آيين نكوداشت حجت الاسلام والمسلمین موحدی مفسر قرآن برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام علي روحاني مسؤول نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کاشان در آيين نكوداشت حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب با عنوان ‹‹در سايه سار قرآن››كه عصر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه كاشان برگزار شد، گفت: حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب به شاگردان خودش عشق مي ورزيد و به آنها احترام مي گذاشت و يك دانشجو را نمي توانيد نام ببريد كه از ايشان تعريف و تجليل نكند.
وي با اشاره به اينكه حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب در سال 47 شمسي به حوزه عليمه قم راه يافت، افزود: ايشان سال 56 بعد از تعطيلي حوزه به مناسبت شهادت غفاري به دست ساواك و آشفتگي طلاب به كاشان آمد و ادامه تدريس را در مدرسه امام و مدرسه ميانچال كاشان ادامه داد و از ادبيات سیوطي و مغني و مختصر تا اصول معالم و اصول فقه و از فقه شرح لمعه را درس داد.
حجت الاسلام روحاني ادامه داد: موحدي محب بعد از پيروزي انقلاب در سال 58 به دادگستري راه يافت و همزمان نماينده ولي فقيه در اوقاف كاشان شد، ضمن اينكه در هنرستان محمد فقيه نراقي دروس ديني را هفته اي چند ساعت تدريس مي كرد.
وي افزود: ايشان از سال 56 تا 59 در كاشان و در محله سرپله در خيابان محتشم به عنوان واعظ، سخنرانيهاي سياسي و مذهبي داشت و در سال 59 به قم برگشت و تاكنون نيز در قم ساكن است.
مسؤول نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه کاشان يادآور شد: حجت الاسلام والمسلمين موحدي محب در سال 62 به كاشان آمد و از همان نيم سال نخست سال 62 براي تدريس به دانشگاه كاشان دعوت شد و تا زمان استخدام در بهار سال 71 حدود 9 سال در هفته چند ساعت منطق و كلام و معارف اسلامي تدريس مي كرد.
وي افزود: حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب در سال 71 با مدرك كارشناسي ارشد از دانشگاه قم به استخدام دانشگاه كاشان درآمد.
حجت الاسلام روحاني ادامه داد: ايشان در سال 75 به دوره دكتري رشته علوم و قرآن و حديث دانشگاه قم راه يافت و سال 81 از رساله دكتري خودش دفاع كرد و عاقبت بعد از 26 سال و 4 ماه و 16 روز خدمت در دانشگاه در اول تيرماه سال 97 از دانشگاه كاشان بازنشسته شد.
همچنين حجت الاسلام والمسلمين حسين عرب استاد درس خارج حوزه علميه كاشان، گفت: حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب حاصل 67 سال زحمت و رنج و محنت و تحصيل است.
وي افزود: آنچه در حوزه و دانشگاه من را رنج مي دهد، دادن اصالت به مدرك و القاب است، در حاليكه اصالت از آن فضل و دانش تخلق به اخلاق الهي است براي رسيدن به كمال تقرب به خداوند است.
حجت الاسلام والمسلمين عرب گفت: اميرمومنان(ع) مي فرمايد در قيامت مشخص مي شود چه كسي دارا و چه كسي فقير است، چر ا كه دنيا با تمامي جاذبه هايي كه دارد مي گذرد و تنها چيزي كه باقي مي ماند حقيقت حكمت الهي و علم و دانش و عمل صالح است كه تمامي اين ويژگي در حجت الاسلام والمسلمين موحدي محب است.
وي به توسعه و ترويج تفسير قرآن در دوران بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران اشاره كرد و افزود: برخي تفسير قرآن را آسان گرفته و تصور مي كنند هركسي مي تواند تفسير قرآن داشته باشد در صورتيكه تفسير قرآن نيازمند دانش لازم و تبحر در متون ادبي و لغت و معاني و بيان است.
به گفته وي، حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب يك مفسر لايق و دارنده دانش لازم در علوم تفسير و قرآن است.
عباس زراعت رييس دانشگاه كاشان نيز با اشاره به اينكه نسل جوان امروز نيازمند شناخت الگوها است، گفت: اگر الگو ها و اسوه هاي تمدن يك كشور نابود شود تمدن آن كشور هم رو به اضمحلال است، از اين رو بايد الگوها را بشناسيم و آنها را به نسل جوان معرفي كنيم.
وي افزود: حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب يك شخصت جامع الاطراف علمي در ادبيات، فلسفه، فقه، اصول و كلام و تفسير است.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمين عبدالله موحدي محب گفت: برخي از جملات در حوزه معارف دين حداقل لايه هاي زيرين آن دشوار ياب و ديرياب است و انسان بايد 50 سال وقت بگذارد تا آن را بفهمد.
وي خوش برخوردي با مردم را ريسمان محبت دانست و افزود: برخي مواقع فهم ما از معارف دين در حد و اندازه يك كودك است در حاليكه همه معارف دين عميق است.
حجت الاسلام والمسلمين موحدي محب با اشاره به اينكه هر علمي كه براي انسان مفيد نباشد گمراهي است، اظهار داشت: اگر علم نتواند اديب، عارف، جامع شناس، فيلسوف، اديب و مفسر را اصلاح كند اين علم انسان را به گمراهي خواهد برد./1307/پ۶۰۲/ب۱