شرایط نام نویسی و جذب قضات حوزوی اعلام شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دستگاه قضا در نظر دارد به منظور تأمین کادر قضایی مورد نیاز در حوزه های قضایی سراسر کشور، از طریق آزمون تشریحی و مصاحبه علمی، از بین داوطلبان مرد و زن حوزوی واجد شرایط، اقدام به جذب و استخدام قاضی کند.
شرایط نام نویسی
براساس این گزارش، شرایط عمومی نام نویسی در آزمون جذب قضات ویژه روحانیان، تابعیت اصلی ایران، اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، ایمان و عدالت، التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه و عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب، سازمان ها و گروه های غیر قانونی یا هواداری از آنها، مگر در صورت احراز توبه و طهارت مولد است.
همچنین، داشتن سلامت جسمی و روانی و توانایی برای انجام کار قضایی، دارای کارت پایان خدمت وظیفه، معافیت تحصیلی یا معافیت از خدمت با لحاظ مقررات ماده واحده قانون گذراندن مدت خدمت نظام وظیفه فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضایی در محاکم قضایی کشور، نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر، حسن شهرت، اخلاق و امانتداری، عدم اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر و روان گردان، داشتن سن حداقل 22 سال و حداکثر 40 سال تمام در روز ثبت نام از جمل شرایط نام نویسی در این آزمون به شمار می روند.
شرایط تحصیلی داوطلبان حوزوی، سطح دو عمومی با گرایش فقه و اصول از حوزه های مورد تأیید شورای عالی حوزه های علمیه یا سطح دو تخصصی با گرایش حقوق و قضای اسلامی از حوزه های مورد تأیید شورای عالی حوزه های علمیه است؛ دارندگان مدارک سفیران هدایت و مدارک استخدامی حوزوی، نمی توانند در این آزمون شرکت کنند و ارائه گواهی اتمام دروس سطح 2 یا برگه ارزیابی سطوح حوزوی به جای مدرک علمی سطح 2 قابل قبول نخواهد بود.
طلاب دارای شرایط می توانند از 17 اردیبهشت ماه تا 23 اردیبهشت ماه با مراجعه به سامانه اینترنتی معاونت منابع انسانی قوه قضائیه به نشانی www.qazahrm.ir و پرداخت 800 هزار ریال برای نام نویسی در آزمون جذب قضات اختصاصی سال 96 اقدام کنند.
همچنین آزمون در روز جمعه 23 تیرماه در شهر قم برگزار و کارت ورود به جلسه داوطلبان نیز از تاریخ 18 تیرماه از طریقه سامانه اینترنتی معاونت منابع انسانی قوه قضائیه منتشر و نشانی دقیق محل برگزاری آزمون و ساعت شروع آن در کارت ورود به جلسه درج خواهد شد.
مواد و منابع امتحانی
مواد و منابع امتحانی برادران طلبه مکاسب بخش بیع و جلد اول کفایه الاصول از ابتدای کتاب تا پایان «المقصد الخامس، فی المطلق و المقید و المجمل و المبین» و مواد امتحانی خواهران طلبه شرح لمعه بخش های قضاء، شهادت، متاجر، دین، رهن، ضمان، صلح، اجاره، وکالت، شفعه، وصایا، نکاح، حدود، قصاص، دیات و الحلقه الثانیه شهید صدر است./1324/ت۳۰۳/ی