منفعت برخی اجازه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را نمیدهد
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست علمی تخصصی بایستههای شبکه ملی اطلاعات صبح امروز با حضور حجت الاسلام محمد کهوند کارشناس فضای مجازی و مهدی صرامی رئیس مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی در خبرگزاری رسا برگزار شد.
ابتدا حجت الاسلام کهوند در تعریف شبکه ملی اطلاعات به چهار مسئله مهم در این موضوع اشاره کرد و گفت: شبکه ملی اطلاعات یک اینترنت متصل به اینترنت جهانی میباشد ولی با چهار ویژگی پرسرعت، ایمن، ارزان و سالم است. در سرویسهای داخلی الان سرعت کم است؛ زیرا باید پیامی که ارسال میکنیم به آمریکا برود، تایید شود و دوباره برگردد و به دست مخاطب برسد، وقتی شما از زیرساخت داخلی برای ارتباطات استفاده میکنید، معنی ندارد که قیمتش همان قیمتی باشد که در اینترنت بین المللی است.
وی با اشاره به ناامنی موجود در اینترنت و شبکه جهانی موجود افزود: در بحث امنیت من یک نکته را شفاف بگویم، در سرویس خارجی، دست نیروهای امنیتی خارجی برای دسترسی به اطلاعات همه اشخاص باز است. برای ورود به حریم خصوصی نیاز به اخذ مجوز قوه قضائیه ندارند و به حریم هر کسی که بخواهند میتوانند ورود کنند، ولی این چیزی است که امروز کتمانش کردند و گفتند بر خلاف امنیت ملی است.
کارشناس فضای مجازی اظهار داشت: در سرویس داخلی، طبق فتوای صریح مقام معظم رهبری، دخالت حرام است؛ حریم مردم محترم شمرده میشود. بخشی از مسئولان علاقه ندارند که شبکه ملی اطلاعات راه بیفتد و سرویسهای داخلی فراگیر بشود؛ به دلیل اینکه میترسند از میزان دسترسیشان به اطلاعات کاسته شود.
وی برای شکه ملی اطلاعات، چهار لایه لازم را یادآور شد و عنوان کرد: شبکه ملی اطلاعات چهار لایه دارد؛ اول زیر ساخت، دوم اتصال، سوم خدمات، چهارم محتوا؛ محتوا، همین چیزهایی است که تولید و آپلود میشوند که از این لحاظ مشکلی نداریم. خدمات هم همین جستجوگرها، ایمیلها و وبلاگها می شوند؛ خدمات، چیزهایی است که دسترسی ما را به خدمات محیط مجازی تسهیل میکند؛ از نظر این لایه هم تامین هستیم.
حجت الاسلام کهوند توضیح داد: شبکه اتصال، نحوه اتصال کاربر به خدمات و زیرساخت است؛ اگر این شبکه اتصال درست چیده و به هم متصل شود، سرعت سرویس بالا میرود اما زیرساخت دو بعد دارد، سخت و نرم. مشکل ما این دو لایه آخر است که هنوز کامل نشده و ما شبکه ملی اطلاعات نداریم.
وی با اشاره به این مطلب که دولت نمیخواهد این شبکه راه اندازی شود، خاطرنشان کرد: چرا شبکه ملی اطلاعات راه اندازی نمیشود؟ یکی از دلایل این است که منافع دولت اجازه نمیدهد. دولتمردانی که با وارد کردن انحصاری پهنای باند، بخشی از سود استفاده مردم از اینترنت را به خودشان اختصاص دادهاند.
نویسنده کتاب شبکه عنکبوتی ادامه داد: دلیل دیگر نفوذ در مراجع تصمیمگیر است. مسئولین نشستهاند و زیر دستها اطلاعات غلط به مسئولین میدهند؛ گزارش غلط رد میکنند و مسئول هم طبق گزارش رسیده، وضعیت فضای مجازی را سالم اعلام میکند. علت بعدی، نفوذ گفتمانی بین بچههای انقلابی برای بازیهای سیاسی و دو قطبی کردن اجتماع، و فهم غلط از شبکه ملی اطلاعات است و ما فکر کردیم که وظیفهمان فقط تولید محتوا است.
وی اظهار داشت: آقای جهرمی میگوید ما 80 درصد از شبکه ملی اطلاعات را پیش بردیم. آن چیزی که وظیفه دولت است، یعنی زیرساختها که خود ایشان هم قبل از پست وزارت، مسئول شرکت زیرساخت بودند، من با صراحت میگویم ما الان اصلا هیچ چیزی به عنوان شبکه ملی اطلاعات نداریم زیرا منافع دولت اجازه نمیدهد؛ زیرا آنها انحصاری پهنای باند را وارد میکنند. اگر زیرساختی را ما داشته باشیم، دیگر وارد کردن پهنای باند معنا ندارد؛ این هم دلیل دیگری است برای اینکه این دولت شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی نمیکند.
حجت الاسلام کهوند در پایان با بیان اینکه باید هیمنه آمریکا را در بحث اینترنت فرو بریزیم، عنوان کرد: مقام معظم رهبری به مسئولین گفتهاند که باید طرح شبکه ملی اطلاعات را در کشورهای مختلف، علی الخصوص مسلمان راهاندازی کنیم. این پیام ایشان حدودا برای سال 90 است ولی ما هنوز خودمان از داشتن این شبکه اطلاعاتی محروم هستیم. ما باید به عنوان شاهراه اطلاعاتی محسوب شویم و شبکه ملی اطلاعات خود را به کشورهای منطقه بدهیم؛ کاری که امارات متحده عربی یک زمانی انجام داد. اگر همانند نظریه حذف دلار، اینترنت جهانی را به شبکه ملی اطلاعات تبدیل کنیم، هیمنه آمریکا در اینترنت فرو خواهد ریخت؛ ولی چه کنیم که بعضیها منفعتشان گیر است. /882/ 504/
خبرنگار: سید محمد متکلم
روند نظام رو به رشد و تقویت افراد سالم و رویش است.
اراده مسئولین نظام بر مبارزه با فساد و فسادزدایی است.