شناخت جایگاه ماه رمضان و ضرورت حفظ حرمت آن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به فضایل بی شمار ماه مبارک رمضان، گفت: پیامبر اکرم(ص) دعا کردند «خدایا ما را در ماه رمضان سالم نگه دار و ماه رمضان را از دست ما سالم نگه دار»، یعنی حرمت ماه رمضان را باید نگاه داریم.
وی با بیان اینکه در هر شغلی که هستیم چه کارگر، جوشکار، بیمار و یا مسافر، اگر حرمت ماه رمضان را نگاه نداشتیم خدا حرمت ما را نگاه نمی دارد، تصریح کرد: این کار سیاسی نیست و کار ندارد که شما اصلاح طلب هستی یا اصول گرا، با نظام هستی یا مخالفی، ماه رمضان حرمت دارد و اولیای الاهی حرمت این ماه را ویژه حفظ می کنند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با اشاره به چند روز تعطیلی ماه رمضان، اظهار داشت: ممکن است عزیزانی در این تعطیلات به مسافرت بروند که باید مواظب باشند در جاده ها و یا در فضای عمومی، حرمت ماه رمضان شکسته نشود.
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) به خدا عرض می کند که به ما توفیق بده حرمت ماه رمضان را حفظ کنیم، ابراز کرد: حرمت ماه رمضان غیر از بحث روزه است؛ مانند یک محیط و پادگان نظامی که قوانینی دارد و باید همه به رعایت این قوانیم ملزم باشند، ماه رمضان هم چنین است باید حرمت آن حفظ شود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه سخنان خود، هشت اثر مهم را برای روزه عنوان کرد و گفت: نخستین اثر صبر و بردباری است؛ یکی از اسامی روزه و ماه رمضان صبر است. یعنی می تونید صبور باشید، بداخلاق نباشید و خواهر و برادر می توانند بر مشکلات جامعه اظهار نگرانی نکنند.
وی از تقویت عزم و اراده به عنوان دومین اثر روزه داری نام برد و تصریح کرد: کسانی که در این ماه از حلال خدا اجتناب می کنند پس می توانند از حرام هم اجتناب کنند؛ ماه رمضان ماه توبه و تقویت عزم و ارده است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شادابی، سومین اثر روزه داری است، گفت: براساس روایات، مؤمن روزه دار دو شادابی دارد یکی در زمان افطار و دیگری هنگامی که نزد خدا می رود و ماه رمضان ماه شادابی است.
وی از یاد معاد به عنوان چهارمین اثر روزه داری نام برد و با بیان اینکه امام علی(ع) فرمودند که من روزه را در گرمای تابستان دوست دارم، اظهار داشت: مؤمنان هنگام روزه داری به یاد تشنگی و گرسنگی معاد باشند.
پنجمین اثری که حجت الاسلام والمسلمین رفیعی به عنوان آثار مهم ماه رمضان و روزه داری مطرح کرد، کنترل غریضه بود که وی خطاب به جوانانی که امکان ازدواج ندارند، گفت که براساس روایات، یکی از راه های کاهش عملکرد غریضه، روزه است.
وی اثرششم روزه داری را اخلاص نام نهاد و اظهار داشت: هر عبادتی نشانه و نمودی دارد مانند سر تراشیده حج گزار، رکوع و سجود نمازگزار، اطلاع خمس و زکات گیرنده از خمس و زکات دهنده، اما معلوم نیست که الآن چه کسی روزه هست و چه کسی روزه نیست، بنابراین روزه اخلاص محض است.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی اثر هفتم روزه را رشد جهشی برشمرد و خاطرنشان کرد: در ماه رمضان خواندن یک آیه قرآن با ختم آن برابری می کند، یعنی روزی یک سوره حمد بخوانید هفت ختم قرآن کرده اید. یک فرد می تواند در ماه رمضان صدها مرتبه قرآن را ختم کند و این فضیلت برای غیر ماه رمضان نیست.
وی با بیان اینکه هشتمین اثر روزه در ماه رمضان، همدردی، مسالمت و شکوفایی عواطف است و به فرموده امام رضا(ع)، غنی و فقیر در این ماه یکی هستند، گفت: حرمت ماه رمضان باید حفظ و جایگاه آن به درستی شناخت شود؛ باید دانست که روزه به سه شاخه روزه قلب، زبان و شکم تقسیم می شود. اینطور نباشد که فقط ترقی و تعالی ما در بخش سوم باشد./920/پ۲۰۲/ی