۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۲
کد خبر: ۵۹۹۸۹۴
سرمقاله؛

به عقب برگشته‌اید

به عقب برگشته‌اید
پیش از ترامپ هم گره‌ای از اقتصاد مردم باز نشده بود و چرخ سانتریفیوژ‌ها که نمی‌چرخید هیچ، چرخ زندگی مردم هم در اثر تدابیرتان روز به روز کندتر می‌شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، روز دوازدهم اسفند ماه، تیتر و عکس صفحه اول روزنامه رسالت به موضوع «بازگشت کوپن به اقتصاد ایران» اختصاص یافته بود. یادآوری گزاره «به عقب برنمی گردیم» که شعار کمپین انتخاباتی آقای حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ بود، گویا آن قدر به کام جوابیه نویسان دولت خوش نیامده است که دولت محترم طی ۶ سال گذشته، بسیاری از طرح‌های اقتصادی و اجرایی را عملا متوقف کرده و اگر با تسامح بگوییم، بسیار کم تحرک است، ظرف یک روز جوابیه جالبی به دفتر روزنامه رسالت ارسال کرده است.
 
پیش از این نیز، هم ما و هم همکارانمان در رسانه‌های مختلف، با مصادیق فراوانی از کم صبری و تحمل نکردن نقد، توسط برخی دستگاه‌ها از دولتی که قرار بود دهان هارا نبندد و قلم‌ها را نشکند، مواجه شده بودیم. به همین جهت بنا داریم از این پس، حداقل بخشی از بیانیه هاو جوابیه‌ها و نامه‌های مدعیان اعتدال و آزادی بیان را بی پاسخ نگذاریم.
 
اما فراز‌هایی از جوابیه، نیاز به توضیح و پاسخ دارد:یک. در بند اول، نوشته اید که کوپنی شدن دوباره اقتصادایران تصمیم کمیسیون تلفیق بوده و انتساب آن به دولت «تلاشی عامدانه برای انحراف افکار عمومی» و «برخوردی سیاسی» است.
 
سوال ما این است که در کدام قسمت گزارش رسالت آمده که کوپنی شدن، تصمیم دولت است. از قضا معتقدیم که دولت، احتمالا به دلایل سیاسی و فرار از فشار روانی، در برابر بازگشت کوپن، بیش از حد مقاومت کردهاما عملکرد بسیار ضعیف و اسف بار آن در حوزه تامین کالا‌های اساسی از جمله گوشت و مرغ، به مانند سایر حوزه‌ها اعم از صیانت از ارزش پول ملی، کنترل نوسانات بازار سکه و ارز، تورم، بیکاری و خروج از رکود، کار را به جایی رسانده که پس از حدود یک دهه، راهی جز بازگشت کوپن به اقتصاد ایران و زندگی مردم نمانده است.
 
نکته دیگر اظهار دلسوزی چندباره دفتر رئیس جمهور نسبت به معیشت مردم و سیاسی خواندن برخورد رسانه هاست.
 
اگرچه چنین موضعی، واقعا احتیاج به جواب ندارد، اما خوب است بدانید آن چه گفتنش را برای ما خطامی دانید و برنمی تابید، همان چیزی است که تقریبا۶ سال است شما انجام می‌دهید.
 
اگر گفتن از بی ثباتی بازار سکه و ارز و اضطراب مردم خطاست، ببینید دیگر بی ثبات کردن این بازار چه جرم بزرگی است. مگر وضعیت فعلی اقتصاد ایران، خروجی و محصول عملکرد ۶ ساله دولت شما نیست؟ در ۴ سال اول که همه نابه‌سامانی‌ها به گردن دولت قبل بود و امروز که همه چیز به گردن ترامپ است.
 
باید به محضرتان عرض شود که اولا در دوران پیش از ترامپ هم گره‌ای از اقتصاد مردم باز نشده بود و چرخ سانتریفیوژ‌ها که نمی‌چرخید هیچ، چرخ زندگی مردم هم در اثر تدابیرتان روز به روز کندتر می‌شد و البته مهم‌تر از همه، اگر قرار بود مقصر همه چیز و همه کس رئیس جمهور قبل و فلان نهاد و رئیس جمهور سفیه ایالات متحده باشد، پس دیگر دکتر حسن روحانی، چرا نامزد ریاست جمهوری شدند. دیگر آن که وضعیتی که با تغییر یک دولت خارجی، دولتی در ایران به بن بست برسد، متاسفانه نه در طراز نظام مقدس جمهوری اسلامی بلکه یادآور پادشاهان ضعیف دوره قاجار و پهلوی است.
 
دو. در بند دوم جوابیه، بر «الکترونیک» بودن کوپن‌های جدید تاکید شده است. نکند انتظار دارید به سبک سال‌ها پیش، کوپن‌ها کاغذی باشد و پس از تحویل کوپن، شناسنامه مردم هم مهر شود. چرا قدری به عملکرد دولت‌تان نمی‌نگرید؟ باید گفت روحیه و سبک مدیریت رئیس جمهور به همه وزرا و مسئولان دولتی سرایت کرده است.
 
