توجه ویژه جامعهالمصطفی به بهرهمندی بانوان از آموزشهای اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین عباسی در دیدار «دکتر ابراهیم عبدیپور»، رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س)، ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت مولیالموحدین علیبن ابیطالب(ع)، اظهار داشت: امیدواریم در ایام نورانی شبهای قدر، مشمول الطاف ذات اقدس الهی قرار گیریم.
وی در ادامه این دیدار، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و تاریخچه تأسیس جامعةالمصطفی، اظهار داشت: جامعهالمصطفی به عنوان دانشگاه بینالمللی اسلامی، عضو اتحادیههای بزرگ دانشگاههای جهان است.
رئیس جامعهالمصطفی با بیان این که از 132 ملیت در جامعهالمصطفی مشغول فراگیری علوم اسلامی و انسانی هستند و المصطفی در حوزه علوم اسلامی و انسانی، بیش از 150 رشته و گرایش آموزشی برای مقاطع مختلف تحصیلی راهاندازی نموده است، اظهار داشت: براساس طرح تحول نظام آموزشی در جامعةالمصطفی، بیش از چهارصد رشته و گرایش و مقطع راهاندازی خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی ضمن تبیین فعالیت مراکز آموزش عالی جامعهالمصطفی در مشهد، تهران، تبریز، گرگان، آشتیان و...، با بیان این که جامعةالمصطفی در بیش از پنجاه کشور جهان حضور به هم رسانده و نمایندگیهای فعالی راهاندازی نموده است، ابراز داشت: جامعهالمصطفی ضمن حضور رسمی در قالبهای مختلف علمی، تفاهمنامهها و همکاری بایستهای با مراکز بینالمللی جهان راهاندازی نموده است.
وی بر اهمیت توجه به ظرفیتها و فعالسازی آن در عرصه عمل تأکید نمود و خاطرنشان ساخت: توجه به بخش ویژه خواهران، از هدفگذاریهای مهم مراکز آموزشی و صفی جامعةالمصطفی به شمار میرود. مجتمع آموزش عالی بنتالهدی، بزرگترین مجموعه ویژه خواهران جامعهالمصطفی است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی، در بخش دیگری از سخنان خود، آموزشهای کاربردی و مهارتی را از هدفگذاریهای المصطفی برشمرد و اذعان داشت: جامعةالمصطفی با راهاندازی مجموعه آموزشهای کاربردی، بیش از صد رشته، مهارت و دوره کاربردی تعریف نموده و از ظرفیت خوبی برای گسترش همکاری در این زمینه برخوردار است.
وی آموزش زبان فارسی را از دیگر ظرفیتهای جامعهالمصطفی دانست و یادآور شد: دانشپژوهان المصطفی عموماً در شش ماه تا یک سال در دوره آموزش زبان فارسی شرکت میکنند و فارسی را فرامیگیرند؛ جامعةالمصطفی آمادگی دارد این تجارب ارزشمند را در اختیار مجموعههای علمی کشور قرار دهد.
رئیس جامعهالمصطفی با بیان این که آموزش زبان فارسی از پیشنیازهای اولیه ورود به عرصههای آموزشی جامعةالمصطفی به شمار میرود، خاطرنشان کرد: گسترش زبان فارسی در دنیا و آموزش زبان فارسی به چندصدهزار نفر، لشکر بزرگی از فراگیران زبان فارسی را تشکیل داده است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی ظرفیت مراکز پژوهشی جامعةالمصطفی را از دیگر بسترهای ارزشمند همکاری میاندانشگاهی برشمرد و ابراز نمود: عرصه پژوهش، ظرفیت بالایی در ارتقای همکاری علمی و تعاملات دانشگاهی دارد.
رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) نیز در ادامه این دیدار، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای دانشگاه حضرت معصومه(س)، با بیان این که این دانشگاه از سال 1386 به عنوان دانشگاه جامع ویژه بانوان راهاندازی شده است، اظهار داشت: با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد دانشگاه ویژه بانوان، این نوع دانشگاه در کارکرد داخلی و سطح بینالمللی بسیار مؤثر خواهد بود.
وی راهاندازی رشتههای ویژه بانوان و ترسیم فرایندهای شغلی را در این زمینه، از هدفگذاریهای این دانشگاه برشمرد و اظهار داشت: همکاری دانشگاه حضرت معصومه(س) با نهادهایی مانند جامعهالمصطفی به عنوان مجموعهای عظیم و گسترده، خیرات و برکات زیادی به دنبال خواهد داشت.
دکتر عبدیپور بر اهمیت گسترش همکاری علمی در حوزه بانوان تأکید نمود و یادآور شد: ترسیم و تشکیل رشتهها و گرایشهای ویژه بانوانی، ناظر به نیازهای اجتماعی و بینالمللی و نیز راهاندازی کارگاههای تخصصی مهارتافزایی، از الزامات عصر کنونی به شمار میرود.
وی ارتقای سطح علمی دانشپژوهان و پاسخ به نیازهای الزامی حضور فعال بانوان را در عرصههای اجتماعی، از هدفگذاریهای دانشگاه حضرت معصومه(س) دانست و اذعان داشت: آشنایی بانوان با مهارتهای بایسته نقشآفرینی در عرصههای اجتماعی، از مهمترین هدفگذاریهای این دانشگاه به شمار میرود.
عبدیپور، در پایان، تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم از توان عظیم و ظرفیتهای علمی جامعهالمصطفی در ارتقای سطح فعالیتی دانشگاه حضرت معصومه(س) حداکثر استفاده را داشته باشیم.
گفتنی است در پایان این دیدار، تفاهمنامه همکاری دانشگاه حضرت معصومه(س) و جامعهالمصطفی به امضای رؤسای این دو نهاد رسید./1330/د102/ب1