از تماس های آیت الله سبحانی با مدیر حوزه تا دغدغه چاپ آثار برگزیده
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، بزرگ ترین رویداد علمی سالانه حوزه های علمیه امروز سوم بهمن ماه 98 با برگزاری بیست و یکمین همایش کتاب سال در سالن همایش های مدرسه دارالشفاء قم برگزار شد.
این همایش با حاشیه هایی نیز همراه بود که خواندن آن خالی از لطف نیست.
نیم ساعت پس از زمان اعلامی برای شروع برنامه بیشتر صندلی های سالن خالی بود؛ البته بعضی از شخصیت های حوزوی مثل آیت الله اعرافی، آیت الله مقتدایی، آیت الله فقیهی، آیت الله نکونام، آیت الله فیاضی، حجت الاسلام والمسلمین دیرباز و معاونین آموزش و پژوهش حوزه از همان دقایقی ابتدایی خودشان را به محل همایش رسانده بودند.
در ابتدا حجت الاسلام خورشیدی آیات 29 تا 35 سوره فاطر را تلاوت کرد؛ دقایقی بعد با مداحی حاج عباس حیدر زاده جلسه مزین به نام حضرت فاطمه زهرا(س) شد و اشک های حاضران فضایی معنوی و فاطمی به همایش بخشید.
همزمان و در حاشیه برنامه ها، میهمانان در بخش نمایشگاه از آثار برگزیده همایش بیستم و مجموعه آثار جدید منتشر شده حوزویان دیدن کردند.
آثار این نمایشگاه با موضوعات حقوق، علوم سیاسی، کتب مرجع، رجال، درایه، حدیث، تکنولوژی، تفسیر و علوم قرآن، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم اجتماعی، اقتصاد، مدیریت، ادبیات، هنر، فقه و اصول، ترجمه، فلسفه و کلام ارائه شده بود.
در راهرو منتهی به سالن همایش روی یک بنر نوشته شده بود: به پاس شصت سال مجاهدت عالمانه آیت الله سید محسن خرازی در عرصه تحقیق و تالیف، آثار فاخر و دفاع از فرهنگ اهل بیت(ع) شورای علمی کتاب سال حوزه معظم له را به عنوان شخصیت ممتاز علمی حوزه های علمیه معرفی و از مقام ایشان تجلیل به عمل می آورد.
عقربه های ساعت 9/56 دقیقه را نشان می داد که رییس شورای سیاست گذاری حوزه علمیه با دعوت مجری به روی سن رفت.
آیت الله اعرافی از برداشتن گام جدی در زمینه پژوهش گفت و نسبت به فراموشی سنت های اصیل پژوهشی در حوزه علمیه هشدار داد.
ساعت 10/14 بود که با ورود یک نفر همه نگاه ها به سمت درب ورودی چرخید؛ حضار صلوات فرستادند و آیت الله اعرافی سخنرانی را قطع و حضور حضرت آیت الله سبحانی را خیر مقدم گفت.
آیت الله اعرافی از تماس های حضرت آیت الله سبحانی گفت و از دغدغه ها و تذکر های این مرجع تقلید در مورد مسائل علمی و اخلاقی حوزه.
بخش ویژه این همایش تجلیل از مجاهدت های علمی آیت الله خرازی بود که پخش کلیپی از زندگی نامه ایشان توانست بخشی از خلاء حضور آیت الله خرازی را جبران کند.
در این کلیپ به آثار فراوان آیت الله خرازی به زبان فارسی و عربی، پشتیبانی او از انقلاب و نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دوره دوم و سوم اشاره شده بود.
پس از پخش کلیپ حجت الاسلام مقیمی دبیر همایش فرصت زیادی برای صحبت نداشت و فقط از آثار رسیده به دبیرخانه گزارش کوتاهی داد و گفت: آسیب های اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، جمعیت و ابعاد علمی گام دوم انقلاب از محورهای ویژه همایش بیست و یکم بوده است.
حالا نوبت به سخنران ویژه مراسم رسیده بود؛ مقدمات آغاز سخنرانی و تنظیم میکروفن لحظاتی طول کشید؛ حضرت آیت الله سبحانی درخواست تقویت صدای صوت محل برگزاری همایش را داشت که با اجابت مسؤولان برگزاری اجلاس این امر محقق شد.
یکی از حضار درخواست کرد تا گل های روی میز برداشته شود تا به تعبیر او چهره گل اصلی بهتر دیده شود که دست اندرکاران برنامه این کار را هم انجام دادند.
حضرت آیت الله سبحانی با این آیه شروع کرد:«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ ن ۚ وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ» و بعد گفت: بیشتر قلم های موجود در فضای مجازی سعادت زدا هستند.
حضرت آیت الله سبحانی دغدغه برگزیدگان همایش و نویسندگان جوان را هم داشت و خطاب به مسؤولین همایش گفت: باید مقدمات چاپ آثار برگزیده فراهم شود، خصوصا آنهایی که درصدد برطرف کردن خلاها هستند.
این مرجع تقلید از فقدان اینترنت ملی هم انتقاد کرد و گفت: اینترنت مستقل نداریم و تابع غرب هستیم؛ آنها
هرچه بر خلاف اسلام و تشیع است را منتشر می کنند.
حضرت آیت الله که نگران فرا رسیدن وقت نماز بود، در مقام مجری برنامه بعدی را اعلام کرد تا مقدمات تجلیل از برگزیدگان زودتر صورت پذیرد.
برای تقدیر از برگزیدگان همایش کتاب سال حوزه و همایش مقالات حوزوی آیات اعرافی، بوشهری، مقتدایی، غروی، خاتمی و محمدی عراقی و حجج اسلام والمسلمین میرمعزی و مقیمی حاجی در کنار حضرت آیت الله سبحانی قرار گرفتند.
اسامی بیش از 40 برگزیده و شایسته تقدیر یک به یک توسط مجری قرائت و حضار با فرستادن صلوات از آنها استقبال کردند و برگزیدگان تقدیر نامه خود را از دست مبارک حضرت آیت الله سبحانی دریافت کردند.
در قسمت انتهایی سالن تعدادی از خواهران طلبه و پژوهشگر حضور داشتند که آنها هم چند نماینده در میان برگزیدگان داشتند.
این مراسم با گرفتن عکس یادگاری تجلیل شدگان و خوش و بش مسؤولان حوزوی و برگزیدگان همایش به پایان رسید./1350/ج