۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۴
کد خبر: ۴۸۶۲۱۴
عضو هیئت رییسه مجلس نهم:

عملكرد ربوي بانک‌ها زندگي كشاورزان را مختل كرد

عضو هیئت رییسه مجلس نهم با بيان اينكه عملكرد ربوي بانک‌ها زندگي بيشتر كشاورزان را مختل كرده است، اظهار داشت: بی‌توجهی به كشاورزان ظلم بزرگي در حق مردم و خانواده‌های آنها است.
مهرداد بذرپاش- بجنورد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، مهرداد بذرپاش، نماینده دوره نهم مجلس شوراي اسلامي، چهارشنبه‌شب در جمع مردم بجنورد، با بيان اينكه عملكرد ربوي بانک‌ها زندگي بيشتر كشاورزان را مختل كرده است، اظهار داشت: بی‌توجهی به كشاورزان ظلم بزرگي در حق مردم و خانواده‌های آنها است.

وي افزود: بعد از انحطاط دوران ارباب- ‌رعیتی با عملكرد كنوني بانک‌ها، كشور شاهد دوران بانك- رعيتي شده است و به‌جای اينكه بانک‌ها در خدمت كشاورزان و مردم باشند، با عملكرد ربوي بانک‌ها كشاورزان به خدمت بانک‌ها درآمده‌اند؛ چراكه هميشه مجبورند بيشتر درآمد خود را صرف پرداخت جريمه و ديركردهاي تسهیلاتی بکنند كه در شرايط سخت و اضطرار گرفته‌اند.

بذرپاش اضافه كرد: به دليل فاصله‌ای كه بين دولتمردان و طبقه زحمتكش كشاورز وجود دارد، دولتمردان هيچ تصوري از زندگي يك كشاورز ندارند و نمی‌دانند كه يك كشاورز يك سال كامل در سرما و گرما به اميد محصول زحمت ‌کشیده تا براي آسايش خود و خانواده‌اش هزينه كند نه اينكه آن را براي جريمه ديركرد به بانک‌ها تحويل دهد.

وي با بيان اينكه بعضي از مديران تاجر مسلك فهمي از زحمت‌ها و مشقت‌های بخش كشاورزي ندارند، ادامه داد: نمی‌توان با هدف كسب منافع خاص با شعار و بهره‌وری سياسي از اقتدار، استقلال ملی و آینده کشور صحبت كرد و بخش کشاورزی را ناديده گرفت.

بذرپاش در خصوص نیازهای برنامه‌ای بخش کشاورزی کشور، تصريح كرد: در راستاي حمايت از بخش كشاورزي بايد پیگیری‌های لازم را براي حضور مؤثر تشکل‌های مردمي بخش كشاورزي در مراكز سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری و اجرايي كشور انجام داد تا كساني كه درد كشاورزان را درك می‌کنند در تصمیم‌گیری‌ها حضور داشته باشند.

وي خاطرنشان كرد: می‌توان با ايجاد بستري مناسب براي جذب سرمایه‌گذاری بخش كشاورزي و صنايع تبديلي وابسته و با تلاش براي ايجاد بسترهاي امن سرمایه‌گذاری در بخش‌های گوناگون كشاورزي اقدامات مؤثري در حمايت از بخش كشاورزي و كشاورزان انجام داد.

بذرپاش افزود: ازجمله اقدامات حمايتي از بخش كشاورزي تهیه و تدوین برنامه تسهیل‌کننده در فعالیت‌های سودآور بخش کشاورزی، تشویق بخش خصوصی و مردمی با پشتیبانی و حمایت قانونی و فنی از آنها برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی است كه زمينه تحرك بخش كشاورزي را فراهم می‌آورد.

وی با اشاره به سیاست‌های بخش كشاورزي، اضافه کرد: با اينكه كشاورزي در كشور اصل مهمي به شمار می‌رود اما برای حضور در قیمت‌گذاری متناسب با هزینه‌های تولید و توزیع و تعرفه‌ها در راستای حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان داخلی، براي آن جايگاه شایسته‌ای در نظر گرفته نشده است.

بذرپاش در ادامه با تأكيد بر تأثير نظام بانكي در بخش كشاورزي، خاطرنشان كرد: علاوه بر عملكرد ربوي بانک‌ها واردات بی‌رویه محصولات كشاورزي كشاورزان را زمین‌گیر كرده است؛ اما باز هم به‌جای تشکیل کارگروه برای مطالعه بازارهای هدف صادرات محصولات بخش کشاورزی، کارگروه‌ها برای شناسایی بازارهای هدف واردات به داخل تشكيل می‌شود.

نماینده دوره نهم مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: دولتمردان بايد دغدغه كشاورزان را داشته باشند و براي حل نیازهای منطقه به‌ویژه نيازهاي كشاورزان، باغداران و دامداران تدابیري بينديشند و با راه‌اندازی صنایع تبدیلی بومی و کشت و صنعت از آنها حمايت كنند.

وي افزود: با حمايت از كشاورزان، باغداران و دامداران علاوه بر اشتغال‌زایی براي ساكنان منطقه به‌ویژه جوانان، این قشر از آسیب‌ها و معضلات دور نگاه ‌داشته شده و هجوم مردم و كشاورزان به مراكز صنعتي و شهرهاي بزرگ‌تر به نحو چشمگيري كاهش می‌یابد./9314/202/ص

ارسال نظرات