سند توسعه حوزه علمیه خواهران سیستان طراحی شود
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور در جلسهای که با مسئولان نهادهای حوزوی استان سیستان و بلوچستان داشت بیان کرد: ما در حوزه علمیه برادران و خواهران بیش از اینکه بخواهیم نسبت به تعداد بالای طلاب توجه داشته باشیم باید کاری کنیم که هر طلبه توانایی سرشاخهبودن یک شبکه تعلیمات دینی را داشته باشد که اعضای آن افرادی غیر از طلاب باشند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور ابراز کرد: اینکه تعداد طلاب افزایشیافته و تنها طلاب در شبکه تعلیمات دینی حضورداشته باشند کار سختی و مورد پسندی نیست بلکه باید مردم در شبکه تعلیمات دینی قرار گیرند.
وی عنوان کرد: در شبکه تبلیغی ما باید افرادی از جنس خود مردم وجود داشته باشند و به همین دلیل باید طلابی داشته باشیم که در کنار تحصیل خود در مشاغل مختلف و اقشار گوناگون حضور داشته باشند، تجربه خالصسازی شبکه تبلیغات دینی هیچگاه به نتیجه نرسیده و کار اشتباهی است، حتی دیگر کلیسا نیز این کار را انجام نمیدهد.
حجتالاسلام والمسلمین بهجتپور ادامه داد: حدود 8 هزار طلبه در استان سیستان و بلوچستان حضور دارند که آمار بسیار بالایی است و باید نسبت به بالا بردن کیفیت و توانایی آنها توجه کافی داشته باشیم، نباید آمار طلاب را بهحدی بالا ببریم که کیفیت آموزش و رسیدگی به طلاب و بالا بردن توانایی و مهارتهای آنها کاهش پیدا کند.
وی بیان کرد: ظرفیت حوزههای علمیه را بالا برده و آمار تعداد طلاب افزایش دادیم و نتیجه آن عدم رسیدگی کافی به آنها و تربیت طلاب با تواناییهای کم و ضعیف بوده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور با بیان اینکه مسئولان حوزوی استان سیستان و بلوچستان باید هماندیشی کرده و نسبت به آمار و تواناییهای طلاب در سالهای آینده برنامه جامعی به ما ارائه دهند، اظهار کرد: مسئله ما امروز این نیست که آمار طلاب سطح دو زیاد باشد، ما باید نسبت به بالارفتن آمار سطح سه و چهار دقت و تلاش کافی داشته باشیم.
وی افزود: ما طلاب را باید برای سرشبکه دینی بودن تربیت کنیم و برای سرشبکه بودن باید برای آنها برنامه ارتقای دانشی داشته باشیم، سند مسیر توسعه طلاب خواهر سیستان باید توسط شما مسئولان با توجه به این رویه طراحی شود.
حجتالاسلام والمسلمین بهجتپور با بیان اینکه باید شورای تبلیغ در استان سیستان و بلوچستان راهاندازی شود تصریح کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که دفتر همکاری میان حوزه علمیه خواهران با دفتر تبلیغات داشته باشیم تا برای طلاب خواهر در میدان تبلیغی کشور ساماندهی بهتری داشته باشیم.
وی ابراز کرد: حوزه علمیه خواهران ظرفیت بسیار خوبی در عرصه فضای مجازی دارد و میتوانیم بسیاری از دورههای آموزشی خود را در فضای مجازی و به صورت آنلاین از قم برای طلاب این استان برگزار کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین بهجتپور با بیان اینکه حوزههای علمیه خواهران ظرفیت بسیار خوبی برای اعتلای فرهنگ و دانش در کشور است عنوان کرد: حوزه علمیه خواهران خود را از دیگر نهادهای فرهنگی و حوزوی جدا نمیداند و ما تلاش خود را برای هماهنگی بیشتر با این نهادها به کار میگیریم.
وی ادامه داد: اگر همه ما تمام تلاش خود را برای حضور باقدرت در میدان بهکارگیریم مطمئنا پیروز خواهیم شد، زیرا منطق ما بر اساس «جاءالحق و زهق الباطل، ان الباطل کان زهوقا» است و مذهب حقه شیعه مطمئناً در صورت حضور قدرتمند در میدان میتواند عزت خود را به رخ رقیبان بکشد.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام والمسلمین گزمی بیان کرد: امروز حوزه شیعه در این منطقه باید بیشازپیش درزمینهٔ ارتقای سطح معلومات دینی بانوان تلاش کند چراکه مذاهب دیگر تلاش بسیار زیادی در خصوص تبلیغ مذهب خود بهویژه در میان زنان انجام میدهند.
