ضعف فرهنگی ریشه تمامی مشکلات اقتصادی و اجتماعی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام حسین شفیعی دارابی، استاد حوزه علمیه قم، شامگاه سهشنبه در نشست ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان خراسان شمالی که به مناسبت ایام فاطمیه برگزار شد، اظهار کرد: مقابله با چالشهای فرهنگی موجود و پیشگیری از چالشهایی که در حال ایجاد هستند، رسالت بسیار سنگینی بوده که بخش اعظم آن بر عهده متولیان فرهنگی و مذهبی جامعه است.
وی ادامه داد: اصل کار بسیار سنگین است؛ زیرا دشمن با تمام توان در حال تاخت و تاز و هجمه بوده و با استفاده از فضای مجازی بمباران شبهه میکند.
حجتالاسلام شفیعی دارابی با بیان اینکه عامل نجاتدهنده در برابر این هجمهها و شبهات برنامههای مذهبی است، اضافه کرد: مناسبتهایی نظیر ماههای محرم و صفر، ایام فاطمیه، اعتکاف و غیره میتواند در این زمینه نقش زیادی داشته باشد.
وی تصریح کرد: مناسبتهای مذهبی بسترهای مناسبی بوده و در این راستا هم تلاش خوبی میشود اما به دلیل فعالیت زیاد دشمن، درزمینهٔ فرهنگ با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه فعالیتهای فرهنگی و مذهبی بسیار مهم بوده و در زمره کلیدیترین کارها است، اظهار کرد: درست است که در جامعه چالش و مشکلات اقتصادی داریم اما معضل بدتر از مشکل اقتصادی، کاستیها و ضعفهای فرهنگی است.
حجتالاسلام شفیعی دارابی با بیان اینکه اگر حیف و میل مالی و فسادهای نجومی داریم ریشه اصلی آن مشکلات فرهنگی است، خاطرنشان کرد: همه این موارد به فرهنگ بازمیگردد و اتفاقاً دشمن هم به همین دلیل بر روی فعالیتهای فرهنگی دست گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامههای دشمنان این است که از کانال برنامههای مذهبی، پایه دین را سست کنند، افزود: طرح دشمن این است که در برنامههای مذهبی نفوذ کند، محتوا را گرفته و جهتدهی کند و از آن برای اهداف و مطامع خود استفاده کند.
حجتالاسلام شفیعی دارابی اضافه کرد: در برابر این برنامههای دشمنان، باید فعالیتها و کارهای ما بهصورت جهادی و بسیجی صورت گیرد و آنچنان خود را درگیر بروکراسی اداری و کاغذبازی نکنیم.
وی با تأکید بر اینکه در مناسبتهای مذهبی نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم، تصریح کرد: افزایش شمار مخاطبان در برنامهها خوب و پسندیده است؛ اما باید بیشتر به کیفیت کار توجه داشته باشیم.
حجتالاسلام شفیعی دارابی با تأکید بر فعالیت تشکلمحور فرهنگی، ادامه داد: باید در کارهای خود تحزب، تشکل، انسجام، اتاق فکر و فرماندهی داشته باشیم؛ زیرا امروز روزی نیست که بهصورت دیمی کار کرده و موفق شویم.
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: هنر دین ما این است که در کنار تحزب و تشکل، تحوب و تهذیب را هم مطرح کرده و تشکل و انسجامی که همراه با تهذیب و خلوص نفس و پاکی باشد بدون شک موفق خواهد شد./202/9314/ب1