راز شباهت امام زمان به پنج پیامبر
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، قرآن کریم در سوره مبارکه نساء آیه 159 می فرماید: «وَ إِنْ مِنْ أَهْلِ الْکِتابِ إِلاَّ لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ وَ يَوْمَ الْقِيامَةِ يَکُونُ عَلَيْهِمْ شَهيداً؛ و هیچ یک از اهل کتاب نیست مگر اینکه پیش از مرگش به او [حضرت مسیح] ایمان می آورد و روز قیامت، بر آنها گواه خواهد بود» طبق روایات شیعه و سنی عیسی علیه السلام در آخرالزمان از آسمان فرود می آید و پشت سر امام زمان(عج) نماز می خواند و پس از زندگی طولانی، از دنیا می رود.
در هنگام فرود عیسی علیه السلام مسیحیان به او ایمان صحیح می آورند نه این که او را پسر خدا بدانند. امام باقر علیه السلام فرمودند: «عیسی قبل از قیامت فرود خواهد آمد و به دنیا احدی از ملت های یهودی و دیگران نمی ماند، مگر آن که به او ایمان می آورد و او پشت سر حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه نماز خواهد خواند.» (1)
فردی یهودی نزد رسول خدا صل الله علیه وآله آمد و معجزات حضرت موسی علیه السلام را به رخ ایشان کشید. آن حضرت(ص) فرمودند: «نارواست که انسان از خود ستایش کند، ولی برای اطلاع تو می گویم که حضرت آدم علیه السلام برای توبه خود، حضرت نوح علیه السلام برای نجات از غرق شدن، حضرت ابراهیم علیه السلام برای نجات از آتش و حضرت موسی علیه السلام برای نجات از ترس، خدا را به حق من و آل من سوگند دادند. ای یهودی! اگر موسی علیه السلام مرا می دید، به من ایمان می آورد. حضرت مهدی علیه السلام از نسل من است که حضرت عیسی علیه السلام برای یاری او از آسمان فرو خواهد آمد و پست سر او نماز خواهد خواند.»
محمد بن مسلم گوید: بر امام باقر علیه السلام وارد شدم و می خواستم از قائم آل محمد صل الله علیه وآله پرسش کنم که ایشان پیش از آن که من سوال کنم، فرمود: «ای محمد بن مسلم! در قائم آل محمد صل الله علیه وآله شباهتی با پنج تن از انبیاء وجود دارد؛ یونس بن متی علیه السلام، یوسف بن یعقوب علیه السلام، و موسی علیه السلام و عیسی علیه السلام و محمد صل الله علیه وآله؛ اما شباهت او با یونس بن متی علیه السلام آن است که وقتی پس از غیبت خود در کبر سن باز می گردد، جوان است. شباهت او با یوسف بن یعقوب علیهم السلام آن است که از خاص و عام غایب می شود و او از برادرانش نیز مخفی گشت و امر او بر پدرش هم پوشیده بود با وجود آن که مسافت بین او و پدر و خاندان و شیعیانش کم بود.
اما شباهت او با موسی علیه السلام دوام خوف، طول غیبت، خفای ولادت و رنج شیعیانش پس از وی است که آزار و اذیت و خواری می بینند تا آن که خدای تعالی اذن ظهور دهد و او را بر دشمنانش نصرت و تایید فرماید. اما شباهت او با عیسی علیه السلام اختلافی است که درباره وی شکل می گیرد تا به غایتی که گروهی گویند متولد نشده و گروهی گویند کشته شده و به صلیب آویخته شده است. اما شباهت او با جدش محمد مصطفی صل الله علیه وآله خروج او با شمشیر است و این که او جبارین و طواغیت و دشمنان خدا و رسول(ص) را خواهد کشت و این که با شمشیر و رعب یاری می شود و هیچ پرجمی از او باز نگردد.» (2)
در لوح حضرت فاطمه سلام الله علیها آمده است: «...و از او (امام هادی) علیه السلام به وجود آورم دعوت کننده به راه من و خزانه دار دانش من (امام) حسن علیه السلام را. سپس این امر را کامل کنم با فرزندش (حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه) که رحمت برای جهانیان است. او کمال موسی علیه السلام و بها و نورانیت عیسی علیه السلام و صبر ایوب علیه السلام را دارد.»/۱۳۲۵//۱۰۲/خ
پی نوشت ها؛
1. الزام الناصب، ج1، ص57
2. کمال الدین و تمام النعمعة ج 1، ص 327
3.الغیبة ، نعمانی، ص 66