بی توجهی به دگرگونی های دنیا، سبب غفلت می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق عصر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: انسان جاهل و غافل از نظر عملکرد، یکسان هستند.
وی در ادامه بررسی اثرات منفی غفلت در سیر معنوی انسان افزود: غافل و جاهل اگر چه از نظر موضوعی دو نفر به حساب می آیند ولی از لحاظ فعل و عمل، رفتار یکسان دارند؛ جاهل به دلیل نداشتن علم به موضع حق، راه را اشتباه می رود و غافل با وجود داشتن علم به موضع حق، به دلیل فراموش کردن موضع حق، دچار خطا می شود.
آیت الله مهدوی اظهار کرد: یکی از چیزهایی که به انسان ضررهای زیادی وارد می کند آسودگی بعد از آموختن و علم داشتن است زیرا فردی که به تحصیل علم پرداخته ممکن است بعد از آن نسبت به آن مطالب دچار غفلت شده و از طی کردن مسیر درست محروم شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که غفلت عوامل زیادی دارد، خاطرنشان کرد: امام معصوم(ع) در روایتی می فرمایند، غافل ترین مردم کسی است که از تغیّر و حالی به حال دیگر شدن دنیا عبرت نگیرد؛ انسان متذکر وقتی وضعیت بدِ انسان نااهل را ملاحظه می کند، سعی می کند شبیه او عمل نکند ولی اگر از وضعیت چنین شخصی عبرت نگیرد، از حرکت صحیح بازمی ماند.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان اینکه توجه به تغیّر در احوال دنیا موجب درس عبرت می شود، تبیین کرد: واژه عبرت از عبور گرفته شده است و به این معنا است که از اتفاقات و ماجراهایی که قبلاً رخ داده است باید عبور کرد و در عین حال آنها را در زندگی به کار بُرد چرا که طبق سنت الهی که تغییر ناپذیر است، تاریخ دوباره تکرار خواهد شد.
وی در پایان گفت: وسیله های عبرت گیری بسیار زیاد است ولی عبرت گیری ها بسیار اندک است؛ همین گذشت زمان و روزگار یک عبرت است و نشان می دهد هیچ چیزی دوام ندارد و تمام خوشی ها و ناخوشی ها تمام خواهد شد./867/پ۲۰۳/ب۱