۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۵
کد خبر: ۵۳۱۷۰۰
در برنامه رادیویی مطرح شد؛

مسجد مهمترین پایگاه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است

حجت الاسلام ارباب سلیمانی در برنامه افق با بیان اینکه مهمترین پایگاه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن مسجد است، گفت: طبق آمار، بالغ بر ۲۸ هزار مسجد مجری طرح تلاوت نور هستند که هر شب یک صفحه قرآن را تلاوت می کنند.
حجت الاسلام ارباب سلیمانی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، برنامه رادیویی «افق» که روزهای شنبه هر هفته از شبکه رادیویی قرآن پخش می‌شود، شنبه 22 مهرماه به مناسبت سالروز فرمایشات مقام معظم رهبری در 19 مهرماه در خراسان شمالی به بررسی عملکرد فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد پرداخت.

حجت الاسلام ارباب سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد میهمان این برنامه بود. حجت الاسلام ارباب سلیمانی در تماس تلفنی گفت: خدای متعال در قرآن کریم در آیه 96 سوره آل عمران می فرماید، نخستین خانه ای که برای مردم قرار داده شد همان است که در سرزمین مکه است و و مبارك و براى جهانيان مایه هدايت است. این آیه استراتژی زندگی بشر را از اول خلقت ترسیم می کند که اولین خانه خلقت خانه خداست و همه انبیا به آن احترام می گذاشتند و برای ارتقای آن تلاش می کردند.

وی تصریح کرد: در صدر اسلام پیامبر (ص) به همراهی یاران خود اولین مسجد را در روستای قبا در نزدیکی مکه بنا کردند بعد در مدینه اولین حرکتشان ساخت خانه خدا بود و این جهت گیری موجب شد تمام فعالیت های فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و جنبش های فکری و عملی و جهادی حول مسجد رقم بخورد.

وی افزود: امام خمینی (ره) از این مدل الهام گرفتند و سرنوشت انقلاب اسلامی بر اساس پایه گذاری روی مسجد رقم خورد و مساجد قیام کردند و در نهضت امام مشارکت کردند، داستان انقلاب و بعد از آن و تلاش های دیگر نشان دهنده ظرفیت مساجد است. امام راحل با بیان شیوای خود که فرمودند: مسجد سنگر است. به ما یک درس بزرگ آموختند که کسانی که با مسجد سرو کار دارند باید جبهه خودی و غیر خودی را تمیز دهند و در این سنگر مراقب تحرکات دشمن باشند. این تذکر امام هوشیاری در بچه های انقلاب به وجود آورد به طوریکه در دوران دفاع مقدس بالغ بر 98 درصد شهدا از مسجد به سوی جبهه اعزام شدند که نشان دهنده ظرفیت بالای مسجد است که حرکت جوانان را ساماندهی می کند.

مهمترین پایگاه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن مسجد است

حجت الاسلام سلیمانی گفت: بعد از جنگ از سوی برخی مطرح شد که برای مقابله با جنگ نرم دشمن باید چکار کنیم چون هنوز دشمنی ها تمام نشده بود و از همان سال 71 مقام معظم رهبری موضوع تهاجم فرهنگی دشمن را مطرح کردند و در سال 72 شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل جلسه داد که چه باید کرد، دکتر لاریجانی که وزیر فرهنگ و ارشاد وقت بودند پیشنهاد دادند که برمبنای فرمایش امام خمینی (ره) مهمترین مقابله تهاجم فرهنگی مسجد است و گفتند ما در جوار مساجد کانون های فرهنگی هنری را راه اندازی کنیم.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی  وهنری مساجد افزود: در سال 72 این طرح به تصویب رسید و وزارت ارشاد مکلف شد این حرکت را کلید بزند که همان سال اولین کانون در تهران راه اندازی شد و وزیر وقت تلاش کردند که آیت الله مهدوی کنی را برای افتتاحیه دعوت کند که اولین کانون فرهنگی هنری مسجد با حضور ایشان و وزیر ارشاد در تهران ایجاد شد و این حرکت ادمه پیدا کرد و روز به روز استقبال بیشتری شد تا اینکه در سال 91 مقام معظم رهبری در خراسان شمالی در بیانات خود نکاتی را در رابطه با مساجد مطرح کردند.

وی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در بیانات خود نکاتی را فرمودند مبنی بر اینکه سفارش می کنم کانون های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید البته با همکاری بسیج، ائمه جماعات باید در این فرصت در مسجد تلاش کنند که کانون های فرهنگی هنری موثر عمل کنند و برای این اتفاق باید فکر کنند و سخن متناسب با نیاز جوان بگویند.

حجت الاسلام سلیمانی گفت: رهبری نصیحت کردند که علاوه بر اینکه باید خود را مجهز کنید به سلاح فکر و اندیشه با روی خوش و مدارا پذیرای جوانان باشید، این بیانات رهبری بسیار اثر گذار بود و مساجد استقبال کردند و از آن تاریخ حدود ده هزار کانون جدید در سراسر کشور راه اندازی شد که نشان دهنده این است که وقتی رهبری در ارتباط با موضوعی هشدار می دهند همه تلاش می کنند و جنبه عملیاتی و اجرایی پیدا می کند.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی  وهنری مساجد افزود: با توجه به اینکه محور موفقیت یک مسجد امام جماعت مسجد است و اگر واجد شرایط لازم باشد به ارتقای ظرفیت مردمی کمک می کند، بنابراین برای ائمه جماعات در برخی محورها نیازمند آموزش هستیم که در چند سال دوره های متعدد آموزشی در قم و مشهد برای ائمه جماعات داشتیم و تلاش کردیم مهارت هایی را منتقل کنیم. شیوه های تفسیر آیات قرآن، چگونگی جذب جوانان به مسجد که نیاز به مهارت لازم دارد، مباحث گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی از جمله این مباحث می باشد.

