سند تحول بنیادین تنها سند حاکم بر آموزش و پرورش است
به گزارش خبرگزاری رسا، مهدی نوید ادهم در نشست بررسی آثار تربیتی سند 2030 اظهار کرد: بحث 2030 چند بعد دارد که میتوان به مراحل تدوین سند, حاشیههای سند که به نظر میرسد پررنگتر از متن شده است و مواجهه با فرهنگ و تمدن غرب اشاره کرد.
وی افزود: استراتژی دولت بعد از سخنان رهبر انقلاب، متوقف کردن اجرای سند 2030 نیست و هیچ دستگاهی از جمله آموزش و پرورش به دنبال اجرای آن نیست.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به مواجهه ما با تمدن و فرهنگ غرب و اینکه آیا میخواهیم تعامل داشته باشیم یا خیر؟ گفت: میدانیم که فرهنگ غرب براساس اندیشههای اومانیست و سکولار است و فرهنگ ما ریشه در خداجویی دارد که خواستگاه این دو فرهنگ با هم متفاوت است البته یک دیدگاه میگوید که میتوان دور کشور دیوار کشید و تعاملی با جهان نداشت که به نظر میرسد دیدگاه رهبر انقلاب اینگونه نیست و باید با غرب مواجهه فعال و هوشمندانه داشته باشیم.
نوید ادهم بیان کرد: باید بدانیم با نظام امپریالیست روبهرو هستیم و اگر هوشمند نباشیم آنها ضربه میزنند و اگر سیاستهای کلی در این رابطه تدوین و ابلاغ شود برنامههای ما نیز مطابق آن پیش میرود.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص مناسبات سند 2030 با تحول بنیادین، افزود: در آموزش و پرورش کشور یک سند داریم و آن هم سند تحول بنیادین است که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و تمام برنامه های دیگر از جمله 2030 ذیل سند تحول بنیادین قرار مییرد.
نوید ادهم ادامه داد: روزی که نخستین نگاشت مجموعه 2030 منتشر شد به دوستان در کمیسیون ملی یونسکو گفتم که واژه سند را به کار نبریم چرا که در آموزش و پرورش فقط یک سند داریم و آن هم تحول بنیادین است.
وی تصریح کرد: حواشی و مسائل مربوط به 2030 صحت ندارد و جفا به معلمان است؛ به عنوان مثال گفتند ساعات آموزش قرآن در مدارس کاهش یافته است اما این موضوع صحت ندارد چرا که در دوره دوره ابتدایی, متوسطه اول و دوم باید درسهایی همچون سبک زندگی یا مدیریت خانواده را اضافه میکردیم بنابراین دو راه داشتیم، یا باید ساعت حضور دانشآموزان در مدارس را براس تدریس دروس جدید اضافه میکردیم که این موضوع توجیح نداشت و یا باید ساعات موجود را بازنگری می کردیم که این کار را انجام دادیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: در رشته ریاضی و تجربی با یک ساعت کاهش از 46 ساعت به 45 ساعت رسیده و در رشته انسانی نیز با 4 ساعت افزایش از 46 ساعت به 50 ساعت رسیده است.
نوید ادهم ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد بیان کردند ساعت در دینی و قرآن را کاهش دادهاند یا میگویند ساعت درس آمادگی دفاعی کاهش یافته اسد در حالی که ساعت مصوب این درس سه ساعت در هفته است که دو ساعت در مدرسیه و یک ساعت در میدان تیر بود اما همراهان ما یعنی سپاه و بسیج اعتراض کرده و گفتند که هر سه ساعت در مدرسه برگزار شود و هم اکنون اینگونه است اما به جای آموزش نظامی و رزمی, پدافند غیرعامل را آموزش میدهیم.
وی مطرح کرد: آموزشهای جنسی و آموزش کتاب لک لکی در کار نیست به هیچ عنوان صحت ندارد و این کتاب وارد مدارس نشده است. /۸۰۷/د۱۰۲/ج۱