روزه داری نوعی احرام بستن برای عبادت خداست
آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به ویژگی های ماه مبارک رمضان عنوان کرد: مهمترین اثری که ماه مبارک رمضان دارد، ارتباط با خداست زیرا این ماه ماه میهمانی و تقرب به خدا و زمان ارتباط با پروردگار است.
وی افزود: ماه خدا از جهت عبادت و بندگی ممتاز است و هرکس در این ماه روزه دار است خود را از شهوات و مسائل دنیایی دور کرده و به خدا نزدیک می شود.
استاد درس خارج حوزه علمیه تصریح کرد: روزه داری در این ماه در واقع نوعی احرام بستن به عبادت خدا و بالاتر از خانه خدا است که این احرام با روزه داری ممکن می شود که به وسیله آن دهان خود، چشم، گوش، فکر، قلب و حرکات خود را بیمه کرده و مختص نزدیکی به خدا می کنیم.
آیت الله فقیه یزدی ارتباط با قرآن را یکی از مهمترین عبادات در ماه مبارک رمضان دانست و خاطرنشان کرد: ارتباط با قرآن در ماهی که از آن با نام بهار قرآن یاد می شود، آثار بسیار زیادی دارد و این کتاب که نامه ای از دوست به محبوبین خود و نسخه ای برای اعمال انسان است باید مورد توجه قرار گیرد که قرائت و تدبر در آن می تواند آثار بسیاری به دنبال داشته باشد.
وی اضافه کرد: توجه به قرآن و معارف قرآنی یکی از موفقیت های بزرگ انسان در این ماه است و روزه داری، تدبر در قرآن و عبادت و بندگی خدا می تواند انسان را در مسیر کمال و تعالی پیش ببرد.
استاد سطح عالی حوزه علمیه تأکید کرد: شب قدر که در این ماه واقع شده است یک ارتباط صمیمی و خاص و اخص برای بندگان خالص خداوند است و وقتی انسان همه کارها را درست کرد و به قله موفقیت رسید، در شب قدر خود را در مرحله آخر نزدیکی و تقرب به خدا قرار می دهد.
وی تقوا را حاصل بندگی در ماه رمضان دانست و اظهار کرد: قرآن بالاترین امتیاز را تقوا دانسته و آخرین و بالاترین مرحله که همه هوا و هوس و شهوات از بین می روند و می سوزند و برای نورانیت تقوا مصرف می شوند در این ماه دست یافتنی می شود.
آیت الله فقیه یزدی ابراز کرد: همه قدرت انسان باید در مسیر رسیدن به تقوا صرف شود و همین تقوا نتیجه ماه رمضان است که خداوند می فرماید«لعلکم تتقون» زیرا مزاحم در این مسیر بسیار زیاد است و کار اخلاق به آسانی درست نمی شود و مانند برداشتن کوه است و برداشتن رذایل و زشتی های اخلاقی و جایگزین کردن فضایل اخلاقی به جا به جا کردن کوه تشبیه شده است.
وی ابراز کرد: با کمک روزه، قرائت و تدبر در قرآن این نتیجه حاصل می شود و همچنین دهه آخر رمضان که دهه اعتکاف است آثار فراوانی دارد و کسانی که به سمت مسیر تقوا رفته اند، از اعتکاف سازنده آخر ماه رمضان به این مهم رسیده اند.
استاد درس خارج حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: یکی از کارهای بسیار خوبی که امسال افزون بر اعزام طلاب و مبلغان انجام شده، اعزام بیش از 100 مفسر قرآن است که می تواند در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه مؤثر باشد و امیدواریم این مبلغان بتوانند توفیق خدمت به مردم را داشته باشند./872/ت۳۰۲/ی