امامجمعه هیرمند با اشاره بهضرورت فعالیتهای فرهنگی و علمی حوزه علمیه خواهران در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اگر نسبت به این مسائل مهم غفلت کنیم نظام جمهوری اسلامی و مکتب اهلبیت(ع) ضربه میخورد.
وی افزود: بنده از سال ۸۵ در این منطقه فعالیت کرده و همواره تلاش ما بر این بوده است که حوزههای علمیه برادران و خواهران در این مناطق حضور و فعالیت داشته باشند، زابل، زهک و سپس هیرمند ازجمله مناطقی بودند که توانستیم حوزههای علمیه را در آن راهاندازی کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین گزمی با بیان اینکه امروزه 70 طلبه در شهرستان هیرمند به تحصیل و فعالیتهای فرهنگی میپردازند تصریح کرد: ما با کمک اهلبیت(ع) و یاری خداوند متعال توانستیم این حوزههای علمیه را راهاندازی کنیم و امکانات ما برای این کار بسیار اندک بود.
وی ابراز کرد: برخی از قوانین بهگونهای ایجاد شده که تمام مناطق کشور به یک صورت دیده میشود و این امر با عدالت سازگار نیست، باید میان مناطق کم برخوردار با مناطقی که از نظر توانایی مالی و پیشینه فعالیت قدرتمندتر هستند تفاوت قائل باشیم.
امامجمعه هیرمند عنوان کرد: حجتالاسلام والمسلمین عربخالص با اعتقاد راسخ و با همت بسیار زیادی برای ساخت و اعتلای حوزه علمیه خواهران در استان سیستان و بلوچستان تلاش کرده و با توجه به کمبود امکانات توانسته است فعالیتهای بسیار خوبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه نباید تنها در قم و مناطق بهرهمند نشسته و نسبت به مناطق محروم بیتفاوت باشیم ادامه داد: باید سنگرها را در مناطق مرزی و فراتر از مرزها قرار داده و به دشمنان اجازه پیشروی ندهیم، تفکرات وهابیت و سلفیت امروز فعالیتهای زیادی انجام میدهند اما هرگاه طلاب خواهر و برادر در یک عرصه ورود پیدا کردند توانستند جو را به نفع جریان شیعی و انقلابی برگردانند.
حجتالاسلام والمسلمین گزمی بیان کرد: به برکت حوزههای علمیه افراد زیادی در استان سیستان و بلوچستان به مذهب شیعه گرایش پیدا کردند، به همین دلیل باید از حضور و فعالیتهای حوزههای علمیه در این مناطق حمایتهای بیشتری صورت بگیرد، در منطقه هیرمند نیز تاکنون یک زمین خریداریشده است و امیدواریم که مراحل ساخت حوزه علمیه خواهران در این منطقه بهزودی شروع شود.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین حیدری نسب اظهار کرد: تقریباً 45 هیئت مذهبی و کانون فرهنگی و حدوداً 120 مجموعه فعال مذهبی بانوان در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: ارتباط مساجد و طلاب مجموعه حوزه علمیه خواهران از مسائلی است که نسبت به آن توجه زیادی باید داشته باشیم اما تاکنون امکانات لازم برای ایجاد این هماهنگی فراهم نشده و باید اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
حجتالاسلام والمسلمین عربخالص نیز با اشاره به افتتاح مدرسه علمیه خواهران زینبیه زهک بیان کرد: زمین این مدرسه حدود سه سال پیش توسط آقای خیری فراهم شد و سازمان آب نیز همکاری خوبی برای آماده سازی این زمین با ما داشت.
وی افزود: دوران سختی طلاب خواهر شهرستان زهک به پایان رسید و امروز دیگر ساختمان و خوابگاه این مدرسه علمیه خواهران با تلاشهایی که صورت گرفت در متراز 1850 متر آماده استفاده شده است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان سیستان و بلوچستان ابراز کرد: امیداوریم که این مدرسه علمیه محلی برای افزایش خیر و معنویت در این منطقه شود و طلاب فاضله و با دانشی تربیت کند./998/د101/ج