دلایل و راهکارهای مواجهه با دخالت خانوادهها در زندگی زوجین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، خانم بیبی نرگس ذاکری جو، استاد حوزه علمیه خراسان، امروز در سلسله نشستهای زن و خانواده که با موضوع راهکارهایی برای جلوگیری از دخالت خانوادهها در زندگی زوجین با حضور طلاب و خانوادههای آنها در محل مدرسه علمیه حضرت الزهرا (س) برگزار شد، بر ضرورت شناخت دلایل دخالت خانوادهها و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع مشکلات خانوادگی تأکید کرد.
وی با بیان اینکه ما دو نوع دخالت مثبت و منفی داریم، افزود: انسانها برای زندگی نیاز به تجربه دارند و این تجربه را میتوان از اطرافیان به دست آورد که در این زمینه دخالت مثبت شامل مواردی مانند مشورت و نقش پدر و مادر قبل از ازدواج و مشورت اطرافیان هنگام بحث و دعوا است که در این زمینهها میتوان به داستان دختران حضرت شعیب (ع) در قرآن و آیه 35 سوره نساء اشاره کرد.
خانم ذاکری جو اضافه کرد: خداوند در این آیه میفرماید: «وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَینِهِمَا فَابْعَثُواْ حَکمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَحَکمًا مِّنْ أَهْلِهَا إِن یرِیدَا إِصْلاَحًا یوَفِّقِ اللّهُ بَینَهُمَا إِنَّ اللّهَ کانَ عَلِیمًا خَبِیرًا» و تأکید میکند اگر از اختلاف میان زن و شوی آگاه شدید، داوری از کسان مرد و داوری از کسان زن برگزینید اگر آن دو را قصد اصلاح باشد خدا میانشان موافقت پدید میآورد که خدا دانا و آگاه است.
وی تصریح کرد: البته قبل از ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از دخالت خانوادهها در زندگی زوجین باید دلایل دخالت در خانوادهها را بررسی کرد و شناخت.
خانم ذاکری جو با اشاره به دلایل دخالت خانوادهها در زندگی زوجین، اظهار کرد: حس مالکیت خانوادهها بعد از ازدواج یکی از این دلایل است که در این زمینه اگر زوجین با هم ارتباط صمیمی بیشتری داشته باشند و به یکدیگر بیشتر نزدیک شوند افراد کمتر میتوانند بین آنها نفوذ کنند.
وی وابستگی اقتصادی و خانوادگی به خانوادهها را از دیگر دلایل این دخالتها دانست و گفت: اگر همسر، خود را در جایگاه دوم نزد زوج و یا زوجه احساس کند این امر باعث مشکلات میشود.
خانم ذاکری جو عدم اطمینان والدین به آمادگی فرزندانشان برای شروع یک زندگی مشترک را از دیگر دلایل دخالت خانوادهها دانست و افزود: باید برای تمام این عوامل و دلایل چاره مناسب و سنجیده اندیشیده و اجرایی شود./9314/ت310/ب1