توزیع سبد‌های کالا و صف‌های طویل و بی نظمی که نه تنها در شأن مردم نبود، بلکه قلب هر بیننده را به درد می‌آورد یادتان هست؟ آن وضعیت، تدبیر وزارت صمت همین دولت بود برای توزیع کالا‌های اساسی. وزیر راه وشهرسازی شما گفت که مسکن مهر مزخرف است. حالا پس از پنج سال دوباره به همان مسکن مهر بازگشته اید. طرح کارت‌های سوخت را لغو کردید و امروز دوباره قرار است سهمیه بندی بنزین از سر گرفته شود. گفته اید که ما رئیس جمهور را تخریب کرده ایم. صادقانه باید گفت که این دولت و این رئیس جمهور، اصلا نیازی به تخریب ندارد.
 
سه. در بند سوم، مرقوم کرده اید که «دمیدن به انگاره دروغین قحطی کالا‌های اساسی» و «ایجاد نگرانی‌های کاذب در اذهان عمومی» در شأن این روزنامه نیست. نکته آنجاست که این دو گفته، دقیقا مصداق بارز همان انحراف افکار عمومی و برخورد سیاسی است که به روزنامه رسالت منتسب کرده اید. آیا نگرانی‌هایی که در ذهن مردم نسبت به اقلام اساسی وجود دارد، کاذب است؟ با مراجعه‌ای به رسانه‌ها و از جمله رسالت، شاید قدری متوجه نگرانی واقعی مردم نسبت به تامین کالا‌های اساسی شوید. خوب است به عنوان دفتر رئیس جمهور، مسئولان بالاتر دولت را هم در جریان این نگرانی واقعی قرار دهید.
 
چهار. بند چهارم، اما از همه عجیب‌تر است. گفته اید، دولت، رمز غلبه بر توطئه‌های اقتصادی دشمن را «وحدت کلمه» و «یکپارچگی همه نیرو‌های سیاسی کشور» می‌داند و برای تحقق این مهم «چشم به یاری همه نهاد‌ها و رسانه‌ها دارد». کدام نهادها؟ همان نهاد‌هایی که جناب رئیس جمهور علنا به آن‌ها حمله می‌کند. کدام نهاد مانده که رئیس جمهور محترم به آن نتاخته و مورد تخطئه قرار نداده باشد؟
 
حتی همین چند روز پیش، آقای رئیس جمهور در دفاع از FATF و پالرمو، به مجمع تشخیص مصلحت نظام که جمعی از بزرگان و عقلای کشور و منصوب مقام معظم رهبری هستند، حمله کرده و با تعبیر «نمی شود کشور را به ۱۰ تا ۲۰ نفر سپرد»، جایگاه قانونی و وزانت این نهاد را مورد هجمه قرار داد. رئیس جمهور محترم، در مقاطع مختلف و بر خلاف تمام مصالح، به نهاد‌های نظامی و امنیتی هم حمله کرده است.
 
علاوه بر این، واقعا دفتر رئیس جمهوری که در واکنش به مخالفان و منتقدانش از هیچ توهینی فروگذار نکرده، چگونه دم از «وحدت کلمه» می‌زند؟ چگونه منتقدان بی سواد، بی شناسنامه ترسو، کودک و لرزانی که به قول رئیس جمهور محترم باید به جهنم می‌رفتند، امروز دعوت به رعایت یکپارچگی می‌شوند؟ دفتر رئیس جمهور با چه منطقی چنین موضعی گرفته؟ قرار بود آن قدر مردم در دولت شما درآمد سرشار پیدا کنند که به یارانه نیاز نداشته باشند، حالا کوپن هم اضافه شده است.
 
واقعا چه بگوییم؟ گفته اید در شرایط جنگ اقتصادی، وحدت کلمه و یکپارچگی را حفظ کنیم، فقط نمی‌دانیم چرا رئیس جمهور سر سوزنی به این اصل معتقد نیست، از باب نمونه، وقتی اعضای مجمع با مشاهده نتایج برجام، پالرمو و FATF را تصویب نمی‌کنند، دولت دم از رفراندوم می‌زند؟ آیا طرح رفراندوم، در راستای ایجاد وحدت و یکپارچگی در شرایط جنگ اقتصادی است؟
 
پنج. به عنوان یک رسانه، از مسئولان دولتی و به ویژه شخص رئیس جمهور که به گفته خودشان استاد عملیات روانی هم هستند، می‌خواهیم قدری برخورد‌ها و مسائل سیاسی و تفکر حذف و هدم رقیب و امور کاذب را فروگذارند و به دغدغه‌های واقعی مردم برسند. /۱۰۱/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
منبع: رسالت
ارسال نظرات