مؤمنان دنیا را ابزاری برای ساختن آخرت می بینند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جعفر اسلامی فر عصر امروز در سخنرانی رواق امام خمینی(ره) بارگاه منور رضوی، گفت: اگر چه عالم نبودن به علوم مختلف و متکثر عیب نیست اما باید دانست که عقلانیت فضیلت و فقدان آن در وجود آدمی عیب است. عقل امتیازی است که فراتر از علم است و انسان باید مدام به دنبال زیاد کردن و به کمال رساندن آن باشد.
عضو اتاق تبلیغ خراسان با اشاره به دعای «عالیه المضامین» افزود: در این دعا که مستحب است پس از زیارت اهل بیت(ع) خوانده شود، عنایت عقل کامل از سمت خدا به بنده خویش به عنوان چکیده و عصاره این دعا است که بندگان در نهایت خواسته های خود از خداوند می خواهند این نعمت را به آنان اعطا کند.
وی خاطر نشان کرد: امام کاظم(ع) در روایتی مفصل به هشام می فرمایند: «مردم در دنیا چهار دسته اند: عده ای کاملا چسبیده به دنیا، شهوات و هوای نفس خود اند و مردمی پست هستند. گروه دوم به دنبال دانش و علم اند اما هدف شان از کسب علم برتری، مقام و ثروت طلبی در دنیا می باشد، همچنین این علم برای آنان مدام کبر و غرور ایجاد می کند. اینان انصاف و حق را در نیل به هدف خود لگد مال می کنند».
حجت الاسلام اسلامی فر با بیان اینکه عقل در برابر جهل قرار دارد تصریح کرد: انسان در مقام عمل باید رفتار خود را با عقل تطبیق دهد، چرا که جایگاه عقل در عمل و جایگاه علم در حافظه است. عقلانیت انسان هر روز باید مورد محاسبه قرار گیرد.
مدیر مدرسه علمیه فاضلیه با شرح ادامه روایت امام کاظم(ع) به هشام افزود: ایشان فرمودند: «ای هشام از این دنیا بر حذر باش، توجه خود را به آن قرار مده و از اهل آن نیز پرهیز کن». برخی در دنیا زندگی می کنند در حالی که اهل آن نیستند، اما برخی افراد علم، کوشش ها و زیارت شان را برای رسیدن به همین دنیا می خواهند که البته دچار خسران خواهند شد.
وی اهل آخرت را افرادی دانست که دنیا را ابزاری برای ساختن آخرت می بینند و خاطر نشان کرد: اینان هر جا که دنیا در تضاد با آخرت شان باشد، با وجود تحمل مشقت و سختی دنیا را کنار خواهند زد.
حجت الاسلام اسلامی فر با معرفی دسته سوم مردم از دیدگاه امام کاظم(ع) تصریح کرد: ایشان در ادامه می فرمایند: «دسته سوم اهل عبادت اند اما همین عبادت وسیله ای شده است تا شیطان آنان را به عجب گرفتار کند و خود را بهشتی و دیگران را بی ارزش بپندارند. اینان توقع دارند همه به آنان احترام بگذارند و در برابر آنان بایستند. اینان نیز به علت گرفتاری به عجب جاهل اند».
عضو اتاق تبلیغ خراسان با اشاره به گروه چهارم در دسته بندی امام کاظم(ع) از مردم افزود: این گروه طبق نظر ایشان به دنبال علم می روند اما عارف به حق خداوند نیز هستند و علم خود را در جهت دین و آخرت خود به کار می گیرند.
وی خاطر نشان کرد: بصیرت این دسته از افراد زیاد است، اما متاسفانه به دلیل نداشتن امکانات و یا مافوق های بی بصیرت در نشر معارف خود ناکام و غمگین هستند. این دسته برترین و بالاترین مردم در زمانه خویش نیز هستند./861/پ202/ب1