۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴
کد خبر: ۶۰۷۱۳۷

دیدار رییس المصطفی با برخی از شخصیت‌های دینی هند

دیدار رییس المصطفی با برخی از شخصیت‌های دینی هند
رییس جامعه المصطفی العالمیه در جریان سفر به هند با شماری از شخصیت های دینی این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی، رئیس جامعه‌المصطفی، در سفر به هند، ضمن بازدید از برخی از مراکز دینی و آیینی هند، با مسئولان و شخصیت‌های دینی گوناگون ديدار و گفت‌وگو كرد و بر ضرورت افزایش همکاری علمی و گفت‌وگوی ادیان جهت دست‌یابی به معنویت، اخلاق و صلح جهانی تأکید ورزید.

در این بازدیدها، شخصیت‌های دینی و آیینی هند، ضمن استقبال گرم از رئیس جامعه‌المصطفی و هیئت همراه، به معرفی اصول اعتقادی و همچنین برخی از مناسک و باورهای دینی خویش پرداختند .

در بازدید از یکی از بزرگ‌ترین مراکز عبادی سیک‌ها در دهلی نو، رئیس جامعه‌المصطفی گفت: رفتار محبت‌آمیز و دوستانه شما عزیزان، نشانه روابط مستحکم تاریخی، فرهنگی و تمدنی ملت ایران و هند است و فرهنگ زندگی مسالمت‌آمیز ادیان، که در هند دیده می‌شود، می‌تواند فرصت و ظرفیت بسیار مهمی برای گسترش همکاری علمی و فرهنگی دوجانبه باشد.

وی با تأکید بر ضرورت همکاری بیشتر پیروان ادیان، به ویژه در زمینه‌های اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی، ابراز کرد: هدف عالی و رسالت بزرگ همه انبیا و اولیای خدا، دعوت انسان‌ها به زندگی سعادتمندانه و گسترش ارزش‌های اخلاقی و انسانی بوده است. ما امروز بیش از هر زمان دیگر، نیازمند همکاری هر چه بیشتر پیروان ادیان برای مبارزه با افراطی‌گری و زندگی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان با یکدیگر در جهان هستیم.

رئیس جامعه‌المصطفی با تأکید بر آمادگی جامعه‌المصطفی برای تقویت گفت‌وگوی ادیان اظهار داشت: با توجه به مذاکرات انجام‌شده در این دیدارها آمادگی داریم علاوه بر همکاری آموزشی و پژوهشی، در زمینه شناخت ادیان، سمینار مشترک علمی با همکاری مراکز دینی و آکادمیک ایران و هند، با موضوع بررسی ارزش‌های اخلاقی معنوی در اسلام و آیین‌های هندی داشته باشیم.

یکی از روحانیون دینی آیین سیک نیز اظهار داشت: بسیاری از ارزش‌های دینی و اخلاقی آیین سیک، برگرفته از آموزه‌های اسلامی است و به همین دلیل، می‌توان اشتراکات زیادی بین آیین سیک و اسلام، به ویژه در مسائل اخلاقی و تربیتی و ارزش‌های انسانی، دید و ما آماده همکاری بیشتر با ایران و جامعه‌المصطفی در خصوص اشتراکات و گفت‌وگوی ادیان به منظور شناخت بیشتر و همکاری دوجانبه هستیم.

شایان ذکر است در این دیدار مقرر شد نمایندگی جامعه‌المصطفی در هند اقدامات لازم را برای مذاکرات تکمیلی و برنامه‌ریزی، با هدف برگزاری این سمینار مشترک با پیروان ادیان هندی انجام دهد.

گفتنی است در ادامه این دیدارها، رئیس جامعه‌المصطفی از بخش‌های مختلف این مراکز دینی بازدید نمود و با فعالیت‌های فرهنگی و دینی آنان آشنا شد.

بازدید رئیس جامعه‌المصطفی از مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور در دهلی نو
حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی همچنین در این سفر ضمن بازدید از مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور در دهلی نو، با «دکتر خواجه‌پیری»، رئیس این مرکز، دیدار و درباره فعالیت‌های آن و راه‌های گسترش همکاری دوجانبه تبادل نظر کرد.

در این بازدید، حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی ضمن تقدیر از فعالیت‌های انجام‌شده در مرکز میکروفیلم نور، تلاش‌های مجدانه و ابتکارات ارزشمند آقای خواجه‌پیری را در حفاظت و بازنشر میراث کهن و ارزشمند اسلامی در هند، برجسته و شایان تقدیر دانست.

رئیس جامعه‌المصطفی درباره زمینه‌های همکاری علمی- پژوهشی جامعه‌المصطفی با این مرکز گفت: آثار و اسناد موجود در این مرکز می‌تواند منبع خوبی برای استادان و پژوهشگران جامعه‌المصطفی باشد. دانش‌آموختگان جامعه‌المصطفی ظرفیت بسیار خوبی برای همکاری در زمینه احیا و بازنشر آثار خطی در هند به شمار می‌روند.

وی درباره همکاری دو مرکز برای تربیت نیروی متخصص و توانمند به منظور احیای آثار اظهار داشت: انتظار می‌رود این مرکز با همکاری نمایندگی المصطفی در هند، دوره‌های آموزشی برای طلاب و دانش‌آموختگان المصطفی برگزار نماید تا طلاب دانش و مهارت لازم را برای استمرار این فعالیت در مناطق دیگر هند داشته و در آینده همکاران خوبی برای مرکز نور باشند.

دکتر خواجه‌پیری نیز در سخنانی، گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه‌های پژوهشی و فرهنگی و برنامه‌های آینده این مرکز ارائه کرد.

وی گفت: مرکز میکروفیلم در سال 1364 با هدف حفظ و نشر میراث مکتوب اسلامی در هند بنیان‌گذاری شده است و هم‌اکنون، به تهیه میکروفیلم، عکس‌برداری، مرمت و نشر نسخه‌های خطی کهن به صورت چاپ همانند می‌پردازد و تاکنون توانسته است میکروفیلم بیش از شصت‌هزار نسخه‌ خطی فارسی، عربی و اردوی کتابخانه‌های هند را تهیه کند.

رئیس مرکز میکروفیلم نور ادامه داد: یکی از فعالیت‌های ابتکاری مرکز میکروفیلم نور، که برای نخستین بار در این مرکز طراحی و اجرا شده، تهیه نسخه‌های نادر و نفیس اسلامی به صورت نسخه همانند، باکاغذ دست‌ساز، با کیفیت نسخه اصل و تکثیر آن در پنجاه نسخه است که آن را در اختیار کتابخانه‌های بزرگ جهان قرار می‌دهد تا ضمن نشر اندیشه اسلامی و دسترسی آسان‌تر پژوهشگران و دانش‌پژوهان، رونوشت اصل نسخه به صورت سند برای نسل‌های آینده باقی بماند و تاکنون دویست نسخه به این صورت احیا شده است.

وی نقش جامعه‌المصطفی را در تربیت علما و اندیشمندان دینی برای هندوستان بسیار برجسته دانست و گفت: مرکز میکروفیلم نور در حال تهیه دانش‌نامه پیروان مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) در هند است و بیشتر افرادی که در تهیه آن فعالیت دارند، از دانش‌آموختگان جامعه‌المصطفی هستند. /924/ج

حسین عجمی
ارسال نظرات