اقتصاد مقاومتی نماد مقابله با فقر و آسیب های اجتماعی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نوذر قنبری، رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها، با حضور در غرفه خبرگزاری رسا، اظهار کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش نیاز به سواد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارد و تمام این موضوعات در بستری به نام رسانه انتقال می یابد، امروزه تجارت و دانش نیز مبتنی بر دنیای الکترونیک و رسانه است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با بیان این که امروزه جامعه اسلامی با بحث رسانه، خبرگزاری و فضای مجازی در ارتباط است، اظهار داشت: دنیا از اقتصاد مکان به اقتصاد فضا و از فضای مکان ها به فضای جریان ها سوق پیدا کرده است و بی شک نقش رسانه ها به عنوان نرم افزار در فضای جریان ها می تواند موثر باشد.
قنبری با اشاره به این نکته که امروزه مکان استقرار موضوعات تعیین کننده نیستند، گفت: امروزه فضای جریان موضوعات مهم است و رسانه ها و خبرگزاری ها در این بخش نقش آفرین هستند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بیان کرد: امروزه جمهوری اسلامی ایران با مشکلات اقتصادی و اجتماعی فرهنگی مواجه است که هر دو ارتباط تنگاتنگی با مباحث رسانه و خبرگزاری ها دارند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با بیان این نکته که سیاست اقتصاد مقاومتی به معنی زندگی در کشور خود، کشیدن مرزهایی به دور کشور و اجازه ورود ندادن به کالای خارجی نیست، گفت: اقتصاد مقاومتی نماد مقابله با فقر و آسیب های اجتماعی است و اقتصاد مقاومتی به معنای شکل دهی و ایجاد یک زیرساخت قدرت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از درون و انتقال آن به بیرون است.
قنبری ادامه داد: امروزه ابرقدرت بودن به منابع طبیعی، معادن، سنگ، نفت و کشاورزی نیست بلکه دانش بر جهان و فضای جریان ها حکم فرما است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران باید اقتصاد دانش بنیان را تقویت کرده و فکرها را به عنوان قله دانش ارتقا دهد تا بتواند قله های ثروت و مباحث اجتماعی برای فشار آوردن به پیرامون ایجاد کند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با بیان این که ایران اسلامی باید تولیدات اجتماعی، تکنولوژی، فکر و ثروت خود را از مرزهای کشور خارج کند، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران باید با اتکا به نیروهای درونی، قله ها را در عرصه های مختلف ایجاد کند تا اثرگذاری داشته و بر فضای پیرامون فشار وارد کنند.
قنبری با اشاره به مبحث جهانی شدن، گفت: جهانی شدن به این معنی است که مکان ها، گنجایش بسیاری از مسائل را ندارند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ادامه داد: زمانی که محدودیت هایی برای مکان ها ایجاد شود، سرمایه ها اعم از اجتماعی، انسانی و مادی از جای خود بلند شده و اطراف زمین می چرخند تا بستری برای نشستن پیدا کنند، جمهوری اسلامی ایران باید برنامه ای برای نگهداری این سرمایه ها، مغزها و ثروت ها داشته باشد.
قنبری افزود: دانشگاه آزاد اسلامی این ظرفیت را دارد که با خلق سرمایه های انسانی که دانشجویان هستند، در فعال کردن اقتصاد دانش بنیان کوشا بوده و تولیدات خود را برای تاثیرگذاری بیشتر در فضای جریان ها قرار دهد.
در نمایشگاه امسال ۱۰۰ ماهنامه، ۵۴ هفتهنامه، ۳۰ دوهفتهنامه، ۲۰ دوماهنامه، ۵۲ فصلنامه، بیش از ۱۱۵ رسانه برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری)، ۷۰ رسانه غیرسراسری (محلی، منظقهای و استانی) و بیش از ۶۰ روزنامه و موسسه مطبوعاتی حضور دارند.
همچنین بیش از ۸۰ رسانه در گروه سیاسی و اقتصادی، ۸۰ رسانه فرهنگی و هنری، بیش از ۸۰ غرفه در گروه تخصصی، ۳۰ غرفه در گروه خانواده و ۲۰ غرفه در گروه دین و اندیشه نمایشگاه مطبوعات امسال حضور دارند.
گفتنی است، بیستوسومین نمایشگاه مطبوعات روز جمعه (۵ آبان ماه) آغاز به کار کرد و تا ۱۲ آبان نیز در مصلی تهران برپا خواهد بود./842/پ۲۰۱/ب۲