۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۶
کد خبر: ۵۰۴۴۶۰
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا:

تمام صفات خوب در ائمه اطهار جمع است

استاد حوزه علمیه گفت: در حقیقت ائمه معصومین(ع) تمام صفات خوب را در خود داشته‌اند ولی علت معروف شدن آن‌ها به یک صفت، ظهور غالب است، نه صفت غالب.
حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نیا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالله فاطمی نیا در جلسه مروری بر نهج البلاغه که در مسجد جامع ازگل برگزار شد، با توجه به نزدیک شدن به شب‌های احیا و لیالی قدر، خطاب به سخنرانان و مداحان گفت: این افراد توجه داشته باشند که در این شب‌ها، به مدت طولانی مردم را برای احیا و عزاداری در مساجد یا حسینیه‌ها نگه ندارند و طوری نباشد که خدایی نکرده از مدت طولانی پایه سخنرانی و عزاداری، خسته شوند.

وی با اشاره به کتاب شریف نهج البلاغه حضرت علی(ع) گفت: نهج البلاغه کتاب صددرصد علمی با مواعظ علمی و خطبه‌های توحیدی است. در خطبه‌های توحیدی، دین نخستین راه خداشناسی بوده و کمالِ معرفت، تصدیق و کمال تصدیق توحید به خدا است.

استاد برجسته حوزه علمیه ابراز کرد: مشرکین خداشناس بودند ولی توحید نداشتند؛ خدا را قبول داشتند ولی خلوص نداشتند؛ کمال توحید، اخلاص برای خداست. توحید آن است که صفاتی که خدا لایق آن نیست نفی کنیم. صفات خدا، عین ذات خدا هستند.

وی با اشاره به یکی از اشعار مولوی گفت: مولوی در اشعار خود راجع به حضرت علی(ع) حلم ایشان را معجزه بیان می‌کند؛ چون ایشان در اخلاق فراتر رفتند. روایت شده از اصحاب حضرت علی(ع) هنگامی که ایشان مرا صدا می‌زدند لرزه به اندامم می‌افتاد، اما وقتی نزد ایشان حاضر می‌شدم از پدر و مادر مهربان‌تر بود.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا در ادامه افزود: صفی الدین حلی در وصف اخلاق حضرت علی(ع) می‌گوید، اخلاق تو از لطافت نسیم سحری را شرمنده کرده، در عین حال هیبتی داری که جماد از او آب می‌شود.

وی در باب اینکه هر یک از امامان به یک صفتی معروف شده‌اند گفت: همه ائمه صفات خوب را در خود دارند و علت معروف بودن آن‌ها به یک صفت به دلیل ظهور غالب است و اگر بخواهیم آن را صفت غالب بدانیم اشتباه است. به طور مثال خداوند اراده کرده که در وجود نازنین امام رضا(ع) رأفت بیشتر ظاهر شود و یا در امام دیگری علم او بیشتر ظاهر شود و این نشان از ظهور غالب دارد نه صفت غالب.

استاد برجسته حوزه علمیه افزود: امام حسن مجتبی(ع) به عنوان یک امام معصوم تمام فضایل را داشته و در زمان خود عالم‌ترین، عابدترین و سخاوتمندترین مردم بودند و بسیار مظلوم و متواضع بودند و چندین سفر را به مکه با وجود شتر پیاده رفتند.

وی در وصف امام حسن(ع) ابراز داشت: روایت است ایشان در مسجد دم در می‌ایستاد و می‌گفت خدایا مهمانت به خانه‌ات آمده، اگر بنده نیکوکاری نیست او را ببخش. از پیامبر اکرم(ص) روایت است که رو به امام حسن(ع) فرمود خدایا حسنم را دوست بدار و هرکس که او را دوست دارد، او را دوست بدار./202/966/ب1

ارسال نظرات