بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟
به گزارش خبرگزاري رسا، عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تغذیه مناسب برای تقویت دستگاه ایمنی بدن اظهار کرد: سیستم ایمنی بدن برای اینکه بتواند در مقابل بیماریها به خصوص بیماریهای تنفسی از جمله بیماری کرونا مقاومت کند، به یک تغذیه مناسب، متعادل و متنوع نیاز دارد تا بتواند انواع ویتامین ها، املاح معدنی و پروتئینها را که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک میکنند را دریافت کند.
او افزود: هر چقدر تغذیه مناسبتر باشد؛ مقاومت بدن در مقابل بیماری کرونا بالا میرود و عملکرد سیستم ایمنی بدن بهتر خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص مصرف سبزیجات و میوه جات گفت: ویتامینهایی مانند A و C به طور طبیعی در منابع غذایی از جمله سبزیها و میوها وجود دارند و نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند، بنابراین توصیه میشود از سبزیها و میوههای تازه استفاده شود و به دقت ضدعفونی شوند.
او ادامه داد: منبع ویتامین C در سبزیهایی مانند کلم، گل کلم، فلفلها و انواع میوهها به خصوص مرکبات وجود دارد همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین A یا بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A هستند شامل انواع سبزیها و میوههای زرد، سبز، نارنجی و قرمز رنگ میشوند و مصرف روزانه آنها به صورت تازه و خام ویتامینهای مورد نیاز بدن را تأمین میکنند.
عبدالهی افزود: املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی از جمله حبوبات، تخم مرغ و انواع گوشتها میتواند جایگزین دیگر این منابع شوند. همچنین میتوان از نان و غلات سبوس دار که حاوی سلنیوم که از گروه ویتامینهای B است استفاده کرد که تمامی این منابع به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ایفا میکنند.
اهمیت مصرف مکملها و ویتامینها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره اهمیت مصرف مکملها و ویتامینها گفت: هیچ توصیهای برای مصرف خودسرانه مکملها مانند انواع قرصهای ویتامین C، A و E و انواع مکملهایی که به صورت سنتتیک و شیمیایی هستند، نداریم و بهترین توصیه این است که این ویتامینها را از طریق منابع غذایی مانند سبزی، میوه، املاح معدنی و منابع پروتئینی مانند شیر و لبنیات دریافت شود.
او در رابطه با مصرف خودسرانه مکملها گفت: مصرف خودسرانه مکملها میتواند موجب دریافت اضافی این ویتامین شود و علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد را میتواند بروز دهد.
عبدالهی در رابطه با مصرف ویتامین D در گروه سنیهای مختلف توضیح داد: به دلیل اینکه منابع غذایی ما فقیر از ویتامین D است و این ویتامین نقش مهمی در ایمنی سیستم بدن دارد، وزارت بهداشت بر اساس بخشنامهها و پروتکلهایی برای تأمین کمبود این ویتامین توصیه میکند.
به گفته او گروههای سنی 12 سال به بالا باید ماهانه یک عدد قرص یا پرل 50 هزار واحدی، گروه سنی 2 تا 12 سال مصرف هر دو ماه یک عدد پرل 50 هزار واحدی و برای کودکان زیر دو سال طبق بخشنامههای موجود قطره AD روزانه 25 قطره مصرف کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به بیماران خاص هم اشاره کرد و گفت: بیماران خاص به جهت حساس بودن و آسیب پذیری که دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا ویروس هستند بنابراین این افراد اصول بهداشت فردی را با جدیت باید دنبال کنند.
سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند
او ادامه داد: سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند و بسیار مهم است که در برنامه غذایی روزانه شان تنوع و تعادل رعایت شود و از همه گروههای غذایی اصلی در برنامه غذایی روزانه آنها مانند سبزی ها، میوه ها، منابع پروتئینی، حبوبات، تخم مرغ، شیر، لبنیات و نان و غلات سبوس دار استفاده شود.
عبدالهی اضافه کرد: افراد سالمند باید همان مکملهای ماهانه ویتامین D و مادران باردار هم مکملهایی که به صورت روتین برای آنها تجویز و توصیه شده از جمله آهن، اسید فولیک، مولتی ویتامین که حاوی ید است و مصرف روزانه ویتامین دی تا انتهای بارداری توصیه میشود که حتما مصرف کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تمهیدات خاصی که وزارت بهداشت در نظر گرفته است، گفت: وزارت بهداشت سامانه 4030 را راه اندازی کرده که با گرفتن این شماره تلفن در قسمت پیشگیری از بیماری توصیههای تغذیهای در آنجا وجود دارد و افراد میتوانند پاسخ سوالات خودشان در خصوص بهداشت مواد غذایی و نحوه تغذیه از طریق این سامانه دریافت کنند.
او افزود: وزارت بهداشت سامانه اینترنتی salamat.gov.ir را برای پیشگیری از بیماری کرونا راه اندازی کرده است که با وارد شدن به این سایت و پاسخ دادن به چند سوال کوتاه در خصوص بیماری کرونا موارد مشکوک شناسایی میشوند و از طریق نزدیکترین مرکز جامع خدمات سلامت و توسط کارکنان بهداشتی که در این مراکز هستند مورد پیگیری قرار میگیرند و همه توصیهها و راهنماییهای لازم به این افراد انجام میشود.
عبدالهی درباره اضافه وزن افراد در این روزهایی که باید مردم در خانه بمانند گفت: در این شرایط بحرانی و حساس بسیار مهم است مردم در خانه بمانند، طبعا برای اینکه دچار اضافه وزن و چاقی هم نشوند ضمن رعایت تعادل و تنوعی که در برنامه غذایی روزانه باید داشته باشند بهتر است در خانه تحرک و فعالیت بدنی خو را بیشتر کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذی وزارت بهداشت درباره مصرف فست فودها گفت: افراد باید مصرف فست فودها را محدود کنند، زیرا فست بود به دلیل داشتن کالری، چربی و نمک زیادی که دارند هضم غذا را دچار مشکل میکنند و این قضیه خودش باعث میشود ایمنی سیستم بدن کاهش یابد همچنین افراد باید از مصرف نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای شیرین، غذاهای چرب و سرخ شده و پر روغن خودداری کنند./1360/