۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۴
کد خبر: ۴۹۴۶۲۱
آیت‌الله نوری همدانی:

مسؤولیت ها باید بر اساس شایسته سالاری تقسیم شود

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با تأکید بر شایسته سالاری در بکارگیری افراد در سازمان‌ها و ادارات، گفت: باید از پیامبر اکرم(ص) بیاموزیم تا در همه کار‌ها بر اساس شایسته سالاری مسؤولیت‌ها را تقسیم کنیم، چرا که در انجام کار‌ها، سن و سال مطرح نیست، بلکه عقل، بصیرت، ویژگی‌ها و کارایی‌ها مطرح است.
حضرت آیت الله نوری همدانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، امروز در دیدار حجت الاسلام سید اسماعیل حسینی مقدم، مدیر کل اوقاف استان قم و جمعی از مبلغین طرح آرامش بهاری و طلاب مدرسه علمیه رضویه، ضمن تبریک به مناسبت میلاد حضرت امام حسین(ع)، اظهار داشت: تبلیغ دین به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود، اما سخنرانی در منبر جایگاه ویژه‌ای دارد.  

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با تأکید بر این که منبر سنت حسنه‌ای است که از آغاز اسلام و توسط پیامبر اکرم(ص) پایه‌گذاری شده است، تصریح کرد: یک روحانی ممکن است توسط سخنرانی در یک شبکه تلویزیونی در صدد تبلیغ دین برآید، اما سخنرانی و تبلیغ در منبر اثر فوق العاده‌ای دارد.

وی در ادامه افزود: تبلیغ در منبر تأثیر بسیار زیادی بر شنونده می‌گذارد، چرا که سخنران در منبر با حرکت دستان و به صورت چهره به چهره می‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار کرده و به تبلیغ دین بپردازد.

این مرجع تقلید با اشاره به سرعت گسترش اسلام در جهان، ابراز داشت: تفاوت میان غرب و شرق بسیار زیاد است، زیرا زمانی که اسلام آمد، شرق به تدریج در برابر منطق اسلام تسلیم شد اما غرب هرگز در برابر اسلام تسلیم نشد و هنوز هم با اسلام دشمنی و عداوت دارد و با همان حالت خود برتر بینی و خودبزرگ‌ بینی با مسلمانان برخورد می‌کند.

وی در ادامه گفت: متأسفانه برخی از مردم غرب روحیه سلطه‌گری دارند و خود را برتر و بهتر از دیگران می‌دانند، به طوری که در دوسالی که نماینده امام راحل در اروپا بودم، هیچگاه ندیدم یک غربی بیاید و بخواهد درباره منطق اسلام و کلام اسلام چیزی از ما سؤال کند.

استاد برجسته حوزه علمیه عنوان کرد: یکی از عواملی که آمریکا، انگلستان، آلمان و فرانسه حاضر نمی‌شوند در برابر سخن حقی که انقلاب اسلامی ایران می‌گوید تسلیم شوند آن است که خود را تافته جدا بافته و برتر از مردم ایران و مسلمانان می‌دانند و در مقابل، مسلمانان را وحشی و عقب مانده می‌پندارند.

وی با اشاره به تاریخ اسلام، اظهار داشت: در طول تاریخ روم همیشه در مقابل اسلام می‌ایستاد و تلاش می‌کرد تا با لشکرکشی به شهر‌های مسلمانان، اسلام نوپا را از بین ببرد. از این رو پیامبر اکرم(ص) ضرورت برخورد با چنین انسان‌هایی را احساس کرد که در نتیجه آن جنگ تبوک و جنگ مؤته به وقوع پیوست.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) علیرغم کمبود تجهیزات جنگی، گرم بودن هوا و ناکافی بودن امکانات، به تبوک رفت تا با رومیان برخورد کرده و از نابودی اسلام جلوگیری کند.

استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: رسول خدا(ص) با وجود مردان قوی و باتجربه‌ در میان لشکر خود، جوانی 17 ساله را به عنوان فرمانروا و فرمانده لشکر برای مبارزه با رومیان انتخاب کرد.

وی با تأکید بر شایسته سالاری در بکارگیری افراد در سازمان‌ها و ادارات، خاطرنشان کرد: باید از پیامبر اکرم(ص) بیاموزیم تا در همه کارها بر اساس شایسته سالاری مسؤولیت‌ها را تقسیم کنیم، چرا که در انجام کار‌ها، سن و سال مطرح نیست، بلکه عقل، بصیرت، ویژگی‌ها و کارایی‌ها مطرح است.

این مرجع تقلید با گلایه از مسؤولان بابت تأخیر ازدواج جوانان، تصریح کرد: در گذشته به محض آن که جوانی بالغ می‌شد، سعی می‌کردند تا هم شغلی برای آن فراهم کنند و هم تلاش می‌شد تا مقدمات ازدواج را فراهم سازند، اما اکنون یک جوان به فکر دانشگاه و مدرک گرفتن است تا آن که به سن 35 سالگی می‌رسد.

وی با بیان این که ازدواج باید در اوایل دوران جوانی انجام شود، افزود: جوانان در سن 35 تا 40 سالگی ازدواج می‌کنند و در چند سال ابتدایی زندگی مشترک، فرزند را یک مزاحم تلقی می‌کنند، لذا به دنیا آوردن آن را به تعویق می‌اندازند تا آن که به سن 45 سالگی می‌رسند. حال آیا یک خانم 45 ساله، فرصت و حوصله فرزند‌ داری خواهد داشت؟

استاد برجسته حوزه علمیه حل مسأله تأخیر ازدواج جوانان را مهم‌ارزیابی و تصریح کرد: ضروری است تا مسأله تأخیر ازدواج جوانان از ریشه حل شود. باید با الگو قرار دادن زندگی ائمه‌اطهار(ع) در میان جوانان بصیرت افزایی کرد تا شاهد تأخیر ازدواج جوانان نباشیم. /878/پ۲۰۲/ج۱

ارسال نظرات