برگزاری جشنواره قرآنی "مدهامتان" در سراسر کشور

حجت الاسلام سلیمانی یادآور شد: در سال گذشته در قم دیدار با مراجع داشتیم و امسال هم دوره هایی در اردیبهشت ماه برای ائمه جماعات در زمینه پاسخ به شبهات مهدویت برگزار کردیم تا ائمه بتوانند پاسخ های لازم را برای جوانان داشته باشند دوره هایی که در 30 استان برگزار شد.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی  وهنری مساجد خاطر نشان کرد: ما معتقدیم که آموزش پایه حرکت و ارتقا است و باید مورد توجه باشد در این زمینه مسئولان و اعضای فعال کانون ها را به دوره هایی دعوت می کنیم، همچنین امسال حدود 1600 نفر از هنرمندان مسجدی را به مشهد دعوت کردیم تا در آینده شاهد هنرمندان متعهد مسجدی باشیم.  

وی افزود: همچنین با برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان که در این ایام در مراحل استانی در حال انجام است استفاده آموزشی کردیم. جشنواره نشریات تجربی، جشنواره وبلاگ نویسی، جشنواره  شعر "گلدسته های سپید" و طی جشنواره ای بهترین ها در حوزه معارف را تجلیل می کنیم و روش تدریس آنها را منعکس می کنیم. در ارتباط با قرآن برنامه طرح تلاوت نور کلید خورده و امروز مورد استقبال است و طبق آمار بالغ بر 28 هزار مسجد مجری طرح تلاوت نور هستند که هر شب یک صفحه قرآن را تلاوت می کنند و این طرح گسترش پیدا کرده به طوری که در زندان ها این طرح را اجرا می کنند.

تولید "تفسیر همراه" برای ائمه جماعات

حجت الاسلام سلیمانی گفت: فعالیت جدید ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد هم تفسیر روزانه قرآن بود که با ائمه جماعات صحبت شد و 6 هزار مسجد تحت پوشش قرار گرفتند، ائمه جماعات هر شب یک یا چند آیه را در مسجد تفسیر می کنند و پیام آیات را منتقل می کنند در این راستا ستاد عالی کانون ها تفسیری را با همکاری حوزه علمیه تهیه کرده است و با عنوان "تفسیر همراه" که در ذیل هر آیه مطلبی خوب تهیه کرده و در اختیار امامان جماعت قرار می دهد. امسال حدود دو و نیم میلیارد تومان کتاب به کتابخانه های سراسر کشور در مساجد اهدا شد این حرکت موجب شده که مساجدی که کتابخانه نداشتند به راه اندازی آن اقدام کنند تعداد این کتابخانه ها به 14 هزار کتابخانه رسیده که فرصتی برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی است.

ایجاد 23 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی  وهنری مساجد گفت: تعداد مساجد حدود 85 هزار مسجد در کشور است، تعداد کانون ها با تلاش ها از 23 هزار پایگاه عبور کرده و یک توزیع عادلانه در این زمینه صورت گرفته به طور مثال در تمام مساجد مهران کانون فرهنگی هنری وجود دارد که در آستانه اربعین می توانند کمک خدماتی ارائه دهند. همچنین نزدیک 200 مرکز دیجیتال را در کنار کانون ها راه اندازی کردیم و جوانان و نوجوانان با نظارت دقیق در این مراکز حضور پیدا می کنند. حدود 400 مسجد در دانشگاه های سراسر کشور وجود دارد که با هماهنگی نهاد رهبری در دانشگاه ها در 200 دانشگاه کانون های فرهنگی هنری راه اندازی شد. در مصلی ها طی تفاهم نامه ای با حجت الاسلام تقوی از حدود 900 مصلی در 400 مورد کانون راه اندازی شده اینها ظرفیت سازی های جدیدی است که هدفمان از این فعالیت ها این است که کانون ها را به سمت تخصصی شدن پیش ببریم.

برگزاری کنگره امام سجاد (ع) با حضور 12 کشور

وی خاطر نشان کرد: در این ایام هفتمین کنگره امام سجاد (ع) در استان هرمزگان با محوریت امام سجاد (ع) و صحیفه سجادیه را برگزار خواهیم کرد، این کنگره در یک مجموعه کوچک در دبیرخانه ما راه اندازی شد و بعد از مدتی فرااستانی و الان فراملی شده است در حال حاضر 12 کشور همزمان با ایران برای کنگره امام سجاد (ع) برنامه ریزی می کنند. 24 مهرماه هم در استان بندر عباس این برنامه برگزار می شود، امسال مهمانی داریم از ارمنستان که کتابی را در رابطه با امام سجاد (ع) تالیف کرده، اینها برکات کارهای خالصانه مسجدی است که شعاعش کشورهای دیگر را متاثر کرده است./۱۳۲۵//۱۰۳/خ

ارسال نظرات