مراسم گرامیداشت سالگرد شهدای هفتم تیر برگزار شد
![شهدای هفتم تیر](/Original/1397/04/06/IMG13300254.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم گرامیداشت سی و هفتمین سالگرد شهدای هفتم تیر با حضور آیت الله خاتمی، امام جمعه موقت تهران، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مسؤولان کشوری و استانی شامگاه پنجشنبه هفتم تیر در رواق امام خمینی (ره) حرم رضوی برگزار شد.
در این مراسم از خانواده های سه شهید شهدای هفتم تیر، حجت الاسلام سید محمد تقی حسینی طباطبائی، شهید جواد اسدالله زاده و شهید محمد رواقی تجلیل و تقدیر شد.
سیدمحمدتقی طباطبایی در یکی از روزهای زیبای سال ۱۳۰۷ در یک خانواده محروم کشاورز روستای چلنگ از توابع شهرستان هامون سیستان در خانواده ای روحانی و متدین دیده به جهان گشود.
پدر بزرگش سید حسن از روحانیون مبارز شهر بود که به علت سخنرانی های کوبنده بر علیه رضاخان به بیرجند تبعید شد و پدرش نیز مردی پرهیزگار و از معتمدان سیستان بود که سیدالشهدای سیستان خوی مبارزه طلبی و حق خواهی را از سوی آنان به بهترین شکل به ارث برد.
در سال ۱۳۲۵ هجری شمسی به شهر مقدس مشهد و در مدرسه بالاسر که مملو از فضای روحانی بود، مشغول ادامه تحصیل شد و مدتی را در مدرسه نواب آن شهر برای تحصیل معارف اسلامی گذراند.
وی در شهر مشهد با بهره گیری از محضر اساتیدی چون مرحوم آیت الله ادیب نیشابوری، حاج میرزا احمد مدرسی، شیخ کاظم دامغانی، شیخ هاشم قزوینی، میرزا جواد آقا تهرانی و آیت الله العظمی میلانی دروس اصول، فلسفه، احکام و فقه را آموخت.
شهید طباطبایی در سال ۱۳۴۰ قصد اقامت در تهران را داشت که با درخواست مردم زابل، برحسب وظیفه شرعی در سیستان و بلوچستان ماند.
وی در سال ۱۳۴۲ نمایندگی دفتر آیت الله العظمی حکیم را در زابل برعهده گرفت و بنا به دستور این مرجع عالیقدر، یک باب مسجد، کتابخانه و مدرسه به نام وی در این شهر بنا کرد.
شهید جواد اسدالله زاده در سال 1329 در یک خانواده متوسط در مشهد متولد شد.تحصیلات ابتدایی خود را در دبیرستان ادیب شروع کرده و پس از اتمام ، برای گذراندن دوره متوسطه به دبیرستان ابن یمین رفت .او در دوران دبستان و دبیرستان از زمره دانش آموزان ممتاز و فعال بشمار می رفت. بعد از پایان تحصیلات متوسطه در دانشگاه اقتصاد دانشگاه تهران به آموزش اقتصاد پرداخت.پس از پایان خدمت سربازی برای ادامه تحصیل عازم آمریکا شد و در طی مدت 5 سال توانست در رشته فوق لیسانس اقتصاد و دکترای مدیریت درس خود را ادامه دهد.
در دوران اقامتش در آمریکا از فعالترین «اعضای انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا» بود و همچنین با همکاری چند تن از از دانشجویان مقیم آمریکا ، توانست در 5 شهر آمریکا انجمن اسلامی دانشجویان را پایه گذاری کند و بدین وسیله زمینه رشد و گسترش تفکر اصیل و انقلابی مکتب انسان ساز اسلام را در سطح دانشگاه و در میان قشر تحصیل کرده و روشنفکر دانشگاهی بوجود آورد.
زمانی که امام خمینی (ره) اعلام نمودند که به ایران خواهند آمد او با ناتمام گذاشتن تز دکترای خود بلافاصله به فرانسه رفت تا در کنار امام و با نیت پذیرش فرمان جهاد از طرف امام وشهادت در راه خدا به میهنش باز گردد و مبارزات خود را در کنار امت قهرمان و مسلمان ایران بر اساس رهنمودهای امام و بر اساس ضرورتهای مرحله ای انقلاب ادامه دهد.
شهید اسدالله زاده در پشت قیافه آرام و ساکت خود ، یک دنیا تلاش بود و ایمان او را وادار به کار در ساعتهای بی شمار در وزارت خانه می کرد ، زیرا معتقد بود که تا پای جان باید برای رشد انقلاب کوشید و براستی که بر عهد خویش استوار ماند و به همراه جمعی از مخلصان دین خدا در فاجعه انفجار حزب جمهوری اسلامی به دست منافقین کور به شهادت رسید و به معبود خویش پیوست.
محمد رواقی سال 1328 خورشیدی بهعنوان سومین فرزند خانواده 11 نفری در کوچه چهنو مشهد متولد شد. البته خانواده وی قبل از آغاز دوران تحصیل محمد به کوچه حوض مونس این شهر نقل مکان کردند. روحیه پرنشاط محمد در دوران کودکی باعث شده بود که بهدلیل جبر حاکم بر مکتبخانههای قدیم بارها از این مکان فرار کند اما علاقه به علم باردیگر او را به مکتب خانه میکشاند. پدر او از فرش فروشهای معروف و متدین مشهد و همچنین حافظ کل قرآن بود و به همین دلیل محمد از سنین پایین با علوم قرآنی و پس از آن با فعالیتهای مربوط به داد و ستد بازار آشنا شد.
اولین قدم مبارزاتی خود در دوران دانشجویی را با تشکیل انجمنهای اسلامی دانشجویان برداشت و همزمان به نفر اول اعتصابات دانشجویی دانشکده تبدیل شد. شهید رواقی در دوران دانشگاه بهعلت مبارزات سیاسی دستگیر شد.
وی با همکاری دوستانی مانند شهید شاهوتی و شهید مهمانچی انجمن اسلامی دانشجویان را در سال ۱۳۵۳ در اکلاهما و برخی دیگر از شهر های آمریکا تاسیس کرد. محمد پس از بازگشت به وطن، بر فعالیتهای مبارزاتی خود علیه رژیم شاهنشاهی افزود. شهید رواقی پس از بازگشت به ایران با همکاری دوستانش مؤسسه فرهنگی «رسا» را تشکیل داد و حدود ۲۰۰ جلد کتاب مذهبی و سیاسی را به چاپ رساند. از دیگر فعالیتهای سیاسی وی شرکت در واقعه 17 شهریور خیابان ژاله بود که در صف تظاهرکنندگان قرار داشت.
سرانجام این مبارز برجسته مشهدی در جریان انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در روز هفتم تیر 1360 به دیدار معبود شتافت و پیکر پاکش در آرامگاه 72 تن بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد./934/د۱۰۱/ب۱