتخار را دارد که سالیان سال افرادی را جذب می‌کند و با بنیان مرصوص که در این حوزه برگزار می‌شود دوره تحصیلی ده ساله به دوره‌ تحصیلی هفت ساله کاهش یافته است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: حوزه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) آمادگی و ظرفیت پذیرش دوبرابر طلاب که در سال مراجعه می‌کنند را دارد تا نیروی انقلابی و متعهد تربیت کند./201/813/ب1

ارسال نظرات