۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۶
کد خبر: ۵۴۴۰۲۶
در آئین اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب؛

میناباد: مفاهیم نظری باید ساده و کاربردی در اختیار مردم و مترجمان قرار گیرد

میناباد، استاد دانشگاه درباره ساده کردن مفاهیم نظری گفت: در واقع منتقد با مراجعه به منابع تخصصی درباره آنها اطلاعات بیشتری به دست می‌آورد.
حسن هاشمی میناباد نویسنده و استاد دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسن هاشمی میناباد، نویسنده و استاد دانشگاه بعداظهر دیروز در آئین اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره نقد کتاب که در خانه کتاب برگزار شد با اشاره به اینکه یک نویسنده باید اصطلاح تخصصی مفهومی را که توصیف می‌کند بداند، اظهار داشت: در واقع منتقد با مراجعه به منابع تخصصی درباره آنها اطلاعات بیشتری به دست می‌آورد.

وی ادامه داد: وقتی منتقد به منابع تخصصی مراجعه می‌کند در این شرایط می‌تواند موضوع را جامع‌تر بررسی کند و موضوع را به روشنی به مخاطبانش انتقال دهد.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: برای نقد یک ترجمه به ابزارهای مفهومی نیاز پیدا می‌کنیم، در اصل، روش ترجمه و نوع ترجمه از جمله ابزارهای نقد ترجمه است، البته ابزارهای مفهومی دیگری هم وجود دارد اما مشکل این است که پژوهش‌های دانشگاهیان به محفل اهل عمل راه نمی‌یابد.

میناباد یادآور شد: مطالب نظری آن قدر سخت است که افراد باسواد غیردانشگاهی از آن چیزی نمی‌فهمند، از طرف دیگر افراد خبره و اهل عمل؛ شأن و منزلت خود را بالاتر از آن می‌دانند که دانشگاهیان برای آنها تعیین تکلیف کنند.

وی با بیان اینکه یک منتقد به مثابه یک دوست برای نویسنده است، افزود: دانشگاهیان اهل نظرند و تئوری را خوب می‌دانند اما عمدتا از اوضاع ایران و زبان فارسی چیزی ندارند که بگویند و نظریه های قبلی را تکرار می‌کنند، این کار هم زمانی انجام می‌شود که تلاشی برای بومی کردن ترجمه پژوهش انجام شود.

وی ابراز داشت: یکی از راه‌کارها برای پیوند نظریه با عمل این است که نظریه‌ای که در نفس خود ارزشمند است در اختیار اهل عمل قرار گیرد؛ زیرا بدین وسیله می‌توان نظریه را در عمل پیاده کرد.

میناباد در پایان درباره ساده کردن مفاهیم نظری گفت: مفاهیم نظری را باید به صورت ساده و کاربردی در اختیار مردم و مترجمان و منتقدان قرار داد تا به راحتی آن را بفهمند./۸۱۶/پ۲۰۲/ش

ارسال نظرات
captcha