ایجاد تمدن بدون پیوستگی ایران و جهان عرب امکان ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حبیب حاتمی در آیین اختتامیه همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب که عصر امروز در سالن شیخ طوسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به همت مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی این پژوهشگاه برگزار شد، با ارائه گزارشی از کمیسیون توسعه تمدن و چالش ها بیان کرد: در این کمیسیون شش مقاله ارائه شده است.
رییس کمیسیون توسعه تمدن و چالش ها همایش بین المللی گفت وگوهای فرهنگی در چشم انداز تمدنی ایران و جهان عرب ادامه داد: نخستین مقاله از سوی مهدی فیروزی با عنوان توسعه نیافتگی، چالشی اساسی در برابر شکل گیری تمدن نوین اسلامی در جهان اسلام ارائه شد که می گوید توسعه یافتگی از مهم ترین مسائل حقوق بشر در دنیای امروز است.
وی ادامه داد: در این مقاله سه نسل از حقوق بشر یعنی حقوق سیاسی، مباحث اجتماعی و توسعه یافتگی مورد بررسی قرار گرفته است و می گوید توسعه نیافتگی چالشی اساسی در برابر تمدن نوین اسلامی معرفی شده که علت عمده آن هم به بحث ساختاری و مخاصمات بین المللی باز می گردد.
علی العبودی ارائه دهنده دیگر در کمیسیون توسعه تمدن و چالش ها است که اعتقاد دارد در طول تاریخ چالش های سیاسی زیادی در پیش روی گفت و گوی تمدن های نوین داریم و می گوید مسأله مداخله استعمار به ویژه آمریکا که عراق امروز از نمونه های بارز آن است موجب شده که نتواینم گفت وگوی دقیقی داشته باشیم.
همچنین علی العبودی وجود مقدسات و حوزه علمیه را موجب برکات زیادی می داند و معتقد است راهکار نهایی برای عبور از مشکلات سیاسی تبعیت از ولی فقیه است و با همراهی از علمای راستین می توان از این مباحث عبور کرد؛ وی در نهایت می گوید تمامی مشکلات را نباید به گردن عوامل خارجی انداخت بلکه از داخل نیز نباید غافل شد.
حجت الاسلام حاتمی در پایان به مقاله تمدن نوین اسلامی ایران و جهان عرب در پرتو پیوستگی های تاریخی و فرهنگی، پژوهشی از محمد ملک زاده اشاره کرد و گفت: اگر به دنبال تمدن نوین هستیم بدون پیوستگی ایران و جهان عرب محقق نخواهد شد زیرا در طول تاریخ متغیرهای همگرا و واگرای زیادی داشته ایم که باید به این متغیرها توجه شود و لازم است امروز به تقویت همگرایی و دوری از واگرایی بپردازیم.
ملک زاده گردهمایی سران کشورهای اسلامی را به عنوان فرصت طلایی معرفی کرد و می گوید البته نمی توان عوامل تاریخی، گرایش های ناسیونالیستی و اختلافات شیعه و سنی همچنین عواملی که پس از انقلاب اسلامی ایران که به ترس از ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود را نادیده گرفت./1324/